90'

Mannen, 1, 3e divisie A

28 oktober 2017 14:30

M.J. Kloet

Nadat de lusten van de overwinning vorige speeldag tegen Spakenburg op een verrukkelijke wijze waren gevierd (het bleef nog lang onrustig op Sportpark Assumburg), drukte deze voetbalmiddag de last op de ploeg van trainer Plug om dat succes te vervolgen. Hoe zou de trainer zijn team vandaag laten spelen tegen ACV uit Assen? Defensief, zoals vorige zaterdag of vol op de aanval?

Een tegenstander bepaalt voor een deel hoe je zelf als team speelt. Spakenburg was vorig weekend de koploper en ACV uit Assen stond deze 8e speeldag genoteerd in de middenmoot (11e plaats). Trainer Richard Plug liet zijn team deze middag als een geoliede machine vertrekken en hanteerde een aanvallend en wat later bleek succesvol concept. De bezoekers uit Assen, met momenteel de oud ODIN’59-trainer Fred de Boer aan het roer, wilden nu weleens een eerste uitwedstrijd winnen in deze competitie. ODIN stak hier echter een stokje voor en de Heemskerkse equipe veegde de vloer aan met de ploeg uit Drente. De geelhemden vervolgden de succesvolle reeks van de afgelopen drie wedstrijden, waarbij er 5 keer werd gescoord en nul tegendoelpunten werden geïncasseerd.

ODIN’59 begon goed aan de wedstrijd en vooral Ahmed al Ahmadi stichtte op de linkerflank regelmatig gevaar. Al vroeg in de wedstrijd, na 7 minuten, was het al raak. ACV-keeper Bart Woering werd na een combinatie Scheffer-Dikker-Al Ahmadi verrast door een harde knal in de rechter bovenhoek van laatstgenoemde. Aan de openingstreffer ging een goede assist vooraf van Jurjen Dikker. ODIN’59 bleef met passie aanvallen maar vergat de voorsprong verder uit te bouwen ondanks dat het kansen hiervoor creëerde. ACV wist zich geen raad om in balbezit iets creatiefs met de bal te doen. ODIN was de eerste 20 minuten van de wedstrijd wel de betere ploeg, maar in de 26e minuut viel bijna de gelijkmaker na een kopbal op de lat boven Barry van Dijk van ACV-er Marco van der Heide. Het laatste kwartier van deze eerste helft werd ODIN wat slordiger en ongeconcentreerder. Dit werkte de bezoekers in de kaart en na een goede voorzet van Daniël Schans kopte ACV-spits Pascal Huring bijna de gelijkmaker binnen. ACV kreeg van de gastheren het gevoel dat ze de 1-1 konden scoren en dat was onnodig want de geelhemden hadden dus ruimer voor kunnen staan. Voordat men aan de thee ging, zorgde Jim Hulleman nog voor een hard en goed indraaiende vrij trap die voorlangs en achter rolde.

Na de thee was er nauwelijks een minuut gespeeld of de bal lag al in het Assense netje. De in de spits geposteerde Milo Cremers bracht de zege van de thuisclub dichterbij en schoot met links hard de 2-0 binnen. Ook de goed draaiende en met grote inzet spelende Ron Scheffer wist nog met een snoeiharde vrije trap keeper Woering op de proef te stellen. In minuut 63 kon het ODIN-publiek wéér juichen toen keeper Barry van Dijk met een afgemeten uittrap en met behulp van de wind middenvelder Jurjen Dikker op maat bediende en de voormalig IJmuidenaar kon 2 keer een ACV-opponent uitkappen en wondermooi de 3-0 bijschrijven. De wedstrijd leek beslist, maar er moest nog een half uur gevoetbald worden. ODIN viel ook soms wat terug maar achterin stond de verdediging met Van Dijk, Hulleman, Eekhout, Tiktak en Willemse als een huis. De 3e wedstrijd zonder tegendoelpunt was in aantocht. En wat liet de van Be Quick 1887 uit Groningen overgekomen Al Ahmadi een bewonderenswaardige inzet zien. Het ene moment stichtte hij gevaar op de rechterflank voor ODIN’59 en niet lang hierna verdedigde hij mee op de linksback-plaats. Die jongen leek de longinhoud van een paard te bezitten.

ODIN’59 had nog een extra kers op de taart verdiend en de goed ingevallen aanvaller Thom de Vries scoorde met een mooi diagonaal afstandschot de vierde treffer, waarna scheidsrechter Kloet definitief affloot. Het team van Richard Plug haalde uit de laatste 3 wedstrijden 7 punten, steeg 2 plekken op de ranglijst en lijkt uit de kelder van de Derde Divisie A te klimmen. Einduitslag: 4-0.

Opstelling ODIN'59: Van Dijk (k), Tiktak, Eekhout, Burger, Hulleman, Willemse, Scheffer©, Dikker (82. De Vries), Al Mahdi (81. Van Nispen), Cremers & Hardenberg (75. Klijbroek)

Opstelling ACV: Woering (k), Schans (46. Westebring), De Vries©, Seip, Wagenaar, Metzemaekers, Djababoe, Husen, Van der Heide (67. Molema), Feenstra & Van der Werf (46. Hendriks).