1 - 4

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

23 maart 2013 15:00

Beek, H.H.B. van

In een ijzigkoude ambiance slaagde ODIN’59 er eenvoudig in om DTS Ede overtuigend aan de zegekar te binden. De hekkensluiter van de hoofdklasse A verloor op eigen terrein met 1-4 van de Heemkerkse bezoekers.

ODIN’59 was deze middag superieur aan DTS Ede en heeft daarmee het eerdere met 1-0 verloren thuisduel tegen de Edenaren (27 oktober 2012) rechtgezet. De zege had met gemak in de dubbele cijfers kunnen uitmonden gezien het behoorlijke aantal kansen. De goede flow van de Heemskerkers werd vooraf niet beïnvloed door onderschatting voor het duel met de rode lantaarndrager. Vorige week nog had Ede een prima 3-2 zege te pakken op Bennekom na een 0-2 achterstand. ODIN’59 weigerde de thuisploeg deze middag te accepteren als makkelijke prooi. Dat leek echter pal na rust niet bevestigd te worden toen Ede de 1-2 aansluiting vond.

ODIN’59 ging rusten met een uitstekende 0-2 voorsprong, maar had ver voor de eerste treffer al enkele grote kansen niet verzilverd. Remko Hoek zag na 25 minuten de rechterpaal in de weg staan terwijl Rik Stals doelman Bas Pol op zijn weg vond bij een harde inzet. Ook Richard Klijn kopte vanuit een prima positie hard naast het doel van Ede. ODIN’59 bleef met veel dreiging op de helft van de thuisploeg en wederom wist Stals op fraai aangeven van Raymond Bronkhorst Bas Pol niet te passeren.

De zesde hoekschop via Tim Groenewoud leverde uiteindelijk de openingstreffer op. Milo Cremers bracht de bal met het hoofd bij Hoek die uit de draai hard tegen het dak van het doel knalde, 0-1. Slechts een minuut later leverde een uitstekende combinatie de tweede Heemskerkse treffer op, waarin Timothy Verwey een belangrijk aandeel had. Verwey stond aan de basis van de aanval en mocht ook in de eindfase zelf de trekker overhalen. Hij passeerde keeper Pol op fraaie wijze in de verre hoek en bracht ODIN’59 steviger aan de leiding, 0-2.

Een snelle aansluiting vlak na rust via Adhem Kabet bracht de selectie van oefenmeester Mark Evers niet uit evenwicht. Uit één van de weinige kansen wist Ede toch een doelpunt te produceren en een tikje hoop. Het bleek ijdele hoop van de thuisploeg, want de equipe van Evers dicteerde het kansenfestival. Vanaf 20 meter deed Bronkhorst een prima poging die net aan over de lat kon worden gewerkt door Pol. Ook Stals zag Bas Pol twee keer in de weg staan. Ogur Kaya wist uiteindelijk toch de bevrijdende derde treffer te genereren, voordat Stals met zijn inzet de linkerpaal toucheerde. De terugspringende bal werd bij Kaya in de voeten geschoven die, met nog een halfuur te gaan, het net vond, 1-3.

Door gemiste kansen van Bronkhorst, Denzel Meijer, Stals en Tim Groenewoud deed ODIN’59 zich veel te kort, maar met nog enkele minuten op de klok wist invaller Meijer na goed voorbereidend werk van Nick Goyers de score alsnog op te voeren, 1-4. ODIN’59 stijgt door de zege op sportpark Inschoten van de 6e  naar de 4e  plek. De Heemkerkers gaan in de derde periode met 10 punten uit 4 duels aan kop door 3-2 verlies van ARC op VVA’71.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, Cremers, Klijn, Stals, Verwey, Groenewoud, Hoek, Kaya, Bronkhorst.

Basiself DTS Ede: Pol, Veenendaal, Benahmed, Speelziek, Aben, Speldenbrink, Tomruk, Van Wijk, Kabet, Alkan, Rip.