David Sambissa (schot)

Mannen, 1, 3e divisie A

26 mei 2018 14:30

F.E. ter Brake

Het eerste van ODIN’59 heeft zijn 34e en laatste competitie wedstrijd tegen Jong FC Twente niet winnend kunnen afsluiten. Onder tropische weersomstandigheden namen de geelhemden weliswaar de leiding nadat Nigel Hardenberg goed doorging en zijn 10e treffer van dit seizoen kon bijschrijven, maar in de 35e minuut was het weer gelijk toen Twentenaar en rechtsbuiten Jarni Koorman kon profiteren van een foute terugkopbal van Nick Eekhout, die in de veronderstelling was dat goalie Van Dijk dichter in de buurt was dan in werkelijkheid. Na de thee bouwde het Twentse team haar voorsprong via een counter in de 58e minuut uit middels een doelpunt van Jonatan Frimann Sachs Bostup, waarna David Sambissa in de 86e minuut de uiteindelijke eindstand van 1-3 op het scorebord bracht.

Zonder Jim Hulleman, Jordi Tiktak (geblesseerd), Jurjen Dikker en Mart Willemse (beiden geschorst) kwam het eerste van ODIN’59 voor de laatste keer dit seizoen binnen de lijnen op een schitterend met zon overgoten Sportpark Assumburg. Bij Jong FC Twente na een ontslaggolf veel nieuwe gezichten in de basisopstelling in vergelijking met de heenwedstrijd begin januari 2018 in Hengelo. Zelfs hun trainer Dennis Demmers was door medische redenen afwezig en werd vervangen door assistent trainer Theo ten Caat. De uitwedstrijd in Hengelo won ODIN’59 trouwens met 1-2.

Je hoort veel om je heen dat deze wedstrijd om des keizers baard gaat. Vorig seizoen speelde ODIN nog begin juni voor klassenbehoud in de nacompetitie. De laatste wedstrijd was toen heroïsch en werd fraai gewonnen. Maar moet het dan altijd om dat soort spanning gaan van degraderen of kampioen worden? Een wedstrijd wordt gespeeld om te winnen of te verliezen. ODIN’59 heeft zich deze competitie zelf naar een luxe 8e plek gespeeld. Jammer dat deze slotwedstrijd dan niet gewonnen wordt. Inzet was er genoeg maar er werden teveel kansen gemist. Van de ongeveer 7 reëele  kansen werd er maar 1 benut. Misschien dat de hitte een rol speelde, maar dat gold voor beide teams. Het verschil was dat Jong Twente zeer snel en dynamisch was met een ODIN dat wel degelijk speelde voor de winst en fysiek sterker was.

Er werd ook gevaarlijker geschoten dan voorgaande wedstrijd door de geelhemden. Zo knalde Ahmed al Mahdi na 7 minuten rakelings over en niet lang hierna volgde ook een schietkans voor de Heemskerker Billy Tavares. Twente antwoordde met een afstandschot van Browning Lagerveld. In minuut 26 een klassepass van Milo Cremers door de as op Billy Tavares maar verassend genoeg kwam hij niet uit met zijn passen. Twente verscheen verschillende keren zeer gevaarlijk voor Barry van Dijk met countervoetbal.

Na een kwartier voetballen kwam het gevoel bij je op dat deze wedstrijd een doelpunt nodig had. En na 21 minuten was het dan wel raak voor de thuisclub. Na een goede dribbel van Thom de Vries werd diens schot van richting veranderd en kwam de bal pardoes bij Nigel Hardenberg terecht die handig de bal onder keeper Jeffrey de Lange schoof: 1-0.

Maar na een foute terugspeelbal van Nicky Eekhout pakte de handige rechtsbuiten Jarni Koornman het kadootje gretig uit: 1-1.

Vlak hierna kwam ODIN bijna weer aan de leiding via een schot van Billy Tavares. Milo Cremers bleek gevaarlijk te koppen na een corner van Lars Boekel. Meer kansen volgden nog van onder andere Al Mahdi. De dekselse Koornman van Twente kwam tot een mooi schot maar Barry van Dijk pareerde wederom. ODIN'59 gaf de voorsprong eigenlijk voor rust onnodig weg en had de nul moeten houden.

Vlak na de thee een mooie combinatie tussen Thom de Vries en Lars Boekel waardoor laatsgenoemde vrij voor keeper De Lange kwam. Een te laag gemikte lob van de opgestoomde Lars Boekel werd nog net door keeper De Lange gepakt. Wat hadden we Lars een goal gegund in zijn laatste wedstrijd voor ODIN’59!  De wil om te winnen was wel aanwezig bij de Heemskerkers, maar men was weing inventief voorin. Na geklungel en balverlies in de voorhoede van ODIN volgde een messcherpe counter van Jong FC Twente en werd een ODIN’59 achterin uitgepeeld. Jonatan Frimann Sachs Bostup scoorde met een intikkertje de 1-2.

ODIN’59 bleef loeren op de gelijkmaker, maar die kwam niet. Sterker nog: een bal van een Twents afstandschot belandde via Van Dijk op de paal. In de 63e minuut had de gelijkmaker moeten vallen na een prachtige voorzet van Al Mahdi op Nigel Hardenberg. Dat had de 2-2 moéten zijn. Kansen zat!

In de 75e minuut een publiekswissel en applaus van de ODIN-supporters voor de vertrekkende spelers Lars Boekel (naar Jong Holland/Alkmaar) en Nick Burger (vertrekt naar ONS Sneek). Het tweetal nam de bloemen in ontvangst en werd vervangen door de van een blessure terugkerende Denzel Meijer en Tim van Gelder.

Vanaf een kwartier voor het eindsignaal van scheidsrechter Ter Brake volgde dan weer het gebruikelijke vertragen dat we gewend zijn van ‘jonkies’ van profclubs. Verdediger Milo Cremers werd weer door trainer Richard Plug naar voren gesommeerd om nog langszij te komen. Tot overmaat van ramp viel echter nog in de laatste minuten van de wedstrijd de 1-3 nadat de ODIN’59-achterhoede zich gemakkelijk liet uitspelen door Jong FC Twente en verdediger David Sambissa zijn tweede doelpunt van dit seizoen kon maken.

Zo won Jong FC Twente verdiend deze laatste competitie-wedstrijd. Voor ODIN’59 na zo’n geweldig seizoen een beetje een anti-climax. De inzet was groot en sommige spelers liepen op hun tandvlees na zo’n lang seizoen. Maar met een overwinning had men het slot van de competitie met meer glans kunnen oppoetsen.

We wensen U een goede zomertijd en zien u graag terug in het seizoen 2018-2019!

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (k), Lars Boekel © (71' Denzel Meijer), Milo Cremers, Ron Scheffer, Nigel Hardenberg, Thom de Vries, Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Nick Burger (71' Tim van Gelder) & Billy Tavares (76' Frits Kramer)

Opstelling Jong FC Twente: Jeffrey de Lange (k), Niklas Blesgraaf (76' Dean Huiberts), Henk van Schaik, Joel Felix, David Sambissa, Delano Grootenhuis ©, Jarni Koorman (67' Mats Wieffer), Lukas Edward Browning Lagerfeld, Jonatan Frimann Sachs Bostrup, Ramiz Zerrouki & Ruben de Jager (55' Jesse Bosch).