86'

Mannen, 1, 3e divisie A

26 augustus 2017 15:00

Schaper, D.

ODIN’59 heeft de eerste 3 punten in de eerste wedstrijd van de competitie 2017-2018 binnengehaald. In Friesland uit tegen ONS Sneek pakte de Heemskerkse formatie de volle winst mee naar huis door een 0-2 overwinning. Het eerste doelpunt kwam vlak voor rust tot stand door een soort doorgeefkopbal van Cremers op Hulleman, die de bal nog als laatste een zetje kon geven: 0-1. In de tweede helft waren de rollen binnen het team omgedraaid en kopte Milo Cremers handig raak na een verre ingooi van Jim Hulleman. Een wondermooie goal, waarmee de eindstand op 0-2 (rust: 0-1) in het voordeel van de Geelblauwen kwam.

Sneek ligt zo’n 130 kilometer van Heemskerk. ODIN’59 had geen risico genomen en was op de wedstrijddag zaterdagochtend al wat eerder met de bus van huis vertrokken aangezien er werkzaamheden waren op de Afsluitdijk. “Op alles voorbereid zijn”, was het devies. Verder had hoofdtrainer Plug een groep van 19 spelers meegenomen om de nodige teambuilding te creëren.

De jonge en sympathieke ONS-hoofdtrainer Chris de Wagt die de job bij ONS Sneek gaat combineren met trainersschap bij de beloften van SC Heerenveen had een jonge ploeg de wei ingestuurd, maar hij kon niet vermijden dat hun oudste speler, keeper Volker Huisman, twee keer de bal uit het net moest vissen. Van de Sneekse kernspelers waren nog 3 geschorst en topscorer Yumé Ramos is bezig met revalideren.

De wedstrijd moest uitwijken van het hoofdveld naar veld 4 van het complex, omdat de KNVB onlangs het kunstgras op het hoofdveld heeft afgekeurd wegens onbespeelbaarheid. ONS zit nu te wachten op beslissing van de politiek binnen haar gemeente voor een oplossing en de politiek zegt dat ze wachten op een fusieplan van ONS met een andere locale club: SWZ Boso Sneek. Een impasse en patstelling die ten koste gaat van het voetbalplezier van iedereen die van voetbal houdt. ODIN’59 won van ONS Sneek vandaag en hiermee werd de stemming er niet beter op.

De wedstrijd
In ieder geval was de grasmat van veld 4 waar op natuurgras werd gespeeld, prima. De wedstrijd daarentegen was van matig niveau. ODIN’59 hoefde geen moment het gevoel te hebben dat deze wedstrijd verloren zou gaan. De Heemskerkers hadden de betere ploeg maar het voetbal was nog iets te reactief in plaats van duidelijker zelf het initiatief te nemen.

Een opsomming: in de 6e minuut een ‘halve’ voorzet van de weer inzetbare en vlijtige Nigel Hardenberg. ONS-sluitpost Huisman kon de bal gemakkelijk pakken. In de 26e minuut ging Van Nispen goed aan de buitenkant langs zijn verdediger maar de voorzet was te voorspelbaar waardoor diezelfde goalie de bal eenvoudig kon onderscheppen. 5 Minuten hierna: de goed draaiende linksback Mart Willemse gingt mee naar voren en slalomde door de verdedigng van Sneek heen. De voorzet kwam jammer genoeg niet aan. De doelstelling is dat men elkaar ooit blindelings voorin weet te vinden.

De eerste 20 minuten had ODIN de beste kansen in de wedstrijd. Na minuuut 20 lieten de Geelblauwen zich terugdringen, maar Lars Boekel wist dit te onderbreken met een gevaarlijk schot dat  voorlangs het BOSO-doel ging. Na minuut 20 laste de goed leidende scheidsrechter Schaper een drinkpauze in.

Het was warm in Friesland en voor rust windstil. De Sneker Jan Dommerholt had zijn vizier gelukkig voor ODIN'59 niet op scherp staan. Hierna een mooie aanval van Milo Cremers en Jim Hulleman samen met de van een hamstringblessure terugkomende Nigel Hardenberg. Laatstgenoemde mikte echter iets te hoog.

Het duurde nog tot in blessuretijd van deze eerste helft dat een goede corner van Ron Scheffer doorgekopt werd door Cremers op Jim Hulleman die de bal relatief gemakkelijk in het doel kon werken: 0-1. Een doelpunt en voorsprong op een mentaal belangrijk moment. Niet lang hierna floot scheidsrechter Schaper voor de rust.

Tweede helft
Na de thee kwam ODIN’59 beter uit de startblokken en wisselden Hulleman en Cremers stuivertje. Nu was het Hullie die met een mooie verre ingooi als aangever Milo Cremers bediende. Laatstgenoemde kopte diagonaal de bal naast doelman Volken Huisman: 0-2.

Mart Willemse had in de 55e minuut de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zijn kans werd onderschept. Daartegenover had ODIN geluk dat Fabian Stevens net iets te lang wachtte, waardoor rechtsback Lars Boekel kon onderscheppen. ODIN voetbalde in deze fase goed en een schot van Jeffrey Klijbroek ging maar rakelings naast. Jammer dat de Heemskerse formatie het zich in de laatste fase van de wedstrijd zo onnodig moeilijk maakte maar ONS Sneek kon daar onvoldoende tegenover stellen.

Samengevat

Door 2 eenvoudig uitgevoerde situaties werd twee keer door ODIN’59 gescoord, hetgeen achteraf genoeg bleek om de punten mee naar Heemskerk te nemen. Achterin liet de in het zwart gehulde ODIN’59 sluitpost Barry van Dijk weer zien betrouwbaar te zijn en hield hij samen met zijn verdediging soeverein de nul.
Eindstand: 0-2.