Kadootje ODIN’59 leidt tot overwinning FC Lisse

45'
Thierry Monteny (schot)

19 augustus 2017 12:00

Erwin Dam

Heemskerk -19/8/17- Vandaag oefende derde divisionist ODIN’59 tegen FC Lisse dat afgelopen seizoen, ondanks de 1-0 nederlaag op Sportpark Assumburg tegen de Heemskerkse Geelblauwen, promoveerde van de derde naar de tweede divisie en het hogerop mag proberen komend seizoen 2017-2018. Barry van Dijk stond deze oefenpot als een dijk te keepen totdat vlak voor rust een op het oog zwak afstandschot van Thierry Monteny via de ODIN-goalie tot verbazing van iedere ODIN-supporter tegenstribbelend over de doellijn rolde. Hierdoor kwam FC Lisse vlak voor rust met 1-2 voor en gaven de Lissenaren die voorsprong de rest van de wedstrijd niet meer weg. Zo eindigde deze oefenpot ODIN’59 - FC Lisse in het voordeel van de gasten uit de Bollenstreek: Eindstand:1-2 (rust:1-2).

De oefenwedstrijd die gespeeld werd op één van de bijvelden van het complex aan de Hoflaan, begon na een pittige wolkbreuk in het begin met een gelijkopgaand duel waarbij de ploeg uit Lisse op het oog beter combineerde dan de fysiek sterkere Heemskerkers. Met uitzondering dan van de nummer zeven van Lisse, Martin van Eeuwijk, de stevig ogende middenvelder, die als hij pittig werd aangepakt door de ODIN-achterhoede en het duel verloor, onterecht vaak verbaal zijn beklag liep te doen bij scheidsrechter Erwin Dam.

De eerste 10 minuten van deze oefenwedstrijd kwam Lisse beter uit de verf dan de Heemskerkse spelers. De op het oog wat lichtvoetigere Lissespelers combineerden er gretig op los en waren gevaarlijker via de flanken. In de 11e minuut was het dan ook raak. Na een vloeiende opbouw van achteruit drukte Bas Buimer ten gunste van de gasten de voorsprong af: 0-1.

ODIN’59 dat speelde met 2 spitsen (Nigel Hardenberg was niet speelklaar door een blessure) en zonder buitenspelers kreeg in de 19e minuut een grote kans maar Levy van Nispen had zijn vizier nog niet op scherp en schoot hoog over na een goede voorzet van Jim Hulleman en een overstap van Thom de Vries.

Na ongeveer 20 minuten ontstond er een betere fase van ODIN. Er werd beter gecombineerd en de duels werden gewonnen. Zaak is dan dat er op het juiste moment geschoten wordt anders sterven de aanvallen in schoonheid.

Na een half uur was het wel raak. Nadat ODIN’59 zo’n kwartier de betere ploeg was, scoorde Thom de Vries de gelijkmaker na een geslaagde voorzet van de opkomende Lars Boekel. Hierna werd het een paar keer gevaarlijk voor het doel van het in het blauw-witte uittenue gestoken ODIN’59 en waren er gevaarlijke schoten van met name de naar binnen trekkende Thierry Monteny, die in duel met linksback Mart Willemse gretig met links op doel schoot. Barry van Dijk pareerde deze gevaarlijke schoten zoals gezegd voortreffelijk.

Ook Bas Buimer won een duel met Willemse en schoot hard op het Heemskerkse doel. Van Dijk leek een plaag te worden voor de Lissenaren totdat in de 43e minuut een slap afstandschot van Thierry Monteny verrassend door de benen van de ODIN-goalie in het doel verdween: 1-2. Degene die hier natuurlijk het meest van baalde was Van Dijk zelf. Maar ja, zulke dingen kunnen gebeuren. En liever in een oefenpot dan in de competitie of beker.

Na de thee leek snel de gelijkmaker te vallen door een opkomende Mart Willemse maar zijn voorzet kon niet effectief afgerond worden. In de 55e minuut zette Bas Buimer namens de bezoekers hard voor, maar de bal werd niet door de Lisse-voorwaartsen geraakt. Barry van Dijk herstelde zich na rust door een kopbal te pareren van wederom Bas Buimer. Na de rust vielen Tiktak, Al Mahdi, Eekhout, Stekker en later Tavares namens ODIN in en ontstond er bij vlagen meer dreiging. In de 70e minuut een mooie aanval maar de snelle Ahmed al Mahdi legde terug maar er stond geen aansluitende ODIN-middenvelder. Dat is jammer. Verder kwam Ahmed al Mhadi, overgekomen van het Groningse Be Quick 1889, nog tot een schot en een te laag gerichte lob. ODIN'59 was zeker in de 2e helft ook de bovenliggende partij maar had zich met zo’n overwicht moeten belonen met een doelpunt. Nicky Eekhout en Billy Tavares kwamen na een mooie aanval via Scheffer en Al Mahdi ook net niet tot scoren, aangezien de na rust ingevallen Lisse-keeper Björn Haggerty ook zijn mannetje stond.
Eindstand: 1-2.

Basiself ODIN’59: Barry van Dijk (K), Lars Boekel, Denzel Meijer, Milo Cremers, Mart Willemse, Jeffrey Klijbroek, Nick Burger, Ron Scheffer (@), Jim Hulleman, Levy van Nispen, Thom de Vries

Basiself FC Lisse: Wesley Storm (K), Niels Buys, Roel de Goede, Lars Rauws, Martin van Eewijk, Thierry Monteny, Rick Vermeulen (@), Koen Fokkema, Justin Valk, Kevin v/d Zwet, Bas Buimer

Invallers ODIN’59: 61e Minuut: Jordi Tiktak, Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout, Jason Stekkel. 75e Minuut: Billy Tavares.

Eerstvolgende wedstrijd: Woensdag 23 augustus speelt ODIN 1 op Sportpark Assumburg de bekerwedstrijd tegen SDC Putten. Putten wist JCV Cuyck deze middag met 1-0 te verslaan en is de eerstkomende tegenstander van de Geelblauwen in de Beker. Aanvang wedstrijd: 20.15 uur.