Desmond Sturing

Mannen, 1, 3e divisie A

25 november 2017 14:30

B.R. Annegarn

Het eerste van ODIN’59 heeft goede zaken gedaan en belangrijke punten behaald door haar 13e competitiewedstrijd uit tegen VVOG in het waterkoude Harderwijk te winnen. De voorsprong van één doelpunt ontstond al na 4 minuten na een goed aangesneden corner van Jim Hulleman die de kruin van Milo Cremers wist te bereiken en laatstgenoemde kon vervolgens doorkoppen naar Jurjen Dikker die koppend tegen de bal kon aanlopen en de 0-1 achter VVOG-keeper Frans Koornberg tegen het net liet kletsen. ODIN’59 gaf die voorsprong niet meer uit handen en nam een verdiende en o zo belangrijke overwinning mee naar Heemskerk.

Wat niemand op het moment van die 0-1 kon bevroeden was dat die stand bleef staan tot en met het einde van de wedstrijd. Wat achteraf kon worden geconcludeerd was dat middenvelder Jurjen Dikker kon worden uitgeroepen tot ‘matchwinnaar” van deze overigens zeer sportieve wedstrijd. Wat ook opviel was dat ODIN’59 in de persoon van goalie Barry van Dijk zijn spelers goed coachte tijdens de hele wedstrijd en de wedstrijd op alle linies goed meelas. De achterhoede wist de nul te houden en ODIN'59 gaf vandaag sowieso weinig weg.

Nadat de wedstrijd een minuut of zes later begon doordat de doelnetten nog even beter gehangen dienden te worden van scheidsrechter Annegarn, begon ODIN’59 de eerste minuut aftastend. Na een paar minuten kwamen de Heemskerkers al snel beter in hun spel en dwong de opkomende Lars Boekel een corner af voor de geelblauwen. De deze wedstrijd goed op dreef zijnde Jim Hulleman nam deze hoekschop zo goed dat Milo Cremers zijn corner kon doorkoppen naar Jurjen Dikker die eveneens koppend de 0-1 kon bijschrijven.

ODIN was het eerste half uur heer en meester. In de 19e minuut dan een beeldschone aanval van de bezoekers via Tiktak, Cremers en Hardenberg. “De bal naast te krijgen van laatstgenoemde was moeilijker dan het projectiel in het doel te tikken”, vond een ODIN-supporter. Dat had de 0-2 moéten zijn. De Heemskerkers kregen in deze fase het gevoel in Harderwijk niet te kunnen verliezen. VVOG kwam in het kapittel bijna niet voor en scheidsrechter Annegarn trapte even later niet in een schwalbe van de boomlange Harderwijker Guido de Graaf die zich in de buurt van Hulleman in de ODIN-zestien pardoes liet vallen. De scheids vond dit geen kaart waard maar zag er wel geel in toen Hardenberg voorin kon doorbreken en gehinderd werd door de VVOG-keeper en zich misschien te laat ter aarde stortte. Hij kreeg geel en frappant was dat de sympathieke aanvaller hierna zo uit balans was dat hij niet meer in de wedstrijd kwam. VVOG spartelde nog een keer deze 1e helft tegen door een afstandschot van Jan Jurrien Hop, met een goede parade van Barry van Dijk als gevolg. Jeffrey Klijbroek was ook gevaarlijk met een afstandschot, maar Frans Koornberg kon pareren. De laatste 5 minuten van het eerste bedrijf kregen een gezapig karakter en dan moet je juist de belangrijke doelpunten maken. Het wedstrijdtempo lag bij de Harderwijkers echter te laag en zij konden niet via de as doorbreken waardoor ODIN hen naar de zijkanten kon dwingen waar ze geen potten konden breken. Een VVOG-supporter merkte genietend van de erwtensoep in de pauze op: “VVOG kan alleen maar beter na rust, zo slecht was het”.

Na de thee (en de heerlijke erwtensoep) kwam ODIN weer beter voor de dag. VVOG ging met Tim Muller als extra man in de voorhoede spelen. Dit zette weinig zoden aan de dijk, maar die 2e goal viel niet voor ODIN'59 en dan blijft het spannend tot het einde en maak je achterin ook meer fouten. ODIN'59 stond 0-1 voor maar moest nog een half uur. Gevaar was er van Sam Doeve met een afstandschot maar Van Dijk kon pareren. In de 65e minuut besloot trainer Plug te wisselen (De Vries voor Hardenberg, Al Ahmadi voor Willemse en even later Van Gelder voor Scheffer) en Milo Cremers werd teruggehaald naar achteren. Trainer Plug speelde op de 0-1.

ODIN’59 kreeg nog goede kansen van onder andere de goed ingevallen Al Ahmadi, maar Koornberg was in goede doen. Ook Jeffrey Klijbroek was dicht bij het verder uitbouwen van de voorsprong maar miste 1 op 1 voor de VVOG-keeper Koornberg. Daardoor bleef het de laatste minuten billenknijpen maar ODIN’59 mocht gezien het verloop van de wedstrijd dit niet meer weggeven. De geelblauwen slaagden in hun opzet en namen de 3 punten mee naar Heemskerk. Eindstand 0-1. ODIN’59 klimt door dit resultaat van de 13e naar de 11e plek. VVOG zakte een plek van acht naar negen. De ingevallen Tim van Gelder maakte een verdienstelijk debuut bij ODIN’59.

Scoreverloop: 4. 0-1 Jurjen Dikker

Basis ODIN’59: Barry van Dijk (k), Lars Boekel, Milo Cremers, Jordi Tiktak,  Ron Scheffer©, Nigel Hardenberg, Jurjen Dikker, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mart Willemse & Jim Hulleman

Basis VVOG: Frans Koornberg@(k), Tim Muller, Jan Jurrien Hop, Roelof de Groot, Guido de Graaf, Pernelly Biya, Yorick Hogetoorn, Sam Doeve, Jeffrey Arends, Wesley de Klein & Zakaria Fadili.