Mannen, 1, 3e divisie A

9 december 2017 14:30

S. Dröge

ODIN’59 heeft geen punten uit Volendam kunnen meenemen naar Heemskerk.

Net als vorig seizoen verloren de geelhemden met één doelpunt verschil uit van Jong FC Volendam. Het werd dit keer 3-2 (rust: 1-0). Voor ODIN’59 scoorden Milo Cremers en Ahmed al Mahdi de eretreffers, de laatste met een afstandschot. In de laatste minuten kregen de Heemskerkers zelfs nog kansen op de gelijkmaker maar het zat niet mee. De mee naar voren getogen Nicky Eekhout kopte in de laatste seconde nog voorlangs na een voorzet van Nigel Hardenberg. Dat had de 3-3 kunnen zijn.

Op een onbespeelbaar maar door scheidsrechter Sam Dröge uit het 200 km van Volendam gelegen Zuidlaren ter plekke goedgekeurd veld kon ODIN’59 in het begin van de wedstrijd nauwelijks overeind blijven op een grasmat die zo glad was als een ijspegel in een ontmoeting met de enige andere Noord-Hollandse club in deze 3e Divisie A. Er werden niet veel duels op het middenveld gewonnen door ODIN’59 in tegenstelling tot FC Volendam dat zich makkelijker staande hield en beter combineerde.

Vlak vóór de wedstrijd had het nog gesneeuwd en de meegereisde ODIN-stewart was de enige die een uur voor tijd een gedeelte van het veld van sneeuw ontdeed, terwijl verrassend van Volendam kant er niets meer aan werd gedaan om het veld speelklaar en zo veel mogelijk vrij te maken van de hinderlijke witte laag. FC Volendam zegde voor de wedstrijd toe het veld volledig te ontdoen van sneeuw, maar de ODIN-stewart bleef de enige gastarbeider op het veld. In tegenstelling tot de avond ervóór bij de wedstrijd voor de Jupilerleage FC Volendam-Jong FC Utrecht (einduitslag: 2-1) bleef de borstelmachine van Piet Jonk nu op stal. Verrassend dat scheidsrechter Dröge deze wedstrijd onder die omstandigheden toch liet beginnen.

FC Volendam had van de laatste zeven wedstrijden er 6 verloren. Vanaf vandaag stond Johan Steur de assistent-trainer van het FC Volendam 1 en nu dus ook trainer van de beloften aan het roer en nam het trainerschap van de vertrekkende Berry Smit over die andere carriere-prioriteiten stelde. We weten niet of er sprake was van een schokeffect maar Volendam won wel weer een wedstrijd na 6 verliespartijen en dat uitgerekend tegen het Heemskerkse ODIN’59.

FC Volendam was het eerste kwartier van de wedstrijd scherper. Na 10 minuten werd een duel op het middenveld door Jeffrey Klijbroek verloren en na een Volendam voorzet vanaf rechts van Mohamed Betti kon aanvoerder Jordy Hilterman koppend de score openen: 1-0.

In de duels waren de oranjehemden vaak net iets eerder bij de bal. Jammer dat vlak na de 1-0 een kans van Lars Boekel met buitenspel werd afgefloten terwijl hij de bal via de voet van een tegenstander kreeg. In de 19e minuut pegelde diezelfde Lars Boekel vanaf 30 meter met een afstandschot hard op doel maar de voortreffelijke Volendam doelman Mitchel Michaelis stompte de bal over de goal. Dat was bijna de gelijkmaker.
Milo Cremers kopte gevaarlijk op doel van de 2.02 m. lange Volendamgoalie. In de 34
e minuut redde ODIN-keeper Barry van Dijk zijn club voor een tweede tegentreffer. FC Volendam zocht goed de zijkanten op en probeerde beurtelings via de vleugelspitsen tot actie of voorzetten te komen en te inflitreren. ODIN'59 maakte achterin fouten door een te lage handelingssnelheid wanneer Volendam druk op de bal zette. Aan het eind van deze 1e helft werd ODIN’59 nog een paar keer gevaarlijk en kreeg voorwaarts Nigel Hardenberg een dot van een kans na een pracht  pass van Jim Hulleman. Ook pareerde doelman Michaelis opnieuw voortreffelijk na een afstandschot van Lars Boekel en werkte vervolgens een Volendam-verdediger nog tijdig goed weg.

Na de thee begon ODIN’59 de eerste 20 minuten goed. Milo Cremers kopte onder andere weer gevaarlijk in maar de Volendam-keeper leek via ODIN-pogingen door de as niet te verslaan. De gastheren kregen ook kansen en in de 60e minuut lag de bal dan ook voor de tweede keer in het netje. Na doorgebroken te zijn via de rechterflank werd er door de Volendammer Roy Til voorgezet en hoefde Jordy Hilterman maar tegen de bal aan te lopen: 2-0. Kon ODIN’59 deze achterstand nog goedmaken met nog een half uur te spelen? Trainer Plug wisselde de teleurstellende Thom de Vries voor Ahmed al Mahdi en deze viel enthousiast in en zette voor op Jim Hulleman maar deze miste deze kans op de aansluitingstreffer. Bij FC Volendam werden twee spelers vlak daarop gewisseld waarvan Jari Vlak de avond daarvóór in de Jupiler-leage al speeltijd in de benen had opgedaan.

In de 86e minuut werden ODIN missers op het middenveld afgestraft door Rafik el Hamdi, die na zijn gele kaart in de 85e minuut minuut nog feller ging spelen en met een slimme lob vanaf 40 meter over keeper Barry van Dijk prachtig scoorde: 3-0.

Toen was de wedstrijd gespeeld, zou je denken. Maar nadat Milo Cremers de aansluitingstrefer inschoot en Al Mahdi eindelijk deed wat veel eerder had moeten gebeuren, namelijk op zo’n glad veld vaker uit de 2e lijn schieten en de 3-2 scoren, werd het ook nog billenknijpen voor de Wijdbroeken. Nigel Hardenberg kopte nog bijna 3-3 binnen maar de laatste kans was voor de naar voren getrokken Nicky Eekhout die de bal koppend net naast het doel van keeper Michaelis dropte. Het venijn zat hem in de staart van deze wedstrijd en een gelijkspel had er ingezeten voor de mannen van Plug en dat had o zo mooi geweest. Einduitslag: 3-2.

Door het verlies van dit sleutelduel zakt ODIN’59 van de 11e naar de 13e plek.