ODIN’59 straft Ajax af met Heemskerkse bluf!

ODIN’59 straft Ajax af met Heemskerkse bluf!

ODIN 59 1

3 - 1

Ajax 1

Competitie

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

Datum

16 maart 2013 14:30

Scheidsrechter

Herk, D.G. van

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Op papier leek Ajax een moeilijk te nemen horde. In de praktijk bleek dat alles mee te vallen want ODIN’59 won op eigen terrein overtuigend met 3-1 van de club die vooraf de overwinning werd toegedicht. Voor verdediger Danny Hols was de zege op de huidige nummer 3 een onverwachte maar dikverdiende traktatie op zijn 21e verjaardag.

Al in de openingsfase van het duel kwam Ajax op voorsprong via Kenneth Misa-Danso. Daarna startte ODIN’59 een groot offensief waarbij de Heemskerkers enkele dikke kansen onbenut lieten. Eerst kon Timothy Verwey hard uithalen vanaf de rand zestien bij een prima aanval, opgezet door Danny Hols, die Denzel Meijer met een fraaie crosspass op maat bediende. Meijer bracht Verwey in stelling, maar de middenvelder was nog niet trefzeker. Ook even daarna, in de 20e minuut, vond de thuisploeg bijna de gelijkmaker, ook weer via Verwey, terwijl Ajax doelman Tim Orlowski uit zijn territorium was weggelopen. Het vizier van Verwey week nu teveel af naar links.

 

De dreiging van ODIN’59 bleef aanhouden, nu met Tim Groenewoud alleen voor Orlowski. Groenewoud miste deze middag de scherpte en daarmee de gelijkmaker. Aan de andere kant dook Laurens ten Heuvel dreigend op voor doelman Barry van Dijk, die het treffen op sportpark de Toekomst op 13 oktober 2012 nog een standbeeld verdiende door Ajax toen van een zege af te houden. Op slag van rust had Groenewoud zijn team wederom op gelijke hoogte kunnen schieten na een uitstekende voorzet van Denzel Meijer. De snelle aanvaller mikte echter over de lat in plaats van tussen de palen.

 

In het tweede bedrijf zette Verwey orde op zaken. Door een hoogstandje verschafte Verwey zich de ruimte om vanaf 25 meter het leer prachtig in de linkerkruising te dirigeren, 1-1. Met nog een klein halfuur op de klok kwam Ajax nog even tot leven. Sergio Cameron was de laatste pion bij een Amsterdamse counter waarbij de inzet voor het doel van Van Dijk langsrolde. Ook Michiel Foppen zorgde nog even voor spanning in de Heemskerkse defensie. Een beter ODIN’59 kreeg daarna loon naar werken door weer zo’n prachtige treffer, nu in de rechterkruising. De ongrijpbare Ogur Kaya kreeg alle lof bij zijn fraaie doelpunt die de ploeg van trainer Mark Evers verdiend aan de leiding bracht, 2-1.

 

Met nog een kleine 10 minuten te gaan schoot Rik Stals de Amsterdamse illusies tenslotte aan diggelen. Uit de draai prikte de spits de derde en bevrijdende treffer achter Orlowski, 3-1. ODIN’59 steeg door de zege op Ajax 3 plekken en bezet na 20 speelronden de 6e positie van de hoofdklasse A.

 

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, Cremers, Klijn, Stals, Verwey, Groenewoud, Meijer, Kaya, Bronkhorst.

Basiself Ajax: Orlowski, Foppen, Schenkel, Van de Molen, Schurman, Van den Beld, Cameron, De Visser, Ten Heuvel, Kaars, Misa-DansoDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!