Jeffrey Snijders

Mannen, 1, 3e divisie A

14 april 2018 14:30

B.R. Annegarn

ODIN’59 heeft de return van eerder dit seizoen tegen VVOG niet met een tweede overwinning kunnen beklinken en met 0-0 gelijkgespeeld tegen Voetbal Vereniging Ons Genoegen (VVOG) uit Harderwijk. Vooral de tweede helft had de geelhemden de overwinning kunnen brengen. Zij hadden het beste van het spel en het behoud van de drie punten in Heemskerk was niet onmogelijk geweest. De volle winst bleef echter niet in Noord-Holland door onder andere een prima redding van de Harderwijkse doelman Koornberg die de juiste keuze(s) maakte en zich vóór een schot van Thom de Vries gooide, die een Heemskerkse overwinning op zijn schoen had.

Zonder de geblesseerde Jim Hulleman (geblesseerd geraakt aan zijn knie in de laatste minuten van afgelopen donderdag-training) en Nigel Hardenberg (scheenbeenblessure) traden beide ploegen aan op Sportpark Assumburg met prima voetbalweer. Vanaf deze speelmiddag waren er nog 7 wedstrijden te spelen in de Derde dvisie A en dus nog 21 punten te verdienen. Trainers gaan rekenen en beide ploegen waren tot op heden niet helemaal veilig om degradatievoetbal te ontlopen.

Het gevolg was dat op zekerheid werd gespeeld met 5 man achterin en je voor rust een gelijkopgaand wedstrijdbeeld kreeg voorgeschoteld met weinig weggevende defensies. De enige vermeldingswaardige gebeurtenissen waren een afstandschot van Wilko Braam voor de bezoekers dat op de kruising paal-lat terug het veld inspatte en een verre ingooi van Jordi Tiktak die een naar de verkeerde kant teruggekopte bal van een VVOG-verdediger via de lat ook weer in het veld zag terugkaatsen. Het onderdeel ‘latje raken’ werd hiermee voor rust op een gelijke stand gebracht. Eén keer solliciteerde de Gelderlander Jan Jurriën Hop naar geel nadat hij een rush van de uitblinkende linksback Mart Willemse hardhandig tot stilstand bracht. Scheidsrechter Annegarn toonde clementie en hield geel op zak.

Ondanks dat de verschillen minimaal waren, was hoofdtrainer Plug bepaald niet tevreden met het vertoonde spel voor rust en bleef een matig ODIN’59 met de achterste vijf te compact achterin spelen wanneer het in balbezit was. Het liep niet vloeiend en de verder niet slecht spelende Jeffrey Klijbroek kon een rol van spelmaker niet waarmaken terwijl de ploeg een speler van zo’n kaliber nodig heeft. Er werd trouwens wel door de gehele ploeg hard gewerkt en dat is positief. VVOG, de op 1 na minst productieve ploeg in deze Derde Divisie, was voor rust iets beter maar kon er aanvallend ook te weinig tegenover stellen en keeper Barry van Dijk hield zijn doel schoon. Toen ODIN verder van de goal van Van Dijk ging spelen met Ron Scheffer doorschuivend naar het midden werden de Heemskerkers ook meteen gevaarlijker en ontstond er een betere veldbezetting. Nick Burger redde de geelhemden wel nog vlak voor rust voor een achterstand door met een teenlengte een Harderwijker van een mogelijk doeltreffend schot af te houden.

Na de thee begon ODIN’59 offensiever aan deze overigens sportieve wedstrijd. Nick Burger (blessure) werd in de rust vervangen door Thom de Vries en ODIN was aanvallender en er ontstonden meer kansen. Het zonnetje brak ook nog eens door en de tweede helft was meer het aanzien waard voor het Heemskerkse publiek dan het eerste bedrijf. Via voorzetten van beide kanten van onder andere Tavares en Al Mhadi probeerden de Noord-Hollanders opkomende spelers in de spits te bereiken. Dat lukte niet, veelal doordat goalie Frans Koornberg in de weg zat. Voorin werd hard gewerkt door de driemansvoorhoede. Je had het idee dat de ploeg die scoorde ook de 3 punten mocht bijschrijven. Naast (kop)kansen van Tiktak, Cremers en Al Mahdi kreeg de hard werkende Thom de Vries de beste kans van de wedstrijd maar goalie Koornberg gooide zich voor zijn schuiver en redde 2 punten voor de bezoekers. Na een mooie pass buitenkant schoen van Jeffrey Klijbroek via Ahmadi-Tavares kwam de bal bijna weer bij De Vries maar hun keeper zat er opnieuw net tussen. Het aanvallende concept van ODIN werd niet beloond met een treffer en zo werden de punten met een brilstand verdeeld. ODIN blijft door dit gelijke spel op plek 8 staan en VVOG zakt een plaatsje van de 10e naar de 11e plaats.

Vóór deze wedstrijd ODIN’59-VVOG werd er een minuut stilte in acht genomen in verband met het onlangs overlijden van een harde werker achter de coulissen bij ODIN’59: medewerker Theo Teeuwen. Ik weet niet waardoor het kwam maar het was één van de mooiste 1-minuutstiltes die ik heb meegemaakt. Van begin tot het eind stilte/respect op zowel het hoofd- als ook het bijgelegen B-veld waar het spel ook werd stilgelegd (jeugdspelers van FC Castricum ook bedankt) en op de achtergrond een huilende baby.
Zoals het is: het leven gaat door.

Jordi Tiktak werd deze wedstrijd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’.

Volgende speeldag 21-4-18 wacht weer een interessant treffen, namelijk de uitwedstrijd Spijkenisse-ODIN’59. Aanvang aldaar: 14.30 uur. Tot dan!

Basis ODIN'59: Van Dijk (k), Cremers, Tiktak, Scheffer©, Dikker, Al Mahdi, Eekhout, Klijbroek, Willemse, Burger & Tavares

VVOG: Koornberg (k)©, Muller, Hop, Vossebelt, Bruinier, Braam, Biya, Hol, Tijdens, Klein & Fadili.