90'

Mannen, 1, 3e divisie A

4 november 2017 14:30

J.W.M van der Laan

Het eerste van ODIN’59 is er niet in geslaagd de zegereeks na de laatste 3 wedstrijden te vervolgen met een overwinning in Den Haag. In een meer spannende dan goede wedstrijd verloor ODIN onnodig maar wel verdiend van het voor deze wedstrijd onder de Heemskerkse equipe geklasseerde Svv Scheveningen met 3-2 (rust: 2-0). De Heemskerkse ploeg was het 1e kwartier de betere ploeg maar verzuimde in die beginfase van de wedstrijd een voorsprong te nemen. Een kopbal van Cremers werd op de doellijn gepareerd door de Scheveningse keeper Jesper Leerdam. Wellicht krijg je een andere wedstrijd als die erin gaat. Nu counterden de gastheren een paar keer efficiënt de tegenstander uit en wisten de Geelblauwe equipe van trainer Plug tot ver voor het doel van Barry van Dijk terug te dringen. Ze slaagden er in ieder geval in 3 kansen voor rust te verzilveren. Voor Scheveningen scoorden Peters en Robinson en de aansluitingstreffer kwam op naam van Jim Hulleman. Vervolgens scoorde Barry Rog de 3-1. Toen Jurjen Dikker met een afstandschot na rust de 3-2 maakte, was er een fase dat ODIN een gelijkmaker had verdiend. De Gele Leeuwen scoorden echter niet meer en keerden uit het druilige Zuid-Holland met een 3-2 nederlaag huiswaarts.

Qua kansenverhouding won Scheveningen verdiend. Ze creerden meer kansen vooral door de uitblinkende Brandon Robinson, waar linksback Mart Willemse zijn handen vol aan had. Voorwaarts Aldogan kreeg na 9 minuten al een kans na een foute combinatie op het middenveld van Heemskerkers Willemse en Al Mahdi. ODIN-keeper Van Dijk kon gelukkig goed pareren. Na een kwartier was het wel raak. Na een mooie voorzet van rechtsbuiten Robinson kopte Peters tegendraads de 1-0 binnen. Dan ben je als gasten beter in het veld maar in een counter scoren de gastheren. Keeper Barry van Dijk was terecht boos nadat hij 3 voorgaande wedstrijden de nul had gehouden.

Scheveningen aangemoedigd door een groep ‘supporters’ midden op de zittribune met aanmoedigingen waar de honden geen brood van lusten, had trouwens met 10 man moeten staan omdat Michel de Vlugt vlak voor rust onbegrijpelijk buiten zinnen raakte en een ODIN-speler letterlijk naar de strot greep maar scheidsrechter Van der Laan vond dit vergrijp ‘slechts’ een gele kaart waard. Hoe sympathiek Scheveningen trainer Blok in het algemeen wil overkomen: nadat de wedstrijd was gespeeld stond Scheveningen uiteindelijk met een balans van 5 gele kaarten door de referee verstrekt, genoteerd en werd ODIN geen kaarten toebedeeld. Het was trouwens volstrekt onduidelijk waarom ODIN-spits Cremers steeds werd afgefloten door de scheids na duels met zijn Haagse opponent waar niemand een overtreding bij constateerde.

Scheidrechter Vd. Laan leek verder nog een ogenschijnlijke handsbal van Gio van Ree in Haags strafschopgebied te negeren. Neemt niet weg dat ODIN de Hagenezen te ver liet oprukken en er door ODIN niet werd overgenomen toen Willemse viel en Scheveningen van deze mogelijkheid graag gebruik maakte door naar hartelust te combineren en fraai de 2-0 (Robinson) binnen te schieten. De wedstrijd leek al beslist maar was dat niet. Een vrije trap van Jim Hulleman in de 31e minuut vloog pardoes in hun doel en dat betekende de aansluitingstreffer: 2-1. Daarvoor was een schot van Al Mahdi er al bijna ingegaan. Vlak voor rust werd Scheveningen toch weer in het zadel geholpen. Door een foute uittrap van keeper Van Dijk liet Rog dat kadootje niet aan zijn neus voorbij gaan en pakte het gretig, door middel van een afstandschot, uit: 3-1.

Na de rust floot de matig leidende scheidsrechter voor het 2e bedrijf. ODIN'59 creerde bij vlagen goede kansen.
In de 62e minuut kwam Nigel Hardenberg buitenom langs zijn opponent en zette goed voor op Milo Cremers, die inkopte. Iedere aanwezige met een ODIN-hart rekende zich al rijk, maar een Scheveningse verdediger wist op miraculeuze wijze de bal alsnog van de doellijn te koppen. In de 64e minuut dan eindelijk de aansluitingstreffer: middenvelder Jurjen Dikker scoorde met een afstandschot de 3-2, na goed voorbereidend werk van de ingevallen Thom de Vries. Scheveningen zakte terug naar een bedenkelijk voetbal-niveau maar ze kregen wel kansen. Ondanks dat zij deze niet wisten te benutten kon ODIN’59 geen antwoord geven op het verprutsen van de kansen en verloor te vaak de persoonlijke duels.
Ook de wissels van trainer Plug van De Vries voor Al Mahdi (53.), Klijbroek voor Scheffer (60.), Levy van Nispen voor Mart Willemse, konden te weinig zoden aan de Scheveningse dijk zetten. Het bleef bij een teleurstellende 3-2 nederlaag.

Scoreverloop: 15. Tim Peters 1-0

20. Brandon Robinson 2-0

31. Jim Hulleman 2-1

38. Barry Rog 3-1

65. Jurjen Dikker

Kaarten:           Geel voor: Resodihardjo, Gula, El Moussaoui, De Vlugt, Nieuwlaat (allen

Scheveningen).

Arbitrage: J.W.M. van der Laan (scheidsrechter) en S.R. de Groot, A.H. van Rijnsbergen (beide ass. scheidsrechters).

Opstelling Svv Scheveningen: Scheveningen: Leerdam, El Moussaoui©, De Vlugt, Resodihardjo, Peters, Aldogan, De Jong, Van Ree, Gula, Robinson & Rog

Opstelling ODIN'59: Van Dijk (k), Cremers, Tiktak, Scheffer©, Hardenberg, Dikker, Al Mahdi, Eekhout, Willemse, Burger & Hulleman.