Amsterdam/zaterdag 15-4-2017
Bekerwedstrijd 1/2 finale districtbeker.

A.V.V. Swift 2 - ODIN’59 2 : 1-1 (rust: 1-1)

ODIN’59 2 wint na strafschoppen.

Paaszaterdag 2017 is de dag die voor ODIN 2 gelukseieren heeft gebracht door na de reguliere speeltijd met een 1-1 gelijke stand op het Sportpark Olympiaplein de stafschoppen beter te nemen dan AVV Swift 2. De penalty’s werden van ODINzijde onberispelijk ingeschoten door respectievelijk: Yassine Ibrahimi, Niels Jager, Stef Halbersma en als laatste Bas Christiaan Boogaard die ODIN 2 uiteindelijk deed juichen nadat Swift de eerste 2 te nemen penalty’s miste. ODIN 2 komt nu in de finale op 20 mei voor de Distictsbeker uit tegen RKAV Volendam 2 dat SDO 2 uit Bussum met 3-0 in het vissersdorp oprolde.

Het tweede van ODIN’59 heeft nu onder leiding van trainer Peter van der Slikke net als in 2015 (toen onder trainer Simon Evers nu werkzaam bij Swift Amsterdam) een verdiende finaleplaats voor de districtsbeker weten af te dwingen door AVV Swift 2 in Amsterdam te verslaan. In een leuke en spannende wedstrijd scoorde Rob Nooy in de eerste helft de 0-1 na nuttig voorbereidend werk van de voor rust uitblinkende rechtsbuiten Margel Muzo.
Swift maakte vlak voor rust gelijk door een kopbal van Jorrit Stracke.

1e helft

Het blijft een belevenis om midden in de (hoofd)stad een potje te voetballen en de bal laag te houden anders komt het projectiel met wind mee mogelijk op straat terecht. Bijna straatvoetbal dus! De flukse Margel Muzo was een belangrijk wapen voor ODIN’59 2 en werd diverse keren via ODIN’s middenveld diepgestuurd. In de 19e minuut glipte de snelle rechtsbuiten weer langs zijn opponent en legde een afgemeten voorzet af waar spits Rob Nooy alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen: 0-1. Twee minuten later een identieke aanval maar Nooy vergat te scoren. ODIN was de eerste 45 minuten de betere ploeg en had dit potje al voor rust kunnen beslissen maar de kansen werden onvoldoende benut. In de 38e minuut leek Swiftspeler Jobjan Blonk wel te scoren maar de bal kwam via de paal en keeper Melvin Habets uiteindelijk weer in bezit van de Heemskerkse goalie. Vlak voor rust werd het gelijk via een geplaatste vrije trap van Jobjan Blonk op de volledig vrij staande Jorrit Stracke die handig kon inkoppen en keeper Melvin Habets het nakijken gaf: 1-1. Met deze gelijke stand gingen beide ploegen aan de thee.

2e helft
Swift begon na rust met 2 zeer gevaarlijke counters die de stand binnen no time in hun voordeel had kunnen veranderen. Onder andere spits Stracke had gelukkig voor de Heemskerkers zijn vizier niet op scherp. ODIN’59 mocht zijn handen dichtknijpen dat ook Folkert vd. Berg op de paal schoot, nadat verdedigers Boogaard en Krijgsman te fel tegelijk op de bal gingen en aan de zijkant uitgespeeld werden. ODIN kreeg ook kansen: een mooie mogelijkheid voor Rob Nooy maar hij lobte de bal te laag zodat dit een makkelijke prooi voor Swiftgoalie Anthony v.d. Eerenbeemt werd. In de 67e minuut een geweldige aanval van ODIN’59: Stefan van Dijk schoot als laatste op doel en via Jasper Stracke en de lat sprong het leder weer het veld in. Hierna verschillende periodes van Amsterdamse blessures en onderbrekingen en hieruit ontstonden vaak de meest linke kansen voor de ploeg van Swift-trainer Milano vd. Burg.

Slot(offensief)
Na een vrije trap van de ingevallen Yassine Ibrahimi in de 91e minuut kopte Mart Willemse rakelings over. De wedstrijd was spannend tot de laatste seconde. ODIN-keeper Melvin Habets keek één bal tegen de paal en een andere keer stond hij net op de goede plek om te pareren. De mazzel van een latere winnaar zo bleek want nadat de stand gelijk bleef, wisten de Heemskerkers de strafschoppenreeks met 4-1 in hun voordeel te beslissen. We leven van week tot week in het voetbal maar het seizoen kan als geslaagd worden beschouwd als de bekerfinale op 20 mei van ODIN’59 2 - RKAV Volendam 2 met een KNVB-districtsbeker bekroond kan worden.

Scoreverloop Swift 2-ODIN 2: Wedstrijd: 19. Rob Nooy, 44. Jorrit Stracke. Penalty’s: 1. Yassine Ibrahimi, 2. Niels Jager, 3. Stef Halbersma, 4. Bart Christiaan Boogaard. Voor Swift: schoot Bobby Marx raak/2 spelers misten.

Arbitrale trio: Scheidsrechter: Dhr. F.M. Tol. Assistent-scheidsrechters: Dhr. H. Boon en H. El Basaidi

Opstelling A.V.V. Swift 2: Anthony vd. Eerenbeemt (K), Sem Barendse, Joao Martins Duarte dos Santos, Jasper Stracke, Nana Appiah (77. Lorenzo Sandvliet), Jobjan Blonk (@), Roemello Tolud (29. Richie van der Sluis), Bobby Marx, Jorrit Stracke, Folkert vd. Berg, Younes Lunes (60. Finn Huiberts)

Opstelling: ODIN 2: Melvin Habets (K), Jeffrey Hampsink, Stef Halbersma, Bas Boogaard, Mart Willemse, Mathijs Krijgsman, Jeroen Nijman (@),  Niels Jager, Stefan van Dijk, Margel Muzo, Rob Nooy (89. Yassine Ibrahimi).

Komende zaterdag 22 april 2017 de competitiewedstrijd: ODIN'59 2-Valleivogels 2.
Aanvang: 12.00 uur.