97'

Mannen, 2, Groep 1 3

25 februari 2017 17:00

Blommesteijn, Th.

Nadat ODIN 4 afgelopen woensdag helaas na een 8-0 afstraffing bij Velsen 2 werd uitgeschakeld in de achtste finale van de districtsbeker, is ODIN 2 er zaterdag wel in geslaagd om ten koste van JOS/Watergraafsmeer de kwartfinale te bereiken. In een zinderend duel kwam de thuisploeg terug van een 0-3 achterstand en na de gelijkmaker in de blessuretijd (3-3), hield ODIN 2 de zenuwen beter in bedwang bij het nemen van strafschoppen (4-1)

Even leek het erop dat ODIN 2 zou worden overklast door de jonge reserves van JOS/Watergraafsmeer. Al na 12 minuten werd een foutieve breedtepass achterin genadeloos afgestraft door de 20 jarige Yasin Poyraz. Hij pikte het leer op en schoof hem langs Van Vliet in de verre hoek. Vijf minuten later was het aanvoerder Stefan Schipper die de bezoekers op 0-2 schoot en ODIN 2 leek op de slachtbank te liggen. Maar de ODINners kwamen na die 0-2 toch wat beter in het spel. Na ruim 20 minuten was het Mart Willemse die diep in de zestien van de tegenstander penetreerde. Willemse werd fair van de bal gezet dus hoewel de Heemskerkers het wel probeerden, kende de uitstekend leidende heer Blommesteijn terecht geen strafschop toe. In de 25e minuut mocht Thom de Vries vlak buiten de zestien aanleggen voor een vrije trap. De geplaatste, snoeiharde schuiver ging naar de rechterhoek maar keeper Edwin Sudibyo lag daar ook en voorkwam de aansluitingstreffer. Een paar minuten later schoot Niels Jager van afstand maar nu tikte Sudibyo de bal onder de lat vandaan. Na 42 minuten leek het onheil beslecht want het was wederom aanvoerder Stefan Schipper die Mike van Vliet passeerde (0-3). De eerste treffer van ODIN 2 kwam precies op het juiste moment want nog geen minuut na de 0-3 lag de bal aan de ander kant in het netje. Niels Jager drukte goed af en zo gingen we de rust in met een 1-3 stand op het scorebord.

op jacht naar de aansluiting
Die snelle aansluitingstreffer gaf toch weer wat hoop, er bleef zicht op een goed resultaat. Na ruim een uur kwamen de mannen van Peter van der Slikke op 2-3. Uit een scrimmage voor de JOS/W'graafsmeergoal was het Jeroen Nijman die zich geen moment bedacht toen het leer voor zijn voeten viel en hij frommelde de knikker achter de goalie. ODIN 2 rook bloed en voelde dat er meer te halen viel. De jonge bezoekers probeerden van alles om de snelheid uit de wedstrijd te krijgen maar met het opportunistische spel van de thuisploeg wisten de Amsterdammers zich geen raad. Rob Nooij werd in de ploeg gebracht en hij stond nog niet koud op het veld of hij had de gelijkmaker op de schoen. In een alles of niets poging probeerde De Nooij de bal over de doellijn te werken maar zijn inzet had nog niet het gewenste resultaat. Coach Tom Verhoek probeerde met nog twee late wissels de overwinning over de streep te trekken maar in de eerste- van vier minuten blessuretijd was het toch invaller Rob Nooij die een verre uittrap van keeper Mike van Vliet op waarde schatte en ODIN 2 langszij schoot (3-3).

Strafschoppen moesten, net als in de uitwedstrijd tegen Swift 3 in de vorige ronde, de beslissing brengen.

Mike van Vliet bekroont zich tot matchwinner
Thom de Vries opende voor ODIN 2 het bal en schoot feilloos binnen. Keeper Mike de Vries wilde absoluut niet voor de derde maal door aanvoerder Stefan Schipper geklopt worden en bokste de inzet van Schipper uit zijn goal, Schippers dacht nog even dat hij de terugspringende bal nog binnen mocht tikken maar die vlieger ging uiteraard niet op. Vervolgens maakten Niels Jager, Igor Jozefzoon (JOS/W'graafsmeer) en Bart Boogaard geen fouten en werd de druk bij de stand 3-1 voor Tyshawn Okoh (JOS/W'graafsmeer) te groot. Mike van Vliet stopte voor de tweede maal een strafschop. Stef Halbersma voltrok het vonnis en schoot de 4-1 binnen. ODIN 2 was niet meer in te halen voor de bezoekers en dus floot scheidsrechter Blommesteijn voor het einde van een enerverende bekerwedstrijd.

ODIN '59 bekert verder in de kwartfinale waarvoor binnenkort weer geloot zal gaan worden.

* geplaatst voor kwartfinale

Hieronder de strafschoppenserie vanaf het moment Thom de Vries de eerste binnen had geschoten en Mike van Vliet de gelijkmakende uit zijn goal had geranseld.