Tristen Kroeze

Mannen, 2, Hoofdklasse A

10 februari 2018 12:00

H. Belder

Het tweede van ODIN’59 heeft haar veertiende competitie-wedstrijd gemakkelijk en ruim met 6-0 van sv Huizen gewonnen. Na een kwartier voetballen opende Tim van Gelder de score met een geplaatst afstandschot. Daarna was ODIN’59 heer en meester en breidde de voorsprong verder uit naar 6-0 door doelpunten van Miloud Weijers, Ogür Kaya (3 maal) en Yeray Calle Arragones. Eindstand: 6-0 (rust: 4-0). Met meer doelgerichtheid had er een monsterscore voor de thuisclub ingezeten. ODIN’59-goalie Mike van Vliet hield achter de nul.

ODIN'59 2 blijft meedoen voor de kampioenstitel in de Hoofdklasse A voor reserves.

Tim van Gelder geposteerd in het centrum in de achterhoede liet zich na bijna een kwartier voetballen voorin zien en scoorde prompt de 1-0. Na een half uur spelen rondde Ogür Kaya een mooie een/twee-combinatie met ODIN'59-spits Miloud Weijers efficiënt af en liet Huizen-keeper Onur-can Batman het nakijken: 2-0. Na een half uur moest Huizen zijn spits Garrett Jones door een blessure wisselen en niet lang hierna scoorde Ogür Kaya de 3-0 na voorbereidend werk van Hardenberg.

Voordat de ploegen aan de thee gingen maakte spits Miloud Weijers met een mooi diagonaal schot de 4-0. In de extra tijd van de eerste helft ontstond toch nog enig tegenstribbelen van Huizen maar een afstandschot van Huizenaar Rick van Putten werd door keeper Mike van Vliet over zijn doel ‘gekeken’. Verder keepte de ODIN-goalie een prima partij.

Na de pauze hetzelfde wedstrijdbeeld met éénrichtingsverkeer van ODIN'59 richting Huizen-doel. In minuut 57 wist Yannick Niesten goed voor te zetten op Ogür Kaya en deze scoorde zijn derde doelpunt van de wedstrijd: 5-0. Niet lang hierna een prachtige voorzet van de weer van een enkelblessure terugkomende Hardenberg die Niels Jager bediende met een op het oog niet te missen (kop)kans, maar hij miste. De einduitslag werd in minuut 77 bepaald door Yeray Calle die op aangeven van Jimmick de Bie de bal mooi vrijspeelde en à la Van Persie eerder deze week, goalie Batman weer het nakijken gaf. Na 2 nederlagen na de winterstop won ODIN'59 2 weer eens een wedstrijd.

ODIN'59-trainer Peter van der Slikke was tevreden over het behaalde resultaat maar minder met het vertoonde spel: “De kunst is om tegen zo’n tegenstander doelgericht te blijven voetballen. Van deze tegenstander moet je vandaag eigenlijk met dubbele cijfers winnen”, aldus Van der Slikke. Door het verlies van WV-HEDW bij Ajax en het gelijke spel van Volendam stijgt ODIN'59 2 door haar resultaat van de 3e naar de 2e plaats op de ranglijst met 29 punten uit 14 wedstrijden. Koploper blijft WV-HEDW met 30 punten uit 14 wedstrijden.

Volgende speeldag is zaterdag 17-2-18 en dan komt ODIN'59 2 uit tegen GVVV. Aanvang wedstrijd: 12.00 u (Veenendaal).

Opstelling ODIN'59 2: Mike van Vliet (k), Mathijs Krijgsman, Tim van Gelder, Frits Kramer (46' Roy Benning), Yannick Niesten, Stefan van Dijk@ (56' Bas Naber), Nigel Hardenberg, Nick Burger, Niels Jager (68' Jimmick de Bie), Ogür Kaya, & Miloud Weijers (56' Yeray Calle Arragones).

Verdere wisselspelers: Jeffrey Hampsink, Brian Koppert (k)

Opstelling Huizen 2: Onur-can Batman (k), Rick van Putten, Desmond Mensen, Vince de Kok (46' Niels van der Velde), Jasper van Vark@, Roy van Dingstee (46' Youri Vreedeveld), Jake Visser (59' Tristen Kroeze), Lucas Pelgrum, Youri van Kommer, Garret Jones (30' Nick Mulders), Collin Veerkamp.

Verdere wisselspeler: Nick Mulders.

Soreverloop:

14’ 1-0 Tim van Gelder
34' 2-0 Ogür Kaya
35’ 3-0 Ogür Kaya
43' 4-0 Miloud Weijers
57’ 5-0 Ogür Kaya
77' 6-0 Yeray Calle