Miloud Weijers (vrije trap)
91'

29 augustus 2017 20:00

Dhr. Mitchel Krop/ Assistent scheidsrechters: B. de Meij/F. Lodeweegs

-Heemskerk-29/8/17- De uitgestelde wedstrijd van ODIN 2 en de Koninklijke HFC werd een zinvolle doordeweekse oefenwedstrijd op een zomeravond met 8 doelpunten die broederlijk tussen twee teams werden verdeeld. Het werd uiteindelijk een 4-4 gelijkspel. De na rust ingevallen Miloud Weijers scoorde in de laatste minuut de verdiende gelijkmaker voor de Heemskerkers. Hij had net daarvóór ODIN’59 al de aansluitingstreffer bezorgd.

Weijers, overgekomen van De Foresters uit Heiloo, is nog maar net actief bij ODIN’59 maar liet gisterenavond zien een toonbeeld te zijn van inzet, voorbeeldgedrag en hoe je moet invallen nadat je eerst op de bank hebt moeten beginnen van de trainer. Deze fysiek grote speler die terugkomt van een in zijn eerdere carriere opgelopen ernstige blessure is als voetballer ‘zuinig’ qua lopen maar liet vanavond zien dat zuinig lopen oh zo efficient kan zijn. In een tijdsbestek van (de laatste) 5 minuten van de wedstrijd, knalde hij ODIN’59 van een 2-4 achterstand naar een 4-4 gelijkspel. Hij liet zien: snelheid kun je afstemmen op slim lopen.

Na het zien van deze oefenpot van ODIN 2 tegen de Koninklijke HFC, waarin een gedeelte van de het tweede aangevuld werd met A-selectiespelers, lijkt het erop dat de hele ODINselectie in de breedte sterker is geworden wat betreft de algehele selectie (het eerste en tweede samen). De vraag is hoe effectief de speelwijze  komend seizoen gaat worden. Nou, de aanwezige toeschouwers gisterenavond werden getrakteerd op een leuke oefenpot met veel doelpunten vóór maar ook veel tegen.

De wedstrijd
ODIN begon lang niet slecht aan deze oefenwedstrijd en keeper Mike van Vliet liet in de 3e minuut al zien dat hij geconcentreerd was door een vrije trap van Haarlemmer Wadi Daouvameur net over te tikken. Bijna nam ODIN’59 vlak hierna de leiding na een combinatie van Thom de Vries en Ahmed al Mahdi. In de 11e minuut echter al een tegenvaller voor de Geelblauwen: niet eerst kijken voordat je terugspeelt op je keeper werd de ODIN-verdediging fataal en HFC’er Tim van Soest profiteerde dankbaar van deze foute terugspeelbal. Hij omspeelde goalie Mike van Vliet en scoorde de 0-1. Je voetbalt aardig, maar dan loop je toch vroeg in de wedstrijd dit soort averij op. Om nog meer zout in de wonden te strooien scoorde Haarlemmer Franklin Lewis niet lang hierna zeer mooi en onhoudbaar voor goalie Van Vliet diagonaal de 0-2. De wedstrijd leek al gespeeld, maar bij oefenwedstrijden weet je dat nooit.

Billy Tavares bleef op de rechterflank gevaarlijk maar in minuut 19 had zijn schotje te weinig kracht om Haarlemgoalie Bas Koper te kunnen verschalken. Om kansen te creëren is het belangrijk elkaar goed te vinden door bijvoorbeeld afgemeten voorzetten. Zo ook halverwege de 1e helft: een goede dieptepass Ahmed al Mhadi werd vervolgd door Billy Tavares maar deze zette te hoog voor.

De veldbezetting klopte bij ODIN 2 ook niet altijd als de afvallende bal bij een duel vrij kwam. Je moet die dan hebben, maar HFC’ers waren eerder bij de bal. In de 28e minuut een prachtige ODIN-aanval: Tavares ging door op de flank en zette prima voor, de lekker draaiende rechtsback Jordi Tiktak stapte over de bal waarna de vlijtige Niels Jager hard op de paal knalde. Deze mooie aanval had meer verdiend en het smaakte naar meer. Er werd hard gewerkt door ODIN en in het bijzonder middenvelder Niels Jager. Nadat keeper Van Vliet weer goed redde na een schot van HFC’s nummer 11 kwam Thom de Vries tot een schot na een prima verre ingooi van Jordi Tiktak, maar keeper Koper pareerde. ODIN had in deze fase (35e minuut ) trouwens al een aansluitingstreffer verdiend. De op rechtsback geposteerde Jordi Tiktak stoomde niet lang daarna nog eens op en bediende linksbuiten Al Ahmadi met een prachtige voorzet maar de kopbal van laatstgenoemde was te zacht om de HFC doelman te verschalken. Tot aan de rust werden de kansen onvoldoende benut door de Heemskerkers en men ging rusten met een 0-2 voorsprong van de Haarlemmers.

Rust
Na de thee, gepaard gaande met de nodige wissels, was ODIN’59 over het algemeen de betere ploeg. HFC liet zich inzakken en loerde op een razendsnelle counter. Thom deVries schoot in minuut 47 op de lat. De ingevallen Miloud Weijers liet ook merken gevaarlijk te kunnen zijn voor het doel van HFC en toonde zich ook bereid defensief mee te werken. Toch bouwde HFC na een snelle counter zijn voorsprong uit. Mike Guliker was hiervoor verantwoordelijk met een ‘droog’ afstandschot knalde hij HFC naar 0-3.

De in de tweede helft ook ingevallen ODIN-aanvaller Lester Half scoorde de aansluitingstreffer met een goede kopbal na een prima voorzet vanaf links van buitenspeler Billy Tavares. In de 76e minuut was het weer raak voor ODIN’59. Vanaf de rechterkant haalde Lester Half uit met diagonaal hard schot en schoot zo nummer twee in de linker benedenhoek na een goede assist van Miloud Weijers: 2-3. Het laatste kwartier van de wedstrijd bestond vaak uit powerplay van ODIN’59 en HFC bleef loeren op de counter in deze aantrekkelijke oefenwedstrijd. Nadat HFC ver was teruggedrongen, counterde de Haarlemse ploeg efficient terug met de 2-4 door nu Vincent de Kwant.

Slotakkoord ODIN
Miloud Weijers zorgde mede met een prima slotakkoord voor een verdiend gelijkspel voor de Geelblauwen door prima de 3-4 te scoren en ook nog in de laatste minuut van de wedstrijd door met een prachtige mooie en harde vrije trap de 4-4 vanaf 25 meter naast de HFC-goalie te knallen. Dat was dan ook de einduitslag van deze zinvolle en leuke oefenpot.

Scoreverloop: 11. Tim van Soest 0-1, 13. Franklin Lewis 0-2, 57. Mike Guliker 0-3, 69. Lester Half 1-3, 77. Lester Half 2-3, 88. Vince de Kwant 2-4, 90'+1' Miloud Weijers 3-4, 90'+2 Miloud Weijers 4-4.

Basiself ODIN’59 2: Mike van Vliet (K), Jordi Tiktak, Nicky Eekhout, Stef Halbersma, Tim van Gelder, Jason Stekkel, Bas Nagel, Niels Jager, Thom de Vries, Billy Tavares, Ahmed al Mahdi. (Wissels: Lester Half, Stefan van Dijk, Mathijs Krijgsman, Roy Benning, Miloud Weijers, Jimmick de Bie). Op de bank ook keeper Brian Koppert (kwam niet in actie). ODIN’59 Trainer=Peter v.d. Slikke.

Basiself Kon. HFC 2: Bas Koper (K), Dylan vd. Boogaard, Jeroen Drost, Ilias Houda, Ilias Bronkhorst, Kwant de Vree, Robin Eindhoven, Franklin Lewis, Wadi Daouvameur, Tim van Soest, Loet de Kwant. (Wissels: Mounir Mounji, Dani Kirchhoff, Mike Guliker, Sergio Caminita, Xander vd. Berg, Othman Lechkar).  HFC Trainer=Larens ten Heuvel.

Komende zaterdag speelt ODIN 2 voor de Districtsbeker tegen Jong Holland 2.
Aanvang wedstrijd op Sportpark Assumburg=12.00 uur.