Yassine El Hanoudi

Mannen, 1, 3e divisie A

17 februari 2018 14:30

R.H. Hensgens

ODIN’59 heeft in een moeilijke thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter van de 3e Divisie A Magreb’90 een nipte overwinning van 1-0 weten te behalen (rust: 0-0). In de 83e minuut wist de naar de spitspositie gedirigeerde Milo Cremers na een magistrale voorzet van rechtsbuiten Billy Tavares eindelijk de bal hard achter de uitblinkende Magreb-keeper Loyd Dielingen te koppen. Eindstand: 1-0.

Door hard te blijven werken tot het bittere einde en het hoofd koel te houden heeft ODIN’59 drie belangrijke punten vergaard in de eerste van 2 belangrijke thuiswedstrijden. Deze zaterdag 17 februari tegen het als laatste geklasseerde Utrechtse Magreb en de komende speeldag wacht de wedstrijd tegen een andere lager gepositioneerde tegenstander in deze 3e Divisie: Capelle.

“Deze 2 wedstrijden moeten gewonnen worden om het klassenbehoud zo goed als veilig te stellen”, aldus de Heemskerkse hoofdtrainer Richard Plug.

In deze wedstrijd lag duidelijk de druk bij de gastheren. ODIN’59 was de favoriet in dit duel, maar ODIN mocht in zijn handen knijpen dat de thee geschonken kon worden met een brilstand .“Van Magreb kan je niet winnen, maar je kan wel van ze verliezen”, hoorde je zeggen. In de wedstrijd  tegen ODIN in Utrecht boekte Magreb’90 tot nu toe de enige overwinning in deze competitie. ODIN’59 versloeg dit seizoen twee keer de koploper Spakenburg, hetgeen in schril contrast stond met die nederlaag in Utrecht tegen de rode lantaarndrager.

Magreb begon de eerste helft meteen gevaarlijk met een pegel van Osarugue Uyi-Olaye. ODIN'59 antwoordde met 2 kopballen van de naar voren opgestoomde Milo Cremers maar deze koppogingen via corners van Jim Hulleman waren (nog) te onnauwkeurig om de goed geconcentreerde doelman Dielingen te verslaan. De openingsfase liet een gelijkopgaande wedstrijd zien, waarbij geelhemd Billy Tavares prima kansen liet liggen, vooral eentje na een goede crosspass van Nigel Hardenberg. In minuut 23 ontstonden jammer genoeg wat negatieve incidenten waarbij El Ghazouani van de gasten de kroon spande als kampioen natrappen. Nadat hij en Jurjen Dikker na wat tumult vrede sloten, probeerde kort daarop Gogo Kinkela (centrale verdediger) weer de vlam in de pan te laten slaan door net te doen alsof hij een elleboogstoot had gekregen. De sfeer van de wedstrijd werd er niet beter op en daarna liep het ook niet meer bij de Heemskerkers, die vooral voor hun plezier voetballen. Sterker nog: het zich (te) snel verongelijkt voelende Magreb kreeg wel de beste kansen voor rust. In de 37e minuut schoot de Utrechtse club op de paal en 2 minuten later zwijnde ODIN’59 doordat Zakaria Bourik een vrije trap ‘slechts’ op de lat deed belanden. Daar kwam ODIN’59 goed weg! De thee was al naar de kleedkamers gebracht toen Ismael Chibrani voorlangs bij doelman Barry van Dijk kopte. Toch was het ODIN-publiek verbaasd over het afkeuren van een doelpunt van Jurjen Dikker na een terugkopbal van Cremers via een corner van Jim Hulleman. De bal van Cremers was niet achter en off-side kan niet bij corner. De grensrechter stond echter pontificaal met de vlag omhoog en de scheids volgde loyaal zijn assistent-collega en keurde de goal af. Men zocht verbaasd de catacomben op zoek naar warmte: thee.

De 2e helft stikte van hectiek en onregelmatigheden. Hoe leuk de spelers van Magreb’90 omgingen met het ritueel van het schieten op het doel van de “Topper v.d. Week” vóór de wedstrijd, hoe infantiel was het verloop van de 2e helft. Het manco van het uiteindelijke verlies van deze individueel sterke ploeg uit Utrecht zat hem in het onvoldoende benutten van vele kansen maar ook de rode kaarten van Omar Boukhari (Magreb'90/2e gele kaart) en in de 65e minuut de direct rode kaart voor Magreb assistent-trainer Stanley Tailor, die wel voortdurend zijn spelers tot de orde riep, waren ook debet aan hun verlies. Het gedrag van de Magreb-spelers zorgde ervoor dat hun ploeg zich als snel verongelijkte ploeg in eigen voet schoot.

Ahmed al Mahdi raakte nog de kruising. Toen Nicky Eekhout nog 1 keer keeper Lloyd Dielingen op zijn weg vond, scoorde Milo Cremers in de 83e minuut met een keiharde kopbal en na een fabuleuze voorzet van Billy Tavares de verlossende 1-0. Hiermee maakte hij zo aan alle Utrechtse illusies een eind. Barry van Dijk hield nog met een magistrale redding een door Mart Willemse van richting veranderd schot zijn doel schoon en de nul achterin, waarna Cremers tot the man of the match werd verkozen. Eindstand: 1-0.

ODIN’59 klimt door dit resultaat van de 10e plek naar de 8e positie op de ranglijst, met nu 31 punten uit 21 wedstrijden. Volgende speeldag 24 februari 2018: ODIN’59 - Capelle. Aanvang van deze wedstrijd op Sportpark Assumburg is 14.30 uur. U bent dan weer van harte welkom. Tot dan!

Opstelling ODIN'59: Barry van Dijk (k), Lars Boekel (73. Mart Willemse), Milo Cremers, Jordi Tiktak, Ron Scheffer©, Nigel Hardenberg (55’ Ahmed Abdallah al Mahdi), Jurjen Dikker, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek (83’ Levy van Nispen), Billy Tavares & Jim Hulleman

Magreb'90: Lloyd Dielingen (k), Omar Boukhari©, Gogo Kinkela (66' Anwar Akrouh), Omar El Ghazouani, Ismail Sardi, Zakaria Bourik (66’ Sidney Schmeltz), Dyllan Ahinful, Ismael Chibrani, Osarugue s. Uyi-Olaya, Yassine El Hanoudi & Nourdin Bourazma (86' Jawhar Ahannach).