92'

Mannen, 1, 3e divisie A

7 april 2018 14:30

F.R. de Winter

ODIN’59 beleefde zaterdag een fijne middag op Sportpark Panhuis door de competitie-wedstrijd uit tegen DOVO in Veenendaal met 1-4 te winnen. De ruststand van 0-1 stond al snel op het scorebord. Na een mooie geplaatste schuiver in de lange hoek van linksback Mart Willemse gaf deze al na vier minuten keeper Rodney Ubbergen het nakijken.

Na rust werd er met en voor elkaar geknokt door de bezoekers en het doelsaldo van de geelhemden werd opgeschroefd tot 1-4 met nog drie goals erbij van Jurjen Dikker, Ahmed al Mahdi en Thom de Vries. De eretreffer van de rooien kwam op naam van invaller Dominque Kivuyu die Barry van Dijk in de 59e minuut de bal uit het net liet vissen. De score had nog hoger kunnen uitpakken voor ODIN’59, maar te veel kansen werden op een ongelooflijke manier om zeep geholpen. Eindstand: 1-4 (rust: 0-1).

ODIN’59 beleefde vandaag een goede dag. Op een zonnige ochtend en middag in april wisten zowel het eerste als ook het tweede van de geelhemden uit Heemskerk met 3 punten hun wedstrijden af te sluiten. Het tweede blijft hierdoor koploper in hun klasse en ODIN 1 blijft op een 8e plek in de Derde divisie met 40 punten uit 27 wedstrijden en laat DOVO vooralsnog een plaats onder zich. ODIN’59 heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de ploeg uit Veenendaal.

In een wedstrijd waarin Jeffrey Klijbroek in de basisopstelling geofferd werd en Ron Scheffer een schorsing van één wedstrijd uitzat, had al thee gedronken kunnen worden met een riante voorsprong van de bezoekers gezien het aantal kansen.  In de heenwedstrijd vorig jaar kwam ODIN ook met een 2-0 voorsprong aan de leiding maar de ploeg van trainer Gert Kruys wist vóór rust nog langszij te komen en ging uiteindelijk toen met een 2-5 overwinning richting Veenendaal.

ODIN’59 voetbalde vandaag als een dijk en gaf nauwelijks kansen weg. Trainer Richard Plug kwam met een 1-4-3-3 systeem op de proppen, maar moest dat veranderen toen Nigel Hardenberg in minuut 25 geblesseerd het veld voor Lars Boekel moest verlaten. ODIN ging toen met 2 spitsen spelen (Al Mahdi en Tavares). Zij wonnen in deze wedstrijd vaker persooonlijke duels van hun opponenten en waren levensgevaarlijk als ze diep gestuurd werden. DOVO daarentegen wist elkaar te weinig voorin te vinden.

In de 29e minuut had echter de gelijkmaker moéten vallen toen een voorzet van de Veenendaler Mitchill de Zwart op de kruin van midvoor Leon Toonen belandde die niet hard genoeg inkopte om de vandaag in het zwart gestoken Barry van Dijk te verschalken. Daar kwam ODIN goed weg! De achterste lijn onder leiding van Van Dijk, Cremers, Eekhout, Hulleman en Willemse zette goed een blok. Ook op het middenveld werd er hard gewerkt. Eigenlijk verdient het hele team van op het veld tot en met de bank een compliment voor hun team-inzet. DOVO-trainer Gert Kruys gaf na de wedstrijd aan dat ODIN als ploeg had gestreden en zijn ploeg onvoldoende “met het mes tussen de tanden had gespeeld”.

Na rust had ODIN de wind mee en dat kwam de counter via de opkomende mensen op Al Mahdi, Tavares en later invaller Thom de Vries ten goede. Daarbij liet Jeffrey Klijbroek door goed in te vallen zien dat hij een veel completere voetballer is geworden. De betere conditie van de bezoekers en opkomende spelers zoals Burger, Tiktak en Eekhout leek het plichtmatig spelend DOVO te gaan overklassen. Ze mochten in hun handen knijpen dat ODIN de kansen onvoldoende benutte.

ODIN hunkerde naar succes na de wisselvallige resultaten tegen het DOVO van voorgaande jaren. Een aantal seizoenen geleden werden de Heemskerkers jammerlijk door de rooien in de nacompetitie overklast met een grote nederlaag. Vandaag werd dat voetbal-trauma ten dele met een schitterende 1-4 overwinning weggepoetst en namen de geelhemden revanche op de nederlaag destijds in de thuiswedstrijd in deze competitie van de Derde divisie. ODIN’59 was vandaag op alle fronten beter dan DOVO.

Komende zaterdag 14-4-18 wacht de thuiswedstrijd ODIN’59-VVOG op Sportpark Assumburg. Aanvang: 14.30 uur. Tot dan!

Basis DOVO: Ubbergen (k), E.Patrick©, Mooij, Mahdadi, De Zwart, A.Bakkenes, Bervens, Amarzgiou, Godée, R.Bakkenes & Toonen

ODIN'59: Van Dijk (k), Cremers©, Tiktak, Dikker, Hardenberg, Al Mahdi, Eekhout, Willemse, Burger, Tavares & Hulleman.