ODIN’59 speelt eerste finalewedstrijd gelijk: 1-1 (rust: 0-1) en heeft alles nog in eigen hand

Ter Leede 1

1 - 1

Mitchell Kappenberg
45'
Oussama Siali
67'
Tony Schreurs
Marc de Kruys (solo)
72'
Melvin van Stijn
79'
Joey van den Berg
Mike Boelee
86'
Jordy Vierbergen

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie/Hoofdklasse NC 3e/hfd zat nacompetitie

27 mei 2017 14:30

Gast, T. de

-Sassenheim-  27-5-2017
In de eerste wedstrijd van de finale van de nacompetitie heeft ODIN’59 op een bloedheet Sportpark Roodemolen met 1-1 gelijkgespeeld uit bij Ter Leede in Sassenheim. Vóór de wedstrijd zou misschien iedereen die de Heemskerkse formatie lief is, getekend hebben voor deze eindstand maar na dit treffen keerde men uitgeblust door de hitte en toch niet helemaal tevreden huiswaarts. ODIN had de eerste 30 minuten de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar liet de marge driekwart van de wedstrijdtijd op slechts 1 doelpunt verschil staan. Nu zullen in de return en laatste wedstrijd van het seizoen de puntjes op de i gezet moeten worden om volgend seizoen ook Derde divisie te blijven spelen. Ter Leede zal echter op zijn kansen blijven loeren.

Het verschil tussen de Hoofdklasse en Derde Divisie werd het meest tot uiting gebracht in de eerste 30 speelminuten van deze wedstrijd. ODIN was de bovenliggende partij maar kon dit met slechts één doelpunt verschil (doelpunt gescoord door Nigel Hardenberg, na een mooie combinatie Scheffer-De Graaf-Hardenberg) uitdrukken. Daarvóór hadden de in blauw-wit gehulde Heemskerkse formatie via Milo Cremers al net over gekopt na een goede voorzet van Lars Boekel.

ODIN begon goed aan deze wedstrijd en stichtte vooral gevaar door de flanken van voorzetten te voorzien door de vooral voor rust goed draaiende en opkomende aanvoerder Ron Scheffer en rechtsback Lars Boekel. Twee mooie kansen waren het gevolg maar werden door Nigel Hardenberg en Eelke de Graaf gemist. Het was snikheet in Sassenheim maar het regende kansen voor de bezoekers. De Ter Leede verdediging werd voortdurend uitgespeeld maar hun keeper Constantin Bogdan bleek een sta in de weg. De uitblinkende centrale ODIN-verdedigers Milo Cremers en Denzel Alonzo Meijer gaven niet veel weg en zetten zelfs na een afgemeten pass Hardenberg opnieuw voor keeper Bogdan in de 16-meter, maar een te trage reactiesnelheid en besluiteloosheid hielden Nigel (opnieuw) van een doelpunt af. Toen na 20 minuten bijna de gelijkmaker viel hield de weer van een schorsing teruggekeerde keeper Barry van Dijk met kunst en vliegwerk zijn doel schoon.

Na de thee paste ODIN-trainer Richard Plug meteen een wissel van Margel Muzo voor Stefan Seijs (lies en ziek door de hitte) toe. De rappe linksbuiten stichtte meteen gevaar in de Ter Leede-achterhoede en had zelfs de 0-2 op zijn schoen maar schoot recht in de handen van goalie Constantin. Even later diende zich kans 2 aan. Muzo legde af terwijl hij zelf de bal in het Sassenheimse doel had moeten jassen. Margel had het in hem gestelde vertrouwen van trainer Plug met meer scorend vermogen kunnen honoreren. De door de hitte bevangen linksback Mart Willemse werd vervangen door Mathijs Krijgsman. Nadat een zeer mooie lob van Ron Scheffer rakelings over ging, antwoordde Ter Leede met een snelle counter. Marc de Kruijs kon van de linker flank naar binnen draaien en drukte met een droge knal de gelijkmaker binnen: 1-1. Hierna onstonden over en weer kansen maar het bleef bij dit gelijkspel. Na ruim 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter T. de Gast uit Vianen het laatste fluitsignaal.

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Het gaat nu aankomen op de laatste speeldag komende zaterdag. Na bijna 40 competitiewedstrijden heeft ODIN’59 het nog in eigen hand en kan het thuis orde op zaken stellen om een plek in de 3e Divisie veilig stellen. Het kan nog alle kanten op. Winst betekent klassebehoud, een gelijkspel verlenging (uitdoelpunten tellen niet dubbel) en verlies heeft degradatie tot gevolg. De koelbloedigste en meest onbevangen spelende ploeg zal komende zaterdag een feestje bouwen.

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin (K), Mike Boelee © (86. Jordy Vierbergen), Tomas Arroyo, Jonathan Robertsen, Michell Kappenberg, Jeffrey Bok, Marc de Kruys, Melvin van Stijn (79. Joey van den Berg), Vincent Ammerlaan, Oussama Siali (67. Ton Schreurs), Renee Troost