Fortuna Wormerv. 1 (zon)

23'

25 oktober 2016 20:15

Jelle van Hamersveld

Zonder de zich ziekgemelde Jordi Tiktak, maar met Milo Cremers in de eerste helft in haar gelederen liet het eerste van ODIN’59 in een zinvolle, maar qua resultaat teleurstellende oefenwedstrijd dinsdagavond thuis tegen eersteklasser Fortuna Wormerveer met 0-1 nederlaag, een steek vallen. De einduitslag was al met rust bereikt door een eigen goal van ODIN’59 in de 23e minuut. Voor ODIN’59 leidde dit duel naast een nederlaag tot dubbel verlies doordat ook nog in de 13e minuut spits Thom de Vries verkeerd terechtkwam en geblesseerd moest uitvallen. De Vries leek net goed op weg terug van een eerdere hamstringblessure.

ODIN’59 begon goed aan de wedstrijd. Het speelde op de helft van de tegenstander, hetgeen in de 4e minuut resulteerde in een overtreding binnen het zestienmetergebied op Thom de Vries na goed doorkoppen van spits Eelke de Graaf. Scheidsrechter Jelle van Hamersveld wees eerst resoluut naar de stip: strafschop. De leidsman corrigeerde zichzelf echter op advies van een van zijn assistenten die buitenspel had geconstateerd. In de zevende minuut kreeg spits Eelke de Graaf na goede voorzetten van aanvoerder Ron Scheffer tot 2 keer toe de kans op een voorsprong door 2 kopballen. Oud ODINsluitpost van Fortuna Wormerveer Rik Remmelzwaal kon relatief gemakkelijk pareren. Daarna volgde ook nog een uithaal van Thom de Vries na een voorzet van De Graaf. Na een pass van achteruit blesseerde De Vries zich (zware enkelblessure) en werd vervangen door Cerilio Cijntje. In de 22e minuut mochten de gasten een vrije trap op 20 meter nemen, veelal uitgevoerd door Nick Snelders van Fortuna Wormerveer. Na eerst het afslaan van de bal legde laatstgenoemde opnieuw voor waarna centrale verdediger Denzel Meijer per ongeluk de bal in eigen doel liep: 0-1.
ODIN’59 had tot dan toe voor 85 procent balbezit maar Fortuna Wormerveer stond voor.
In  de 36e minuut leek Eelke de Graaf met een mooie omhaal te scoren maar keeper Remmerwaal tikte de bal net over. Nadat in de omschakeling de nummer 10 van Fortuna,Yannick Klopper, een elleboog uitdeelde aan Lars Boekel, had Fortuna met 10 man moeten staan.

Na de thee de gebruikelijke wissels voor een oefenpot.
Maar vlak na rust meteen ook een mooie aanval van de Geelblauwen. Na een mooie pass van Jerrold van Eeckhout kon Jim Hulleman meedogenloos scoren maar liet het na. De grootste kans was voor Hardenberg, die na een prachtige aanval van ODIN’59, strandde op de Fortuna-sluitpost. Dat had de gelijkmaker moeten zijn. Jeffrey Klijbroek richtte daarna met een afstandschot net naast de paal.
Als slotakkoord haalde in de 83e minuut Eelke de Graaf uit na een voorzet van de ingevallen Stefan Seijs, maar de keeper van Fortuna redde op fraaie wijze.
Wormerveer kwam in de eindfase nog bijna op 0-2, maar Barry van Dijk liet zien waarom hij een van de beste keepers van de Derde Divisie is.
In januari vorig seizoen, speelden ODIN en Fortuna ook een oefenpot. De ploeg uit Wormerveer van trainer Martin de Groot verloor toen in Heemskerk met 3-1, door 3 snelle goals van ODIN’59 binnen 6 minuten.
Komende zaterdag gaat ODIN naar SteDoCo.