Assist: Jim Hulleman

Mannen, 1, 3e divisie A

21 oktober 2017 14:30

F.E. ter Brake

ODIN’59 heeft in de extra minuten van de 8e competitiewedstrijd de koploper van de Derde Divisie A, Spakenburg, met 1-0 naar huis gestuurd. Matchwinnaar werd Milo Cremers, die uit een afgemeten corner van Jim Hulleman de keeper van ‘de Blauwen’ in de persoon van Leon ter Wielen eindelijk met een relatief harde kopbal wist te verschalken, waardoor de 3 broodnodige punten in Heemskerk bleven. Het voetbalvenijn van het duel zat hem vooral in de staart. Tot de laatste seconde snakken naar het broodnodige winnende doelpunt siert de hele ploeg.

Hoe opportunistisch kan voetbal zijn?!
Milo Cremers stond in de spits geposteerd maar werd 20 minuten voor het einde door trainer Plug weer als laatste man naar achteren gehaald. Het publiek hield tijdens de tweede helft al rekening met een 0-1 score van de Blauwen. Maar na een door ODIN’59 afgedwongen corner in de 90e minuut verwachtte iedereen het tweede dubbelblanke gelijke spel van de Geelhemden op rij. In een dood moment in blessuretijd sloeg Cremers via een achterdeurtje toe, nu niet als spits maar als robuuste aanvallende verdediger. Toen aanvoerder Ron Scheffer moegestreden was gewisseld, mocht de verdedigende middenvelder Hulleman de corner op rechts nemen en legde de bal nauwgezet op het hoofd van Cremers die het projectiel net achter de doellijn van de Spakenburgse goalie prikte. Alles, wat ODIN’59 was, werd euforisch van vreugde bij het vallen van de goal. Wie had dit verwacht? ODIN beloonde zich voor het eerst dit seizoen voor het harde werken en grote inzet in een competitiewedstrijd. Een hele wedstrijd knokken voor een puntje en ver in blessuretijd scoren voor de overwinning. Het lijkt wel op zijn duits, alhoewel onze oosterburen momenteel meer op zijn nederlands voetballen dan hun westerburen.

1e Helft
ODIN speelde de eerste helft defensief en liet Spakenburg tot ver op eigen helft opkomen. De achterhoede van de thuisclub stond als een huis. Spakenburg was de betere ploeg maar hun ballen waren te onzorgvuldig of te hard ingespeeld en bij schoten stond hun vizier niet op scherp. ODIN’59 was gevaarlijk in de counter en kreeg ook kansen. Cremers ditmaal weer in de spits had ruzie met de bal en in plaats van uit te kappen en te schieten, viel hij binnen het strafschopgebied over het projectiel. Linksback Jordi Tiktak, naar voren opgestoomd, trok vanaf de linkerflank naar binnen maar dan verwacht je een schot (met rechts) maar dat komt dan niet. Niet alleen de spits(en) moet(en) scoren, anderen mogen het ook! Ondanks dat er een stijgende lijn te zien was in het spel van de gastheren ging het voorin niet vloeiend. In de 12
e minuut dan een goede ODIN-counter via Eekhout-Cremers-Tiktak. Het schot werd echter door Ter Wielen gepareerd. ODIN had de eerste helft de leiding kunnen nemen met 2 vrije trappen. In de 16e minuut schoot Hulleman rakelings de vrije trap op 18 meter afstand naast. Na een half uur een relatief zware overtreding van een blauwe op de naar voren opgestoomde Nick Burger. Vervolgens nam Ron Scheffer de goed aangesneden vrije trap op 20 meter van het Spakenburgdoel, maar de goalie van de Blauwen kon nog net met zijn vingertoppen de bal tot corner tikken.

2e Helft
Na de thee ontstond er opnieuw een veldoverwicht van de gasten, maar als team bleven de Heemskerkers knokken voor een goed resultaat. Spakenburg was gevaarlijk(er) en ODIN-goalie Van Dijk pareerde onder andere een schot van Philip Ties. De Blauwen waren vandaag overigens in het zwart gestoken en vielen op door een misser van de verder te onzichtbare spits Kees Tol. Het liep tegen de 70
e minuut toen ODIN-trainer Plug, Lars Boekel wisselde voor Jeffrey Klijbroek. Milo Cremers werd hierdoor weer in de centrale verdediging geposteerd. In de schamele aanvallen van ODIN viel op dat Nigel Hardenberg zo weinig de 1-2 combinatie zoekt met een medespeler voorin zoals bijvoorbeeld een keer met aanvoerder Ron Scheffer. Een goed uitgevoerd een-tweetje zie je trouwens überhaupt weinig meer op onze voetbalvelden. Je kreeg het gevoel dat wanneer ODIN niet scoorde ‘hij’ wel aan de andere kant zou vallen. Ondanks de wissels van Plug (Van Nispen voor Hardenberg & Al Ahmadi voor aanvoerder Scheffer) werden de duels voorin te weinig gewonnen en was er geen diep- of vast aanspeelpunt in de voorhoede bij ODIN'59. De Heemskerkers zwijnden nog nadat een fout van Hulleman bijna werd afgestraft en Nick Burger redde een andere keer op de doellijn. De ingevallen Tom Menting had zijn vizier niet op scherp staan bij de tot vandaag nog ongeslagen koploper. In de 90e minuut een prachtige ODIN-aanval en na een goede actie van de ingevallen Ahmed Abdallah al Mahdi schoot deze diagonaal keihard op doel maar Leon ter Wielen pareerde voortreffelijk. 2 Minuten later in blessuretijd dan de apotheose: de corner vanaf rechts en de kopbal van Cremers zodat de uitstekende doelman Ter Wielen eindelijk verslagen was: 1-0. Na nog spannende slotminuten blies scheidsrechter Ter Brake uiteindelijk af. Hulde aan het eerste van ODIN’59 voor deze heroïsche overwinning. Doorzetten tot en met de laatste seconde werd met een overwinning beloond.

Volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd op zaterdag 28 oktober: ODIN’59-ACV (uit Assen).