94'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie/Hoofdklasse NC 3e/hfd zat nacompetitie

20 mei 2017 14:30

Ritmeester, M.

ODIN’59 wist de 2e confrontatie met Achilles Veen in eigen huis winnend af te sluiten. Na de 0-1 winst van afgelopen dinsdag in Veen trok de ploeg van trainer Richard Plug op sportpark Assumburg met 2-1 aan het langste eind. De eerste 20 minuten heersten de bezoekers en legden ODIN’59 het vuur aan de schenen. De gasten kwamen na een klein kwartier op voorsprong via Daan van Dinter. Nog voor rust stelde Eelke de Graaf orde op zaken met de gelijkmaker. De 1-1 stand bleef lang op het scorebord staan, want pas ruim in blessuretijd werd het duel beslist in het voordeel van de Heemskerkers door een late treffer van invaller Stefan Seijs.

Mart Willemse ontbrak op het wedstrijdformulier doordat de verdediger een gepland tentamen voor zijn studie op het CIOS verplicht moest bijwonen. Daarentegen kon trainer Richard Plug na 7 wedstrijden schorsing eindelijk weer een beroep doen op Eelke de Graaf. De spits bleek direct weer van grote waarde met de gelijkmaker in de slotfase voor rust. De Graaf, die volgend seizoen onder contract staat bij tweede divisionist AFC, had in het tweede bedrijf nog 2 dikke mogelijkheden om de stand op te voeren, maar vond de lat en keeper Wagener op zijn weg. ‘’Ik had Eelke de Graaf weer terug, toch een belangrijke speler voor ons. Thuis zijn we sterker en waren we iets completer met De Graaf erbij. De eerste 20 minuten werden we weggespeeld. Na een half uur kantelde de wedstrijd en in de tweede helft verzuimde we om het duel op slot te gooien’’, aldus Plug na de wedstrijd.

Collega trainer Clemens Bastiaansen verklaarde na afloop dat ze er 100% voor zouden gaan. ‘’Er heerste ondanks het 0-1 verlies van afgelopen dinsdag in Veen een goed gevoel. We hebben echter nagelaten het resultaat te pakken. We hebben er alles aan gedaan om hier de tweede ronde te halen, maar dat is niet gelukt’’. De ploeg van Bastiaansen begon inderdaad overtuigend aan de wedstrijd want binnen een minuut na het beginsignaal moest Mike van Vliet al handelend optreden.

Rowin van Zaanen had enkele minuten later bijna de openingstreffer op zijn slof na fraai aangeven van Sen Aerts, maar Van Zaanen kwam een teenlengte tekort om de bal vol te raken en schampte slechts het speeltuig. Lars Boekel, enigszins lijdend onder de grote druk bij de thuisploeg, stond aan de basis van de tegentreffer. Daan van Dinter profiteerde daarna en zette Achilles Veen na een klein kwartier op voorsprong, 0-1.

Uitstekend werk van Van den Eeckhout bracht Jim Hulleman even later in stelling voor de gelijkmaker, maar Hulleman vond Wagenaar op zijn weg. ODIN’’59 kwam goed weg bij de inzet van Theo Martens, toen de lat zijn uitstekende poging uit het Heemskerkse doel hield. Keeper Van Vliet stond verstijfd en had ’t nakijken gehad. Na die fase was de equipe van Plug dicht bij de gelijkmaker. Een grote kans op aangeven van Denzel Meijer was echter niet besteed aan Nigel Hardenberg, terwijl ook het afstandschot van Jeffrey Klijbroek, na een dik half uur, uitstekend werd gepareerd door doelman Wagenaar. In de eindfase voor rust kwam ODIN’59 verdiend langszij door een treffer van De Graaf, 1-1.

Vlak na de thee had Hulleman zijn ploeg nog wat rianter in de zetel kunnen helpen door de bal achter keeper Wagener te koppen, want de voorzet van Ron Scheffer was van uitstekende kwaliteit. ODIN’59 had de wedstrijd al lang op slot kunnen gooien met kansen van Nick Burger (inzet vanaf rand 16) en met de kopbal van De Graaf op fraai aangeven van Hulleman. De Graaf raakte echter de lat.

Daardoor bleven de bezoekers uit Veen in de race naar een volgende voorsprong. Een katachtige reflex van Mike van Vliet liet die optie in rook opgaan toen invaller Flavio Andjole het gedurfd waagde om de goalie op de proef te stellen. Daarna waren ook Scheffer (alleen voor de keeper), Hulleman (van afstand) en De Graaf (oog in oog met Wagener) heel kansrijk, maar niet trefzeker.
Uiteindelijk bepaalde invaller Stefan Seijs de eindstand op 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

ODIN’’59 plaatst zich daardoor voor de 2e ronde van de nacompetitie en blijft daarmee op koers voor handhaving in de Derde Divisie. De ploeg van Richard Plug neemt ’t dan op tegen de winnaar van het tweeluik tussen Staphorst en Ter Leede.

Opstelling ODIN’59: Mike van Vliet (K), Lars Boekel, Denzel Meijer, Milo Cremers, Jerrold van den Eeckhout, Nick Burger, Jeffrey Klijbroek, Ron Scheffer@ (83. Erik Lensen), Jim Hulleman, Eelke de Graaf, Nigel Hardenberg (83. Stefan Seijs).

Opstelling  Achilles Veen: Jom Wagener (K), Thijs van den Berg (54. Murat Korkmaz), Ayden Kuypers, Theo Martens, Nassim Asrih, Sezer Sulun, Sen Aerts, Ronnie Reniers (79. Jasper de Wit), Jeroen van Leijsen, Daan van Dinter, Rowin van Zaanen@ (59. Flavio Andjole).