Jhurrey Margaritha

Mannen, 1, 3e divisie A

14 oktober 2017 15:00

N.B. Smit

In haar 7e competitiewedstrijd heeft het eerste van ODIN’59 gisteren in Groningen met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong FC Groningen. Na 5 achtereenvolgende nederlagen haalden de Geelblauwen uit Heemskerk weer eens een punt. Er had misschien meer ingezeten maar daar tegenover had ook in de laatste minuten de overwinning naar de Groningers kunnen gaan. ODIN steeg 1 plaats op de ranglijst en staat op de derde plek van onderen. FC Groningen bleef op een gedeelde zevende plaats steken.

ODIN’59 begon goed aan de wedstrijd met een driemansvoorhoede op een prima bespeelbaar veld met natuurgras. Meteen in het begin werd rechtsbuiten Nigel Hardenberg goed gelanceerd en dat leverde al snel gevaar op voor het doel van de Groningse goalie Jan Hoekstra. Kort hierop kreeg aanvoerder Michel Breij van de thuisclub een schietkans, maar zijn vizier stond niet op scherp. FC Groningen wilde de wedstrijd vlijtig beginnen maar de beginfase na 10 minuten was voor beide ploegen gelijkwaardig. De Groningers meenden ook recht te hebben op een strafschop na een mooie steekpass vanuit hun middenveld, maar scheidsrechter Smit trapte niet in de schwalbe van Groninger Joël Donald (ex-Telstar).

Nick Burger kreeg van diezelfde referee geel geserveerd na een sliding op de bal, waar hij per ongeluk naast de bal ook licht contact had met zijn directe opponent. Het had niet veel gescheeld of alle moeders van de FC Groningen-jonkies waren het veld op gerend na deze ‘overtreding’, net zoals later in de wedstrijd een snelle vrij op het complex en in het veld rennende hond die kennelijk graag door trainer Arts op rechtsbuiten geposteerd had willen worden. De lange ODIN’59 verdediger Milo Cremers was bij de bezoekers in de spits opgesteld en Nicky Eekhout speelde een prima wedstrijd centraal achterin, maar zijn vervolgpass na een gewonnen duel kan beter. De wedstrijd was gelijkopgaand en ODIN-keeper Barry van Dijk stond als een dijk te keepen. Na een half uur was er bijna een kans voor Nigel Hardenberg die mooi diep werd gestuurd door een afgemeten dieptepass van keeper Van Dijk. ODIN had vlak voor rust zelfs kunnen leiden. In de 40e minuut na een juweel van een ODIN-aanval via Ron Scheffer, die Nigel Hardenberg op maat diep stuurde waarna Cremers de voorzet met het hoofd bijna inkopte maar doelman Hoekstra pareerde even mooi. Niet lang daarna juichte iedereen met een ODIN-hart nadat Ahmed Abdallah Al Mahdi goed voorzette en Milo Cremers de bal behendig doorkopte op Jurjen Dikker die met een mooie kopbal scoorde, maar buitenspel stond. Cremers kwam nog een keer vlak voor rust gevaarlijk voor het Groningse doel maar de spits nam de bal mee met de borst waar een snel uitgevoerd schot misschien een betere keuze zou zijn geweest.

Na de thee kwam ODIN steeds meer in de wedstrijd en wanneer de strijd wat fysieker werd ontstond er verbaal vaak gezeur van Jong FC Groningen waar scheidsrechter Smit terecht niet van onder de indruk raakte. ODIN’59 speelde de eerste fase van de 2e helft beter en een doelpunt was wel verdiend geweest. Al na 9 minuten na de thee wisselde de ontevreden Groningen-trainer Arts, Robbert de Vos voor Tim Riksman. Barry van Dijk pakte mooi een bal van spits Joël Donald en bijna had de Heemskerker Jurjen Dikker succes met een afstandschot na een foute interventie van keeper Hoekstra. Scheidsrechter Smit floot na rust minder goed dan in het eerste bedrijf en leek Groningse overtredingen toe te laten of floot mannelijke Heemskerkse correcte charges af. Groninger Joël Donald had bijna succes maar schoot na een voorzet van de ingevalen De Vos voorlangs. ODIN was slordig in de afwerking of niet secuur met voorzetten. In de 82e minuut kregen de mannen uit Heemskerk een vrije trap op de rand van de zestien meter en Jim Hulleman kon deze ‘halve strafschop’ niet tussen de palen krijgen. Dat was jammer want een voorsprong vlak voor het einde van de wedstrijd was wellicht doorslaggevend geweest voor de overwinning ondanks dat ODIN in de 90e minuut nog zwijnde nadat de goed spelende Jordy Tiktak de bal nog net van de doellijn kon werken. De wedstrijd was het aanzien meer dan waard maar de hatelijke 0-0 bleef wel op het scorebord staan.

Trainer Plug bleek na de wedstrijd tevreden met dat ene punt:
“Iedereen speelde goed in zijn formatie. We hadden in de wedstrijd een paar goede kansen om te scoren. Dat doelpunt moet dan net vallen. Jammer dat de kopbal na die mooie aanval van Scheffer-Hardenberg-Cremers vlak voor rust er niet in ging, maar die bal werd ook goed gepareerd door hun keeper. Ik hoop dat we deze positieve flow naar de wedstrijd van volgende week thuis tegen koploper Spakenburg kunnen voortzetten”, aldus de ODIN’59-trainer Richard Plug. “We gaan komende week goed trainen en hopen aanstaande zaterdag tegen 'de Blauwen' uit Spakenburg weer iets goeds neer te zetten”.

Opstelling Jong FC Groningen: Hoekstra (k), Riksman (54. De Vos), Ploem, Van de Looi, Kramer, Oldenburger (76. Margaritha), Postma, Finnsson, Browne, Breij© & Donald.

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (k), Jordy Tiktak, Nicky Eekhout, Jim Hulleman, Mart Willemse, Ron Scheffer©, Nick Burger, Jurjen Dikker (76. Jeffrey Klijbroek), Nigel Hardenberg (72. Levy van Nispen), Milo Cremers & Ahmed Al Mahdi.