Assist: Ron Scheffer

Mannen, 1, 3e divisie A

21 april 2018 14:30

P.N. van der Burg

Na doordrenkt te zijn vóór de wedstrijd van voor mijn generatie onbekende muziek, begon deze wedstrijd op een zeer mooie lentedag met een zeer markante openingsfase die menig ODIN’59-supporter zich wellicht nog lang zal heugen. Binnen 13 minuten (ongeluksgetal?) stond namelijk al een 2-2 stand op het scorebord. Voor rust scoorde ODIN’59 nog de 2-3 en hield die voorsprong vast tot de thee met een eindstand van deze enerverende wedstrijd van 2-6. Voor ODIN’59 scoorden: Ahmed al Mahdi (3 keer) en Jurjen Dikker, Mart Willemse en Jeffrey Klijbroek ieder 1 keer. Voor Spijkenisse namen Dustin Mijnders (2e minuut) en Sander Barragan (minuut 7) de treffers voor hun rekening.

De trainers Richard Plug en Peter Wubben kennen elkaar van de trainers-cursus. Het zijn (voetbal)vrienden en het lijkt dan moeilijk om vervolgens competitief tegen elkaar te wedijveren en strijd te leveren. Je moet een goed resultaat voor je ploeg binnenslepen. Plug deed echter plichtmatig wat van hem wordt verlangd. Winnen! Er werd zowat niks heel gelaten van de ploeg van Wubben. De einduitslag kwam uitendelijk uit op 2-6 en dat had achteraf gezien nog hoger kunnen of moeten uitpakken.

Uitblinker in deze wedstrijd was Ahmed al Mahdi. Hij startte in deze knotsgekke wedstrijd in de basis en bekroonde zijn optreden met een hattrick. Al Mahdi drukte een duidelijke stempel op deze wedstrijd. Hij werkte als een paard en scoorde 3 keer. Het zou mooi zijn als deze eindfase van 6 wedstrijden in deze competitie goed verloopt voor ODIN'59. De grote inzet van Al Ahmadi samen met de andere gevaarlijke aanvallers Billy Tavares en Thom de Vries zetten uiteindelijk zes treffers voor de Heemskerkers op het telraam. Dat ook verdediger Mart Willemse scoorde na een dubbele schaar en daarna een schuiver onder keeper Dyron Bijl door (2-4) en een goede goal vóór rust van middenvelder Jurjen Dikker (2-3) geeft eigenlijk aan dat de overwining te danken is aan de uitstekende teamgeest binnen de Heemskerkse selectie. Jeffrey Klijbroek liet met een juweel van een goal de zesde treffer noteren.

Diverse Spijkenisse-supporters vroegen tijdens de wedstrijd: “jullie hebben toch niks meer te halen in deze competitie en jullie zijn toch veilig?”. Maar waar het om gaat voor trainer Plug is dat als je een spelletje speelt je ambitie van dat moment moet zijn om dat spelletje te winnen. Dat gold vandaag ook tegen Spijkenisse en dat geldt komende zaterdag ook thuis tegen Jong FC Volendam. Deze instelling is trouwens van toepassing op elk spelletje. ODIN’59 werd een aantal jaren geleden kampioen in de hoofdklasse omdat Ajax (amateurs) zijn sportieve plicht deed om van mede-kampioenskandidaat sv Huizen te winnen. ODIN'59 werd kampioen ondanks een nederlaag thuis (tegen DOVO). Ajax deed toen zijn sportieve plicht en de Heemskerkers konden hierna hun platte kar laten voorrijden. Zo hoort voetbal uitgevoerd te worden. De Heemskerkse spelersgroep geniet dan, na het liefst winnend afsluiten van een wedstrijd, elke keer van de gecreëerde gezelligheid na gedane arbeid of wedstrijd.

Voor rust 2 teams die hetzelfde type voetbal speelden. ODIN'59 begon in een 1-4-3-3 opstelling met een driemansvoorhoede: Billy Tavares, Thom de Vries en Ahmed al Mahdi. Spijkenisse speelde met 2 spitsen. Het publiek kreeg een open wedstrijd voorgeschoteld waarbij het gelijkopgaande karakter geillustreerd werd door een 2-2 stand na bijna een kwartier voetballen. Spijkenisse speelde met die twee spitsen tegen een viermans-achterhoede van ODIN’59 en na de eerste treffer van spits en topscorer Mike van Dommelen en de gelijkmaker van Al Ahmadi, werd de 2-1 gescoord door een middenvelder, nummer 10, Sander Barragan, omdat ODIN op het midden een man tekort kwam als Spijkenisse in balbezit kwam. Je bent dan als achterste 4 te afhankelijk van het meeverdedigen van het middenveld (en de 3 voorwaartsen).

ODIN'59 begon goed maar verdedigend was het in de beginfase een zootje. Spijkenisse kon voortdurend (net als een tijdje terug thuis tegen Jong FC Groningen) via de linkerkant opkomen en vanaf die kant konden de gastheren voorzetten afleveren waardoor het centrale duo als ook ODIN-goalie Barry van Dijk in de problemen kwamen. Toekomstig ADO’20 (Heemskerk) speler Dustin Mijnders kon hierdoor al snel (3e minuut) de score openen door een klutsgoal, na weer een voorzet vanaf links van Serginio van Axeldongen: 1-0. Drie minuten hierna kwam ODIN alweer op gelijke hoogte. Na goed doorzetten van Jordi Tiktak scoorde Ahmed al Mahdi met een prachtig schot de gelijkmaker: 1-1.

Lang kon ODIN niet van deze gelijkmaker genieten. Vier minuten na de 1-1 kopte middenvelder Sander Barragan de 1-2 binnen. Drie doelpunten binnen vijf minuten. Kan het nog gekker?!

Via de zijkanten achterin bij ODIN werden teveel duels verloren. In de 13e minuut (geen ongeluksgetal) knalde Ahmed al Mahdi ODIN echter weer op gelijke hoogte na een formidabel afstandschot in de linker bovenhoek: 2-2. ODIN'59 speelde in die fase op de helft van de tegenstander en nadat Nick Burger geblesseerd langdurig behandeld moest worden door een kamikazetrap van Sven Mijnans nam ODIN met 10 man de leiding door een geplaatst schot van Jurjen Dikker: 2-3. Een wedstrijd tot dusverre met spanning en veel goals. Vlak voor rust tracteerde Serginio van Axeldongen het publiek nog op een spetterend afstandschot op de kruising linksboven goalie Barry van Dijk. Toch konden de Noord-Hollanders een 2-3 voorsprong meenemen naar de kleedkamers.

Na de thee trok Spijkenisse meteen ten aanval. De opgestoomde verdediger Mart Willemse scoorde echter na een dubbele schaar en een schot onder de Spijkenisse doelman, Dyron Bijl, door: 2-4. Dat gaf ODIN lucht. Wat een luxe voor de geelhemden om na 54 minuten voetbal een marge van 2 doelpunten te hebben maar men had wel nog een half uur voor de boeg. In de 77e minuut dan een prachtige aanval van de bezoekers ingeleid door Lars Boekel (ingevallen) en via een mooie steekpass van Ron Scheffer bracht deze Ahmed al Mahdi in stelling en laatstgenoemde scoorde gericht en fraai in de lange hoek zijn derde treffer: 2-5. ODIN'59 kreeg nog meer kansen. In de 87e minuut maakte Jeffrey Klijbroek echter aan alle illusies definitief een eind en scoorde met prachtige lob de 2-6. Een zeer mooi doelpunt van Jeffa.
ODIN won met 2-6 van Spijkenisse en het bleef nog lang gezellig op Sportpark Jan Riedijk.

ODIN'59 blijft na deze overwinning op de 8e plek op de ranglijst staan.
Het in degradatiezorgen verkerende Spijkenisse blijft steken op de 15e plaats.

Volgende wedstrijd is komende zaterdag 28 april 2018 thuis de wedstrijd ODIN'59 - Jong FC Volendam.
Aanvang op Sportpark Assumburg is 14.30 uur. Tot dan!

Basiself Spijkenisse: Bijl (k), Mariana, Mijnders, Verbond, De Borst, Goncalves, Van Dommelen©, Barragan, Van Axeldongen, Groos & Mijnans

ODIN'59: Van Dijk (k), Cremers, Tiktak, Scheffer©, Dikker, De Vries, Al Mahdi, Eekhout, Willemse, Burger & Tavares.

Napraten met trainer Richard Plug en maker van zijn allereerste hattrick, Ahmed Al Mahdi