Rashaan Fernandes

Mannen, 1, 3e divisie A

13 januari 2018 16:00

N.B. Smit

ODIN’59 is de tweede helft van de winterstop goed begonnen door zijn 1e  competitiewedstrijd uit tegen Jong FC Twente met 1-2 te winnen. Dat kan een positieve opmaat zijn voor het verdere vervolg van de competitie. Nadat middenvelder Jurjen Dikker de Heemskerkers aan de leiding bracht maakte FC Twente gelijk door een fout achterin bij ODIN af te straffen. Milo Cremers kopte echter vlak voor rust, na een goede corner van Jim Hulleman, de 1-2 binnen en dit bleek achteraf ook de einduitslag. De ploeg uit Heemskerk ging hierdoor terecht met de drie punten vrolijk huiswaarts Een terechte overwinning en ODIN klom door deze overwinning naar de 12e plek op de ranglijst.

Op sportpark ‘de Waarbeek’ in Hengelo, sinds dit seizoen de locatie waar Jong FC Twente zijn thuiswedstrijden op de zaterdag-namiddag afwerkt, hadden de Noord-Hollanders na de 1-0 voorsprong van Jurjen Dikker al korte metten met de Tukkers kunnen maken en de voorsprong verder kunnen uitbouwen. Maar door een onzekerheid van ODIN’59-keeper Van Dijk konden de roodhemden de gelijkmaker scoren en zo weer hoop creëeren op een gelijkspel of meer. Bij goede afstandschoten van ODIN-zijde liet Twente goalie Jeffrey de Lange diverse keren de bal los, maar ODIN wist daarvan niet te profiteren. De 0-1 ontstond na een mooie rush en  afstandschot van Thom de Vries waarna Jurjen Dikker, nota bene met zijn chocolade-been, kon intikken. Deze openingstreffer viel al in de 6e minuut. Het was jammer dat na diverse andere afstandschoten van een Heemskerker er niemand als de kippen bij was om te scoren nadat keeper De Lange daarna nog een een paar keer de bal losliet.

In de 11e minuut werd een handsbal van FC Twente niet bestraft maar vervolgens gaf scheidsrechter Smit wel een vrije trap van zo’n 35 meter voor de gastheren. Jarni Koorman nam deze vrije trap en na loslaten van de bal achterin bij de Heemskerkers kon Henk van Schaik profiteren van de onzekerheid in de ODIN-defensie: 1-1. De ODIN-supporters wisten niet wat ze zagen: op zo’n manier een voorsprong weggeven.

De Twentse midvoor Jari Oosterwijk was in die fase wel de gevaarlijkste aanvaller van Twente maar gelukkig voor ODIN’59 had hij zijn vizier niet op scherp staan. Na een kwartier voetballen antwoordde ODIN met een prachtige pass van middenvelder Jurjen Dikker op Lars Boekel maar die knalde net links voorlangs het Twente-
doel. De steeds beter in vorm komende Thom de Vries zette nog een keer goed voor en de onzekere Twente-keeper liet de bal weer los.

In de 27e minuut werd wedstrijd even ontsierd door een slaande beweging van de Twentse midvoor Oosterwijk naar Jim Hulleman maar de spits mocht blijven staan van referee Smit en daarmee mocht deze Jari Oosterwijk in zijn handen knijpen. Jim Hulleman redde ODIN niet lang na dat incident voor een gevaarlijk schot van diezelfde spits, Oosterwijk, door een schot prima te blokken. Rechtsback Lars Boekel kreeg ook nog een paar kansen en zat dichtbij een treffer.

Thom de Vries dwong in de 42e minuut een corner af waarna Milo Cremers een minuut later de bal hard achter keeper De Lange kopte (na een afgemeten corner van Jim Hulleman). Hierna konden de bezoekers weer op zoek gaan naar een wat soevereinere voorsprong, maar dat ging moeilijker na die eerdere tegengoal. Nadat FC Twente nog aandrong om met een gelijke stand te gaan rusten, gingen de ploegen tenslotte toch met een 1-2 stand aan de thee.

Twente trainer Dennis Demmers was duidelijk ontevreden en wisselde meteen na rust twee spelers.
In het begin van het tweede bedrijf speelde maar 1 ploeg: FC Twente. Hun afronding was echter zeer matig en aanvallen stierven te vaak in schoonheid. Toch kwamen de Tukkers bijna op 2-2 maar Milo Cremers wist nog net hinderlijk een schot te blokken, waardoor weer Oosterwijk droog bleef staan en ook Dejan Trajkovski had te weinig kracht om een krachtig schot te produceren.

In de 54e minuut mazzelde ODIN wel zeer nadat... ja weer Oosterwijk voor doel miste. Het kwam in deze fase van de wedstrijd ook op conditie aan en vooral het middenveld van ODIN’59 had heel wat loopwerk verricht. Na de 67e minuut brak er weer een betere fase voor de Noord-hollanders aan. Dat resulteerde in een goed schot van Ahmed Al Mahdi, waarbij de Twente-keeper weer de bal losliet. Diezelfde Amahdi ging hierna nog een keer goed door maar legde niet goed af op een vrije man. Zo bleef het billen knijpen.

Ondanks dat er kansen waren voor ODIN kwam het niet tot de 1-3 en lieten de gasten de wedstrijd onnodig spannend blijven. Nadat keeper Barry van Dijk nog een schot wist te verijdelen, floot scheidsrechter Smit uiteindelijk af en konden de Heemskerkers 3 belangrijke punten bijschrijven. Een mooi succes voor het team van hoofdtrainer Richard Plug en een mooi kado voor de jarige assistent-trainer Raymond Kolder.
Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen koploper Spakenburg.

Scoreverloop: 6. Jurjen Dikker: 0-1, 11. Henk van Schaik: 1-1, 43. Milo Cremers: 1-2.