86'

Mannen, 1, 3e divisie A

20 januari 2018 15:00

M.A. Roeleveld

ODIN’59 heeft de overwinning van vorig weekend een goed vervolg kunnen geven door in het hol van de leeuw aan de blauwe kant van de Westmaat s.v. Spakenburg in eigen huis te verslaan met 1-2. De thuiswedstrijd aan de Hoflaan, vorig jaar, leverde al een 1-0 overwinning op voor de Geelblauwen en men liet zien dat die driepunter niet op toeval berustte. 2 Prachtige doelpunten, de 0-1 voor rust gescoord door Ahmed Al Mahdi en na rust een magnifiek geplaatst afstandschot van Jeffrey Klijbroek (1-2) bezorgden de meegereisde ODIN-aanhang totale voetbalvreugde. Door grote team-inzet en het beter benutten van de kansen beloonde ODIN 1 zich met een mooie overwinning. Kees Tol scoorde voor de blauwen nog de gelijkmaker, maar de eindstand  werd 1-2 (rust: 1-1)

Zo zie je maar weer in voetbal is alles mogelijk. Koploper sv Spakenburg had tot nu toe 17 wedstrijden gespeeld in deze 3e Divisie A en had slechts één wedstrijd verloren en dat was die op 21 september van vorig jaar in Heemskerk tegen ODIN’59. Laten ze nou hun 2e nederlaag ook lijden tegen diezelfde club uit Heemskerk. Een uitstekende prestatie van het team van hoofdtrainer Richard Plug die zich deze wedstrijd sowieso nog lang zal heugen na een discussie met scheidsrechter Roeleveld die totaal geen verbale tegenspraak duldde. De succesvolle trainer werd daardoor naar de tribune verwezen.

Wat het Spakenburgse publiek ontzettend sierde was dat toen de Heemskerkse hoofdtrainer bovenaan de publieke tribune stond na zijn rode kaart in de 52e minuut de supporters van de blauwen hem uitnodigden om tussen hen plaats te nemen, lager op de tribune achter de ODIN dug out. Plug nam dankbaar hun aanbod aan maar vond dit net niet aandoenlijk genoeg om de blauwen de punten te schenken. Integendeel, de ODIN trainer wil altijd kost wat kost winnen. Plug zorgde voor een 2e overwinning in de tweestrijd De Wolf-Plug en werkte mee aan het feit dat deze competitie bovenin niet verder vroegtijdig werd beslist. Het wordt nog spannend want naaste rivaal Jong Almere City won wel de uitwedstrijd tegen Spijkenisse (1-2) en ‘kroop’ hierdoor dichter bij de koploper Spakenburg.

ODIN’59 speelde in de eerste fase van de wedstrijd wel goed in de organisatie maar was niet balvast genoeg. Voorin werd de bal niet goed vastgehouden of die duels werden verloren. Spakenburg daarentegen creëerde verschillende kansen maar verzuimde te scoren. Na 20 minuten 'kansen missen' van de gastheren sloop bij hen al een soort moedeloosheid in het team. Dat speelde ODIN’59 in de kaart. Na een goed uitgevoerde counter in de 23e minuut passte Ron Scheffer voorttreffelijk naar de opgekomen Mart Willemse, die de bal panklaar voor de voeten van Al Amahdi legde. Ahmed lobde de bal vanaf de zestien meter prachtig over keeper Leon ter Wielen heen. Een prachtig doelpunt. Het was zo ongeveer de eerste echte aanval van de gasten: 0-1.

Ondanks dat dit een morele tik was voor Spakenburg wisten de gasten toch terug te komen. Na een fluwelen voorzet vanaf rechts werd de bal zodanig door een ODIN-verdediger van richting veranderd dat deze bij topscorer Kees Pier Tol terecht kwam die in de 32e minuut de stand gelijk kon trekken: 1-1.

Na de thee had ODIN’59 minder balbezit maar was wel gevaarlijker. De wedstrijd was spannend tot het einde. Spakenburg probeerde alles om de leiding te nemen. Naarmate dat niet lukte, ontstond er meer en meer frustratie in hun ploeg en uiteindelijk speelde dit ODIN’59 opnieuw in de kaart. In de 58e minuut was het dan ook raak. Na een corner van Jim Hulleman legde Lars Boekel terug op eerstgenoemde die vervolgens de bal mooi klaar legde voor middenvelder Jeffrey Klijbroek die met een wondermooi, geplaatst afstandschot keeper Leon ter Wielen opnieuw het nakijken gaf: 1-2. In de 76e minuut had Ron Scheffer de wedstrijd op slot kunnen gooien maar door net even te wachten strandde het schot. De slotminuten waren erg spannend maar Spakenburg had haast en daardoor ontbrak het hen verder aan intern overleg en vernuft. ODIN’59 ging verdiend met de zege huiswaarts.

Door deze zege blijft ODIN'59 op de 12e plaats staan, gelijk met Jong FC Twente. Bovenin nadert Jong FC Almere koploper Spakenburg nu op 1 punt. Volgende wedstrijd: zaterdag 27 januari 2018: ODIN’59-Harkemase Boys. Aanvang: 14.30 uur op Sportpark Assumburg/Heemskerk.

Opstelling SV Spakenburg: Leon ter Wielen (k), Barry Beijer©, Tom van der Neut, Guido van Rijn(73.Tom Menting), Tom Oostinjen, Mike Vreekamp, Kees Tol, Jasper Waalkens (83. Youri Koelewijn), Bert Steltenpool (46. Olivier Pilon), Sten Vreekamp & Giovanni Gravenbeek

Opstelling ODIN'59: Barry van Dijk (k), Lars Boekel, Milo Cremers, Ron Scheffer©, Nigel Hardenberg (43. Billy Tavares), Jurjen Dikker, Ahmed Al Mahdi (73. Tim van Gelder), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek (85. Frits Kramer), Mart Willemse & Jim Hulleman.