Spakenburg 2

Mannen Zaterdag reserve (A-cat), 2, Hoofdklasse A

23 februari 2013 12:00

Aanholt, R.T.T.M van

In de periode voor rust creëerde ODIN’59 een handvol uitstekende kansen, maar verzilverde daar niets van. Op slag van rust scoorde Spakenburg de openingstreffer. Na de thee liet Spakenburg een heel ander gezicht zien en kleineerde de thuisploeg door nog viermaal het net te vinden. Einduitslag 1-5.

Vorige week had ODIN’59 nog alle geluk van de wereld door de geflatteerde winst op FC Breukelen. De ploeg van trainer Simon Evers won toen op eigen terrein met 3-2. Spakenburg verloor daarentegen op de Toekomst met 6-2 van koploper Ajax. Spakenburg had deze zaterdag dus wat recht te zetten. ODIN’59 speelde voor rust echter een prima partij en had met een ruime voordeelmarge moeten gaan rusten door grote kansen voor aanvoerder Paul Hazeveld, Yimaz Huseyinen Menno Kremer. De 19-jarige doelman Johan v.d. Wekken had het geluk echter aan zijn zijde want hij was een serieuze ‘sta-in-de-weg’ voor de equipe van Evers.

Op slag van rust bleek Spakenburg via Ouanis Akachar echter wel trefzeker, 0-1. Na de thee volgde al snel de tweede treffer voor de bezoekers via HakanYilmaz. Daaraan vooraf beging Spakenburg echter een dubieuze overtreding op Paul Hazeveld die niet werd bestraft, waardoor ODIN’59 aanzienlijk benadeeld werd. Spakenburg overklaste de thuisploeg na rust volledig en bestendigde dat met doelpunten van Mitch v.d. Vliet en Serdar Öztürk, 0-4. De bezoekers lieten daarmee zien behoorlijke stappen te hebben gemaakt in vergelijking met het eerdere duel tegen ODIN’59 op 8 september jl. De Heemskerkers wonnen toen op sportpark Westmaat met 1-3.

Op uitstekend aangeven van Huseyin mocht Rob Nooij met het hoofd toch nog een eretreffer verzorgen voor de thuisploeg, 1-4. Nooij raakt hierbij geblesseerd aan het hoofd. In blessuretijd wist de ingevallen Najim Aladlaoui de statistieken nog wat extra glans te geven met de 5e Spakenburgse treffer van de middag, 1-5.

Basiself ODIN’59: de Kruif, Krijgsman, Halbersma, Hazeveld, Aird, Nijman, Kremer, nagel, Nooij, Yilmaz, van leusden.

Basiself Spakenburg: v.d. Wekken, gabel, Jansen, Akachar, Duyst, de Graaf, Kroonenberg, v.d. Vlist, de Vries, Ozturk, Koelewijn.