92'

Mannen, 1, 3e divisie A

17 maart 2018 15:00

R.J.A. Gansner

ODIN'59 heeft in de allerlaatste minuten van de wedstrijd tegen Quick Boys in blessuretijd de punten in Katwijk moeten laten, terwijl dat zeer onnodig was. Doordat de bal in de laatste fase van de wedstrijd onvoldoende werd weggewerkt, kreeg Quick Boys in plaats van een corner nog een vrije trap van scheidsrechter Robin Gansner uit Zandvoort. De Katwijkers pakten deze laatste kans en na een kopbal van Jesse van Nieuwkerk belandde de bal via het hoofd van de strijdbare aanvoerder Ron Scheffer alsnog achter de doellijn. Iedereen had al rekening gehouden met een nul-nul eindstand. Een gelijkspel was ook vandaag een rechtvaardigere uitslag geweest. Nu gingen de Heemskerkers met lege handen huiswaarts. Eindstand: 1-0 (rust: 0-0)

Een half uur vóór die goal had de ingevallen Ahmed Al Mahdi de 0-1 op zijn schoen. Via een counter kwam rechtsbuiten Billy Tavares knap door en legde de bal bij Al Mahdi die oog in oog voor de Katwijkse keeper verscheen. Al Mahdi raakte jammer genoeg de voorzet met zijn chocoladebeen verkeerd waardoor zijn schot bijna in de Noordzee belandde. Dat had de 0-1 in de eindfase kunnen zijn en hiermee had ODIN'59 mogelijk de wedstrijd op slot kunnen gooien. Quick Boys bleef nu overeind.

Trainer Plug kon vandaag geen beroep doen op Barry van Dijk, Denzel Meijer, Thom de Vries, Jurjen Dikker (allen geblesseerd) en Jordi Tiktak (verhinderd door studie).
Vlak voor de wedstrijd in de warming up haakte ook linksback Mart Willemse geblesseerd af maar werd (verdienstelijk) vervangen door Tim van Gelder.

Op één van de koudste wedstrijddagen ooit hadden de geelhemden voor rust de fikse, snijdende wind tegen, maar voetbalden meer dan hun opponent op de helft van de tegenstander. Die harde bries werkte voor Quick Boys niet mee aan een goede uitvoering, want een pass moet al gauw voorzien zijn van het juiste balgevoel en balsnelheid wil het diepgaande spelers bereiken. ODIN’59 had het betere van het spel vóór de thee. Onder andere door een beter functionerend middenveld met een uitstekend op dreef zijnde Jeffrey Klijbroek, die momenteel de bal ook meteen kan herveroveren na geleden balverlies. ODIN kreeg de eerste helft ook de beste kansen. In de 19e minuut leverde Klijbroek een mooi diagonaal schot af. De goed draaiende rechtsback Lars Boekel kwam even na dit schot tot een goed inswingende poeier maar doelman Jesper Hogedoorn wist de bal te pareren. In de 27e miniuut opnieuw een met fluwelen balgevoel naar binnen dribbelende Klijbroek die met een mooi links afstandschot vanaf 25 meter de lat boven keeper Hogedoorn uittestte. Dat zijn acties waar je voor naar het stadion komt! De Barry van Dijk vervangende en goed keepende Mike van Vliet werd op de proef gesteld  door afstandschoten die van richting veranderden door de storm. Onder andere Anthony Bentem maakte zich hier ‘schuldig’ aan.

Het was bar koud in Katwijk. De wind leek de spelers de wil op te leggen zich voortdurend tegen de kou te wapenen door in beweging te blijven. Het was niet gemakkelijk voetballen. Slim lopen was het devies. De vraag rees: welke ploeg kon het beste met de van thermiek voorziene harde wind omgaan? ODIN'59 probeerde vooral via rechts op te komen en was ook gevaarlijk.

Na rust ontstond er een open wedstrijd en was Quick Boys met wind tegen meer op de helft van de tegenstander te vinden. ODIN probeerde te counteren en werd gevaarijk na een snelle aanval Tavares-Hardenberg.
Keeper Mike van Vliet pareerde een paar keer uitstekend; hij verijdelde onder andere een kans van topscorer Yordi Teijsse. Verder gaf ODIN’59 nagenoeg weinig weg en Teijsse zat stevig in de knip bij de Heemskerkse centrale verdediging. De frustratie liep bij de topscorer van de 3e Divisie kennelijk hoog op. Nadat hij al vóór rust al een excuus-hand van Hulleman gefrustreerd afsloeg, liet hij zich na 3 kwart wedstrijd van een negatieve kant zien en sloeg de frustratie helemaal toe toen hij een paar openlijke en uitgebreide scheldpartijen richting trainers Aandewiel/Kuyt en de rest van de Quick-Boys-bank afvuurde. Aandewiel was ontevreden over het vertoonde spel en wisselde meteen twee keer waaronder Teijsse. De spits reageerde gefrustreerd en zocht uiteindelijk zelf zonder tot scoren gekomen te zijn, vliegensvlug en chagrijnig de douches op.

En dan die laatste minuten toen Quick Boys in het zadel geholpen werd door eigen ODIN balverlies achterin met daaropvolgend de beruchte vrije trap van Vlatko Latic die Quick Boys deze wedstrijd geflatteerd deed winnen. Maar dat is ook voetbal en een wedstrijd duurt tot (en met) de laatste seconde. Lars Boekel wilde het te mooi doen, waardoor Nicky Eekhout moest corrigeren met een sliding op de bal die onterecht een vrije trap tegen ODIN'59 en een overbodige gele kaart opleverden.
Met de bal achterin gaan lopen mag zeker in deze fase van de wedstrijd nooit gebeuren.

Mede doordat ODIN’59 volgend weekend vrij is, was deze nederlaag in zo’n laat stadium nog pijnlijker.
De zoete smaak van een overwinning is nodig om het tij te keren. De eerstvolgende kans daartoe is de wedstrijd  ODIN'59-Jong FC Groningen op zaterdag 31 maart 2018. Tot dan.

Basis Quick Boys: Hogedoorn (k), Bentem, Ravensbergen, Mahmoed, Teijsse, Van Nieuwkerk, Á Cohen©, Anderson, Bloemendaal, Lazic & Maynard

ODIN'59: Van Vliet (k), Boekel, Cremers, Scheffer©, Hardenberg, Eekhout, Klijbroek, Willemse, Burger, Tavares & Hulleman.