2 - 0

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

8 september 2012 14:30

Kloet, M.J.

Ondanks de progressie ten aanzien van het vorige met 1-2 verloren duel tegen Sportlust ’46 wist ODIN’59 het tweede competitieduel nog geen punten mee naar huis te nemen. De confrontatie met Ter Leede op sportpark de Roode Molen eindigde deze warme nazomermiddag in een 2-0 winst voor de thuisploeg.

ODIN’59 creëerde wel degelijk kansen deze wedstrijd , maar gebrek aan finesse in de afronding en pure pech voorkwamen zeker twee verdiende treffers voor ODIN’59. Oefenmeester Mark Evers complimenteerde zijn selectie met het bij vlagen goede spel. Net als vorige week echter bleek de opponent volwassener in het uitbuiten van situaties. ODIN’59 pretendeert geen kampioensploeg te zijn, maar het team heeft volgens Evers zeker de juiste kaarten om hoog in het linkerrijtje te kunnen eindigen. Vooralsnog dragen de Heemskerkers na twee rondes de rode lantaarn. Ter Leede voert de ranglijst van de hoofdklasse A na deze middag aan met 6 punten.

De geblesseerden; Nico Gommers (knieband), Timothy Verwey (kuit), Stefan van Dijk (knie) en Danny Hols (knie) moesten vanaf de kant aanschouwen dat ODIN’59 het duel sterk opende met een gevaarlijke Denzel Meijer al in de tweede minuut na het beginsignaal. Toen een kans via Ronnie Verplancke naast het doel bij Barry van Dijk belandde, was Ogur Kaya, na een prima combinatie met Rick Stals, het dichts bij de openingstreffer voor de bezoekers. De bal schampte de paal om daarna weer het veld in te rollen. Danilo Pedrini bleek voor Ter Leede gelukkiger. Na een kleine twintig minuten wist hij een vrije trap van net buiten de hoek van de zestien, hard langs de driemansmuur van ODIN’59 te werken, recht in de verre kruising bij Barry van Dijk, 1-0.

Nick Goyers had daarna de gelijkmaker op zijn slof, zij het van enige afstand. Keeper Serge van den Ban stond echter in de baan van het schot. Bij balverlies bleek ODIN’59 kwetsbaar in de omschakeling. Ter Leede anticipeerde daarop steeds razendsnel. Toch had de ploeg van Evers op slag van rust uitstekende troeven in handen om toen langszij te komen. Maar weer stond de paal in de weg bij een inzet van Meijer op prima afleggen van Stals.

Ook enkele minuten na de thee bleek Meijer niet trefzeker, wederom op aangeven van aanvoerder Stals. Van de Ban confisceerde het speeltuig voordat de aanvaller van ODIN’59 kon raak prikken. In die fase waren de bezoekers beduidend beter dan de thuisploeg en leken ook hard op weg naar de gelijkmaker. Eerst met een inzet vanaf de rand 16 via Stals (in handen van van den Ban) en later via een poging van Richard Klijn waarbij de bal naast het doel verdween. Doelman van Dijk bleef oplettend bij een counter van de gasten  en voorkwam, met nog een halfuur op de klok, dat de achterstand voor zijn ploeg zich verdubbelde. Met de actie van Milo Cremers die de bal op de rand van het doelgebied bij Ter Leede doorkopte richting Meijer, leek de gelijkmaker een kwestie van seconden. Maar wederom was de ervaren van den Ban slagvaardiger. Een goed uitgespeelde counter van Ter Leede bepaalde tenslotte, een kwartier voor tijd, de eindstand op 2-0 voor de thuisploeg. Invaller Pim Spaargaren, vorig seizoen goed voor 14 treffers, was de maker. Het duel bleef niet verstoken van gele kaarten. Bij ODIN’59 ging Milo Cremers in het boekje van scheidsrechter Kloet en bij Ter Leede kreeg Ronnie Verplancke dezelfde kleur wegens opzichtig spelbederf.

Basiself ODIN’59: B.v.Dijk, Kramer, Koops, Goyers, Klijn, Stals, Cremers, Meijer, Eijspaart, Kaya, Bronkhorst.

Basiself Ter Leede: v.d. Ban, de Groot, Kewal, Boelee, Pedrini, Schell, Ait El Houssi, Steemers, Teijsse, Verplancke, Ammerlaan.