Enrico Elderhorst

Mannen, 1, 3e divisie A

24 februari 2018 14:30

M.J. Kloet

Ook in de 6e wedstrijd na de winterstop wist ODIN’59 punten te vergaren. Capelle was deze week het slachtoffer, maar vertrok met opgeheven hoofd naar Capelle aan den IJssel. Beide ploegen waren gelijkwaardig in een passievolle strijd om de hoogste prijs. Op sportpark Assumburg boog de thuisploeg niet voor de Zuid-Hollandse wil om te winnen en besliste de 22e speelronde uiteindelijk terecht in Heemskerks voordeel. De ploeg van trainer Richard Plug steeg door de 2-0 winst op Capelle van de 8e naar de 6e plek op de ranglijst van de Zaterdag Derde Divisie.

ODIN’59 startte tegen Capelle met behoorlijk aanvallende intenties. Die periode was echter van korte duur, want Capelle nam het stokje al gauw over. Pas na een kwartier herpakten de Heemskerkers zich met een fraaie kans via Nigel Hardenberg , die de bal evenwel niet lekker raakte. Hardenberg zette even later Billy Tavares met een prima voorzet in kansrijke positie, maar Tavares was een fractie te laat. Het antwoord van Capelle kwam via Sandin Avdic. Hij vond de 21 jarige Bram de Bruin bereid om Barry van Dijk voor het eerst te testen. Van Dijk verblikte echter niet op de inzet van ver.

Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd met een behoorlijke kans voor wederom Tavares, weggestuurd door aanvoerder Ron Scheffer. Toch bleef Capelle in balbezit de meest offensieve ploeg. Hoofdzakelijk van afstand werd geprobeerd om keeper Van Dijk pootje te lichten. Angelmo Vyent was de meest dreigende flankspeler aan Zuid-Hollandse zijde. In het laatste kwartier voor rust zag de aanvaller zijn inzet echter in het zijnet bij Van Dijk belanden en daarna rolde zijn prima voorzet voorlangs. Jeffrey Klijbroek was zeer actief in balveroveringen en zette daarmee de toon voor extra Heemskerkse kansen in offensief opzicht. In de eindfase voor rust had ODIN’59 al aan de leiding kunnen gaan met prima mogelijkheden voor Tavares en Klijbroek zelf.

Na rust bepaalde een ongelukkig moment van keeper Bradly van der Meer de voorsprong van de thuisploeg. Van der Meer liep binnen de zestien Nigel Hardenberg omver in kansrijke positie waardoor scheidsrechter Kloet niets anders restte dan de bal op de stip te leggen. Hulleman wist wel raad met de open kans vanaf 11 meter en tekende in de 65e minuut voor zijn vierde treffer van het seizoen, 1-0. Trainer Ron Timmers stuurde zijn selectie met overslaande stem aan op de gelijkmaker. Met veel passie en een behoorlijke strijdlust gaven de bezoekers gevolg aan de noodzakelijke oproep. Capelle kon daarmee in de slotfase tot tweemaal toe op gelijke hoogte komen, maar pech en faalangst gooiden roet in het eten. In eerste instantie belandde de bal tegen de paal en in de rebound wist de ingevallen Jonathan Linger het speeltuig ruim over het doel bij Van Dijk te schieten.

Een snel uitgevoerde countercombinatie betekende in de slotminuut de nekslag voor de bezoekers. Ahmed al Mahdi speelde de opgekomen Lars Boekel in die Hardenberg zeer fraai op maat bediende om de 2e treffer van de middag binnen te lopen, 2-0.
Odin’59 nestelt zich door de winst op Capelle brutaal in de subtop van de Zaterdag Derde Divisie.

Basis ODIN’59: Van Dijk, Boekel, Cremers, Hardenberg, Eekhout, Scheffer,  Dikker, Tiktak, Hulleman, Klijbroek, Tavares

Basis Capelle: Pollemans, Avdic, De Bos, Van der Sande, Rothmans, Vyent, Letterie, De Bruin, Van der Meer, Jaliens, Van Eijk.