Dennis Molema

Mannen, 1, 3e divisie A

3 februari 2018 14:30

T.R. Winkel

Er waren tot nu toe nog niet zoveel ploegen in de Derde Divisie, die wisten te winnen bij ACV in Assen deze competitie. Het lukte trainer Richard Plug, staf en ODIN-spelers de drie punten mee te nemen richting Noord-Holland in een enerverende wedstrijd die laat in de tweede helft pas werd beslist. Na twee keer achter te zijn gekomen, toonden de Geelblauwen uit Heemskerk mentale veerkracht die uiteindelijk tot een overwinning leidde door Heemskerkse doelpunten van Jim Hulleman, Tim van Gelder en Billy Tavares.

ODIN’59 speelde niet zijn beste wedstrijd van dit seizoen. Zo’n 20 kilometer voor Assen constateerde men in de ODIN-spelersbus dat het aardig begon te sneeuwen en dat het dat eerder die ochtend ook al flink had gedaan. Ondertussen was men op het hoofdveld van ACV al enthousiast de sneeuw aan het ruimen zodat op zijn minst de lijnen zichtbaar waren. Gelukkig stopte het met de sneeuwval in de loop van de middag en kon de wedstrijd doorgaan. Sommige ODIN-spelers zagen het als een nadeel dat er een laagje sneeuw lag en leken onvoldoende geprepareerd. Afgezien van het feit dat deze omstandigheid voor beide teams geldt, moet een ploeg met de potentie zoals ODIN’59 laten zien dat het technisch en tactisch hierop kan anticiperen.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd begon ODIN niet slecht maar de precisie ontbrak nog.
Na 13 minuten hadden de bezoekers op voorsprong kunnen komen nadat Jim Hulleman van achteruit druk naar voren gaf, maar het schot van Thom de Vries ging voorlangs bij ACV-keeper Bart Woering. Nadat Hulleman een paar minuten later in de fout ging, ontstond er gevaar voor de goal van Barry van Dijk. Opvallend was dat daarna zich een waar veldoverwicht van ODIN manifesteerde, waarin alleen een dodelijke listige steekpass ontbrak. Vervolgens wel een mooie aanval Scheffer/Cremers/Dikker maar laatstgenoemde schoot net naast. Toch nam ACV niet lang daarna de leiding. Na een discutabele overtreding van Klijbroek op het midden kreeg ACV een vrije trap op zo’n 40 meter en deze werd achterin wel gepareerd, maar in 2
e instantie gevolgd door een ongelukkige sliding van Jurjen Dikker in het strafschopgebied. Scheidsrechter Winkel wees resoluut naar de penaltystip.  Marco van der Heide voltrok het vonnis en schoot onberispelijk in: 1-0.

De vraag was of ODIN snel een gelijkmaker kon forceren wetende dat ACV thuis de reputatie heeft sterker te worden na een voorsprong. Nou de gelijkmaker viel niet vóór de thee. Wel kreeg Thom de Vries enkele mogelijkheden waarvan een schot binnenkant schoen te zacht en onnauwkeurig was om keeper Woering te verschalken. De ploegen gingen met een 1-0 stand rusten. ODIN’59 was in de combinatie de betere ploeg maar kon niet doordrukken en scoren.

Vlak na de thee bijna de gelijkmaker toen Cremers voor het ACV-doel terugkopte op Dikker. In minuut 54 had de wedstrijd een cruciaal moment kunnen worden toen de uitblinkende Assenaar Marco van der Heide na slordig balverlies van ODIN op de paal schoot waarna de bal gelukkig voor de mazzelende Noord-Hollanders bijna net zo hard in het veld terugkaatste. Als de 2-0 toen was gevallen was het waarschijnlijk over en uit geweest voor ODIN’59. Je had het idee dat het niet optimaal stond bij ODIN na nu weer een foutieve terugspeelbal van Cremers die bijna leidde tot een ruimere voorsprong van de gastheren.

In de 58e minuut wisselde trainer Plug (Al Mahdi-Willemse) en verdediger Cremers zocht de spitspositie op. Dat leverde meer gevaar voorin op maar ook een toename van kwetsbaarheid achterin. Ondanks het risico was het wel een meesterzet van Plug want de gelijkmaker kwam in de 70e minuut op naam van Jim Hulleman nadat deze Cremers in een inswingende corner voorin wilde bereiken maar de bal verrassend langs keeper Woering hobbelde: 1-1. Meteen hierna wisselde ODIN weer (Boekel-Van Gelder). In eerste instantie had deze wissel nog geen succes. Sterker nog: nadat Barry van Dijk ODIN had gered na een schot van Pascal Huser, scoorde even later Marco van der Heide zijn tweede doelpunt in deze wedstrijd en de 11e van dit seizoen. Een misverstand achterin bij de Heemskerkers ging hieraan vooraf.

ODIN had in het algemeen moeite letterlijk op de been te blijven maar had wel nog een onverwacht scenario in petto in de slotfase. In de laatste 10 minuten schoot invaller Tim van Gelder met een wonderbaarlijk mooie volley de 2-2 binnen. Een fantastisch doelpunt. Toen iedereen zich verzoend had met een gelijkspel, wist uitblinker Jim Hulleman in een counter prachtig voor te leggen op de zeer goed ingevallen Billy Tavares die de keeper van ACV geen schijn van kans liet en de winnende treffer op zijn naam bracht. De wil om te winnen was opeens in een zeer spannend slot groots en dat resulteerde in de 3e overwinning voor ODIN’59 na de winterstop.

Fantastisch.

De Geelblauwen stegen hierdoor van 11e naar de 10e plek op de ranglijst met een totaal van 28 punten.

Komende zaterdag is ODIN'59 vrij met daarna op 17-2-18 de thuiswedstrijd tegen Magreb.

Tot dan!

Opstelling ACV: Bart Woering (k), Daniel Schans, Marcel Seip©, Jelle Wagenaar, Thomas Metzemaekers (88. Dennis Mollema), Nick Westebring, Pascal Huser, Marco van der Heide, Erik Eleveld (69. Justin Mulder), Dennis Hoekstra & Haaye Feenstra

ODIN'59: Barry van Dijk (k), Lars Boekel (71. Tim van Gelder), Milo Cremers, Jordy Tiktak, Ron Scheffer©, Jurjen Dikker, Thom de Vries (75. Billy Tavares), Ahmed al Mahdi (59. Mart Willemse), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek & Jim Hulleman.