Monsterscore blijft uit, ODIN’59-ADO’20: 3-0

Milo Cremers (schot)
56'

10 januari 2017 20:00

Juroen Koene

Derde Divisionist ODIN’59 heeft de 2e oefenwedstrijd na de winterstop tegen plaatsgenoot en zondaghoofdklasser ADO’20 met 3-0 gewonnen. In een wedstrijd die net zo goed in een 8-1

einduitslag in het voordeel van de thuisploeg had kunnen eindigen, nam Milo Cremers 2 doelpunten
voor zijn rekening en verzilverde Jim Hulleman vlekkeloos een strafschop.

ODIN’59 lijkt goed uit de winterstop gekomen. Met sprankelend voetbal startte de Geelblauwen tegen de Heemskerkse buurman en dat leidde al in de 2e minuut tot de openingstreffer.
DIN’59 lijkt goed uit de winterstop gekomen. Met sprankelend voetbal startte
de Geelblauwen tegen de Heemskerkse buurman en dat leidde al in de 2e minuut tot de openingstreffer.

Na een goed geplaatste corner van aanvoerder Ron Scheffer kopte Milo Cremers de 1-0 binnen. Hierna volgde een periode powerplay van ODIN’59 en na 7 minuten werd de van een blessure terugkomende Thom de Vries door keeper Michel van Kampen onregelmentair neergehaald in de zestien meter. Jim Hulleman schoot de strafschop onberispelijk links langs keeper Van Kampen: 2-0.

Nadat Thom de Vries in de 8e minuut een grote kans had laten liggen door de bal af te leggen op Ron Scheffer in plaats van zelf te gaan, werd het veldoverwicht van de thuisploeg even onderbroken door een vrije trap van ADO in de 9e minuut. ADO’20 creëerde daartegenover weinig kansen en ODIN'59 had de beste mogelijkheden.

In de 30e minuut leek de wedstrijd te ontsporen doordat een kennelijk rancuneuze ADO-aanvoerder Gert Jan van Leiden verhaal ging halen bij de na een ODIN-aanval op de grond liggende Jim Hulleman die blijkbaar een overtreding op de ADO-libero had begaan. De verder goed leidende scheidsrechter Jeroen Koene uit Zaandam gaf door middel van een salomonsoordeel beide spelers een gele kaart, waarbij een zwaardere sanctie zoals in een echte wedstrijd meer van toepassing had kunnen zijn.

In de 28e minuut ontstond er nog een grote scoringskans voor Ron Scheffer, maar de ODINaanvoerder legde af op Thom de Vries, die niet beter stond. Het regende kansen voor de thuisclub, maar in de 38e minuut schoot Bud Water (ADO) een vrije schop in de geformeerde muur van ODIN’59. Hierna werd ODIN wat slordiger in zijn positiespel, hetgeen in de 40e minuut resulteerde in een gevaarlijk afstandschot van wederom Bud Water, maar Barry van Dijk zag dat de bal over ging. Het bleef 2-0 tot de rust.

Na de thee verscheidene wissels.
ODIN dat deze wedstrijd speelde zonder de geblesseerden Eelke de Graaf, Jordi Tiktak en Jurjen Dikker, werd in de 51e minuut door scheidsrechter Koene een strafschop onthouden.
Toch was kort daarna weer raak voor de gastheren. Na een goede voorzet scoorde Milo Cremers zakelijk de 3-0. Hierna liet de thuisploeg achterin wat steken vallen en leverde dat  terecht verwijten op van andere ODINspelers. ADO kon niet profiteren.

Curieus
In de 70e minuut een curieus moment. Na een prachtige aanval kwam de na rust ingevallen rechtsbuiten Nigel Hardenberg tot een lob. Keeper Van Hoolwerff was al verslagen maar de bal ketste via de linker binnenkant paal op het aluminium van de rechterpaal en vervolgens hobbelde de bal weer terug in het veld. Een doelpunt had het ODINlegioen de vlijtige rechtsbuiten wel gegund, maar de bal dacht daar anders over.
Hierna kreeg ODIN’59 nog kansen op een monsterscore, maar verrassend genoeg bleef het bij deze stand.

De nul
ODIN hield de nul achterin en het is positief dat het in twee helften geen tegendoelpunt hoefde te incasseren, alhoewel ADO’20 het ‘vertikte’ na balverlies bij ODIN dit effectief af te straffen.