ODIN’59 wint de eerste en verliest de tweede helft van oefenpot tegen Jong AZ. Eindstand: 3-3

3 - 3

AZ Jong

12'
Assist: Milo Cremers
23'
Ferdy Druijf (schot)
Jim Hulleman (schot)
42'
Assist: Erik Lensen
Jordi Tiktak (schot)
44'
84'
Kick de Goede (schot)
92'
Des Kunst (schot)

27 september 2016 20:15

Van Dokkum

In een zeker voor rust aantrekkelijke wedstrijd heeft ODIN’59 lange tijd uitzicht gehad op een ruime overwinning op Jong AZ. In deze ingelaste doordeweekse oefenwedstrijd had ODIN’59 de eerste helft het beste van het spel en konden de Geelblauwen de voorsprong uitbouwen tot 3-1. Na de thee kon de ploeg die voorsprong niet vergroten. De na rust ingevallen Margel Muzo kreeg de kans op de 4-1 en had de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar verslikte zich in deze kans. Nu werd het in plaats van 4-1 vlak erna 3-2 door een aansluitingstreffer van de Beverwijkse AZ’er Kick de Goede. AZ schakelde in de slotfase nog een versnelling hoger en kwam in blessuretijd nog terug op 3-3 en ging toch nog met een gelijkspel huiswaarts.

In een wedstrijd met goed combinatievoetbal in een hoog tempo kreeg AZ in de beginfase de beste kansen. In minuut 10 moest ODIN’59 keeper Mike van Vliet meteen al pareren na een schot van Zia Sakirovski. In de 10e minuut was het echter ODIN’59 dat op voorsprong kwam. Na een ingooi van Jim Hulleman kopte Milo Cremers door naar de in het AZ-doelgebied goed meegekomen Nigel Hardenberg. De rechtsbuiten stond op de goede plek en kon de bal relatief gemakkelijk intikken: 1-0.

Door een fout op het ODIN’59-middenveld kwam de alerte Ferdy Druijf pardoes oog in oog te staan met de Heemskerkse goalie Mike van Vliet en liet deze in de 23e minuut het nakijken: 1-1. Er was een periode deze eerste helft dat ODIN’59 domineerde. Dat resulteerde in een vrije trap van zo’n 25 meter op de bovenkant van de lat van middenvelder Nick Burger. Na een half uur spelen had Thom de Vries de mooiste kans het doelsaldo voor de thuisclub te verdubbelen na een voortreffelijk afpakken van de bal door Jordi Tiktak die handig passte op Thom de Vries. Laatstgenoemde knalde de bal keihard op de vuisten van AZ-keeper Koen Bucker. In de 31e minuut onthield scheidrechter Leo van Dokkum ODIN’59 een strafschop na een overtreding op voorwaarts De Vries, maar niet lang daarna viel toch de volgende ODINtreffer. Na goed voorbereidend werk van middenvelder Erik Lenssen legde deze mooi af op Jim Hulleman die met een prachtschot keeper Bucker verraste: 2-1. Nog voor rust bouwde de goed draaiende Jordi Tiktak de voorsprong nog verder uit met een fraai schot in de lange hoek: 3-1.

Na de thee met zoals gebruikelijk in een oefenpot, de nodige wissels. Over en weer waren er kansen om te scoren maar AZ maakte naarmate de tweede helft vorderde dankbaar gebruik van fouten in de opbouw van achteruit bij ODIN’59. De na rust ingevallen uit Beverwijk afkomstige Kick de Goede scoorde in de 84e minuut voor AZ de aansluitingstreffer: 3-2. Ver in blessuretijd maakte met Kunst en Vliegwerk AZ nog gelijk door een doelpunt van Des Kunst. Eindstand: 3-3.

Zeker een zinvolle oefenpot, maar aanstaande zaterdag weer op Sportpark Assumburg een wedstrijd voor het eggie: de competitiewedstrijd thuis tegen Jong Volendam.
Aanvang: 14.30 u. U bent van harte welkom. Tot dan!

Scoreverloop: 12. Nigel Hardenberg 1-0, 23. Ferdy Druijf 1-1, 42. Jim Hulleman 3-1, 44. Jordi Tiktak 3-1, 84. Kick de Goede 2-3, 92. Des Kunst 3-3.