Ogür Kaya (intikker)

Mannen, 1, 3e divisie A

3 maart 2018 14:30

F.E. ter Brake

De meeste bezoekers tipten vooraf DVS’33 als winnaar in de confrontatie met ODIN’59. Na de recente 5-1 Ermelose thuisoverwinning op koploper Spakenburg zou dat kunststukje wel even over worden gedaan in de strijd met de huidige nummer 6, ODIN’59. Zonder de vakantievierende Lars Boekel en de geblesseerde Jordi Tiktak kwam de ploeg van trainer Richard Plug echter verrassend voor de dag en liet zich de kaas niet van het brood eten. In een wervelende apotheose sloegen de Heemskerkers genadeloos toe en lieten de thuisploeg in verbijstering en ongeloof achter. DVS’33 kwam voor vlak voor rust nog wel op voorsprong via Niels Buijtenhuis, maar enkele minuten na de thee trok Milo Cremers met het hoofd de stand alweer in evenwicht. De invallers Ahmed al Mahdi en Ogür Kaya bezorgden Odin’59, na een zinderende slotfase, de volle 1-3 winst.

De zaken gaan uitstekend voor de selectie van Plug, die na de winterstop wederom de ongeslagen status prolongeert met de overwinning in Ermelo. 19 Punten uit de laatste 7 wedstrijden is een ongelofelijk reeks voor Heemskerkse begrippen. Ook deze wedstrijd wenste ODIN’59 niet te buigen voor een sterke tegenstander, waarbij keeper Barry van Dijk met een aantal uitstekende reddingen zijn ploeg lange tijd voor een achterstand kon behoeden.

In de 2e minuut na het eerste fluitsignaal was Van Dijk al belangrijk bij de inzet van Roald de Vries die Van Dijk van afstand wilde verrassen met een knappe harde inzet. Aan de andere kant ketste in die zelfde minuut de bal hard tegen de lat via Nigel Hardenberg op fraai aangeven van Billy Tavares.

Met name bij de 2 kansen voor Benjamin Roemeon in de 19e minuut, en 5 minuten daarna, liet de Heemskerkse goalie zijn klasse zien. Ook op de inzet van de sterke Maurice de Ruiter - die tegen Spakenburg nog 2x trefzeker was – bleek Van Dijk oppermachtig in de 30e  minuut van de wedstrijd. Er moest in de slotfase voor rust een overtreding van Niels Buijtenhuis aan te pas komen om de sluitpost tot capituleren te dwingen om daarmee de openingstreffer voor de thuisploeg te kunnen bemachtigen. Buijtenhuis sprong ongecontroleerd tegen de Heemskerkse doelman op, die daardoor de balans kwijt raakte en vervolgens de bal moest lossen. Buijtenhuis benutte de gelegenheid om de voorsprong voor DVS’33 in te luiden want de overigens prima leidende scheidrechter Ter Brake zag geen onreglementaire feiten bij die actie, 1-0.

Er lagen beslist kansen achterin bij DVS’33 om de stand snel weer in balans te schieten want in de slotminuten van het eerste bedrijf rekende menigeen bij de inzet met het hoofd van Jurjen Dikker al op de gelijkmaker. Ook Jeffrey Klijbroek leek kansrijk, maar zijn inzet werd geblokt door de defensie van de thuisploeg. Na rust kwam ODIN’59 al gauw langszij via het hoofd van medetopscoorder Cremers, 1-1.  Waar de ploeg van Plug bij aanvang van de wedstrijd nog behoorlijk ontzag leek te hebben voor de kwaliteiten van DVS’33, ging ODIN’59 in de tweede helft met name van eigen kracht uit. Vooral na het ingebrachte frisse aanvalstrio Ahmed al Mahdi, Thom de Vries en Ogür Kaya, die een slotoffensief moesten bewerkstelligen. En het bleek wederom een gouden greep van Plug en de zijnen, want alle drie de invallers waren ruim betrokken bij de resterende 2 doelpunten. Eerst was Al Mahdi dreigend vanaf 22 meter waarbij keeper Paul Eppink nog op de been bleef. Ook even later bij een grote kans voor Kaya stond Eppink in de weg, maar Al Mahdi was er in de rebound als de kippen bij om de bal hard binnen te kegelen, 1-2.  In de slotseconde van de wedstrijd deed Ogür Kaya er nog een schepje bovenop nadat Thom de Vries de beslissende pass verzorgd had, 1-3.

ODIN’59 steeg door de zege op DVS’33 naar plek 5 op de vertekende ranglijst en staat op 3 punten van de tegenstander van 10 maart; Scheveningen. De wedstrijd werd overschaduwd door 2 ernstige blessures aan DVS’33 zijde. Jorran van Santen werd al vroeg in de wedstrijd per brancard van het veld gedragen met een arm uit de kom en na rust moest ook Niels Buijtenhuis per brancard het veld verlaten met diverse verwondingen. Beide spelers moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.

In blessuretijd werd Maurice de Ruiter met ‘direct rood’ van het veld gestuurd door scheidsrechter Ter Brake wegens een onbesuisde overtreding op ODIN’59 verdediger Mart Willemse.

Basis ODIN’59: Van Dijk, Cremers, Hardenberg, Eekhout, Scheffer,  Dikker, Hulleman, Klijbroek, Tavares, Willemse, Burger.

Basis DVS’33:  Eppink, Hollart, Van Santen, Camara, Velda, Buijtenhuis, Vloedgraven, Van Warven, Roemeon, De Ruiter, De Vries.