91'

Mannen, 1, kwalificatieronde 2 BV

23 augustus 2017 20:15

Hensgens, R.H.

Het eerste van ODIN’59 is er niet in geslaagd om de thuiswedstijd voor de beker tegen SDC Putten een goed vervolg te geven en werd verrassenderwijze in de tweede ronde voor het toernooi van de KNVB-beker (de eerste ronde was ODIN vrijgeloot) uitgeschakeld door de hoofdklasser uit Gelderland. Na een kwartier keken de Heemskerkers al tegen een 0-2 achterstand aan door snel en efficiënt uitgevoerd countervoetbal van S.D.C Putten. Na de thee viel de aansluitingstreffer via Milo Cremers en de Heemskerkse formatie had daarna, gezien het wedstrijdbeeld, meer verdiend maar ODIN’59 kwam vlak na de aansluitingstreffer van 1-2 (80e minuut) met 10 man te staan na 2 keer geel voor Milo Cremers en na weer een snel uitgevoerde counter scoorde SDC in blessuretijd de 1-3 via Jurian van den Brink.

ODIN’59 dat weer in het vertrouwde geelblauw speelde, heeft na de vrijloting van de eerste ronde van de strijd om de KNVB-beker verzuimd de kans te benutten om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Het toernooi is lucratief en interessant. ODIN’59 verloor met 1-3 van Hoofdklasser SDC (Samenwerking Door Combinatie) uit het Gelderse Putten. Doordat de gele leeuwen niet op voorsprong kwamen en de gasten wel efficiënt wisten te counteren liep het Heemskerkse team achter de feiten aan. Na een kwartier stond verrassenderwijze een 0-2 voorsprong voor de gasten op het scorebord.

De Geelblauwen die in een 4-4-2-formatie startten, brouwden er het eerste half uur van de eerste helft weinig van. Verder dan een schot van Jim Hulleman (22e minuut) dat op de lat spatte en een afstandschot van Jeffrey Klijbroek kwam de thuisploeg niet. Het Heemskerkse middenveld leed veel te veel balverlies en de voorzetten en samenwerking van de middenlinie met de tweemans-voorhoede De Vries en Van Nispen waren niet efficiënt genoeg.
Was er dan sprake van onderschatting? Misschien wel. Maar als er te moeilijk gescoord wordt en men zo opportunistisch vooruit speelt dan is het ook moeilijk verdedigen.

Countervoetbal
SDC Putten dat een wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen JVC Cuijck met verlenging nog in de benen had, speelde met razendsnel counter-voetbal de gastheren uit en ODIN’59 had dat moeten weten. Al in de 2e minuut leidde een snelle counter van Putten tot een schot van Cherkaoui dat vakkundig door Van Dijk tot corner werd getikt. ODIN was gewaarschuwd.

Snelle achterstand
In de 7e minuut van de wedstrijd kwam ODIN'59 op achterstand na balverlies voorin, waarna een snelle omschakeling volgde en de snelle Jurian van den Brink,waarschijnlijk wel in buitenspelpositie, daarvan wist te profiteren: 0-1.
In de 13e minuut kopte Cremers bijna binnen na een goede verre ingooi van Jim Hulleman verlengd door Van Nispen. Na een kwartier stond verrassend 0-2 op het scorebord na wederom een snel uitgevoerde aanval. Kees Pluim schoot de 0-2 binnen na goed terugleggen van Rick van den Brink. De aanvallen die ODIN’59 vervolgens opzette stierven in schoonheid door weinig vernuft in de samenwerking van het middenveld met de voorhoede. De wedstrijd leek in die fase al beslist.

SDC Putten begon toen al met een soort catenaccio te spelen. Puttenaar Sander Duits, dit seizoen overgekomen van profclub Go Ahead Eagles, was al gebandageerd à la good old Dick Nanninga aan de wedstrijd begonnen en leek na 20 weer aan de knie geblesseerd. Na een lange blessurebehandeling in het veld besloot hij dan toch maar tijdtrekkend in de 27e minuut te wisselen met ploegmakker Max Degenaar. Het tempo werd er voor ODIN’59 uitgehaald en scheidsrechter Hensgens vond het allemaal best.

Penalty
In de 36e minuut had S.D.C. Putten de wedstrijd op slot kunnen gooien door het toekennen van een strafschop van scheidsrechter Robin Hensgens aan Putten na een overtreding van Jim Hulleman op Max Degenaar. De genomen strafschop door Sander Duits werd echter uitstekend gepakt door keeper Barry van Dijk. Daarna weigerde scheidsrechter Hensgens ODIN een strafschop te geven na hands van een Puttense verdediger in blessuretijd van de eerste helft.

Overwicht
Na de thee gooide trainer Richard Plug zijn team om, posteerde Milo Cremers in de spits en ging ODIN’59 achterin 1 op 1 spelen. In de 49e minuut resulteerde dit al in een mooi schot in de draai van Levy van Nispen dat net naast ging. Even later een mooie aanval van de gastheren via een voorzet van Thom de Vries op Milo Cremers die teruglegde op Levy van Nispen maar diens schot werd net nog aangeraakt door Puttenaar Wouter de Bruin. In de 57e minuut volgde een goede voorzet van de hard werkende Jim Hulleman maar die was net te hoog gemikt voor spits Cremers. Hierna probeerde Putten het overwicht van ODIN uit de wedstrijd te halen en trainer Van den Berg dacht een paar keer dat hij assistent-scheidsrechter van Hensgens was. Het eerste kwartier van deze 2e helft had goalie Barry van Dijk niks te doen en ODIN speelde op de helft van de tegenstander. De referee liet toe dat SDC Putten het tempo uit het Heemskerkse overwicht haalde door voortdurend deels gesimuleerde blessures toe te laten. Jerry Geurtsen had overigens in die fase zeker ook een kaart verdiend na een overtreding op Thom de Vries.

Aansluitingstreffer
De aansluitingstreffer viel in de 79e minuut. Na een goede diagonale voorzet van Lars Boekel kopte Milo Cremers hard naast keeper Manuel Hoogewoning: 1-2.  Daarna ontstonden voortdurend blessures van SDC Putten met onderbrekingen in de wedstrijd. Toen wéér een speler ter aarde viel en de wedstrijd door scheidsrechter Hensgens werd onderbroken terwijl de bal nog in het spel was, leverde dat protest bij de gastheren op waarna Milo Cremers na 2 keer geel veel te zwaar gestraft het veld mocht verlaten. De wedstrijd werd hierdoor kapot gefloten en met een man meer scoorde in blessuretijd Jurian van den Brink in opnieuw een snelle counter de1-3. SDC Putten bekert door deze verrassende overwinning verder in de KNVB bekerstrijd en keerde dolgelukkig laat op de avond terug richting Gelderland.

Na dit teleurstellende verlies wacht komende zaterdag 26-8-17 de uitwedstrijd ONS Sneek-ODIN’59 in Sneek
voor de competitie. Voor ODIN'59 onder leiding van trainer Richard Plug ligt de moeilijke taak om zich tegen ONS Sneek, dat zich wel voor de volgende bekerronde ten koste van DFS Opheusden wist te kwalificeren, te herstellen. Aanvang in Sneek: 15.00 uur.

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K),  Lars Boekel, Denzel Meijer, Milo Cremers, Mart Willemse, Ron Scheffer © (84. Jason Stekkel), Nick Burger, Jeffrey Klijbroek, Jim Hulleman, Levy van Nispen (74. Ahmed al Mahdi), Thom de Vries (62. Jurjen Dikker)

Opstelling SDC Putten: Manuel Hoogewoning (K), Thomas Amende, Sander Duits © (17. Max Degenaar), Jurian van den Brink, Kees Pluim, Jerry Geurtsen (83. Jefta van den Broek), Rick van den Brink, Wouter de Bruin, Joost Heerschop, Martijn Duits & Abdelmoumin Cherkaoui.