ODIN’59 zet Quick Boys met ruime cijfers aan de kant! Heemskerkers steviger aan kop in derde periode.

ODIN’59 zet Quick Boys met ruime cijfers aan de kant! Heemskerkers steviger aan kop in derde periode.

ODIN 59 1

4 - 1

Quick Boys 1

Competitie

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

Datum

6 april 2013 14:30

Scheidsrechter

Schaper, D.

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Enkele honderden Katwijkse supporters konden niet bewerkstelligen dat Quick Boys na de confrontatie met ODIN’59 de punten mee naar huis nam. De Heemskerkers wisten, na 3 zeges op rij, in de flow te blijven en ook Quick Boys, de huidige nummer 4, met overtuiging aan de zegekar te binden. Einduitslag 4-1.

In een sterke beginfase liet ODIN’59 direct zien dat de ploeg het duel met Quick Boys wilde winnen met het oog op de derde periodetitel. De selectie van trainer Mark Evers, staat na de prima winst van vandaag zelfs 3 punten los van DOVO en Csv Apeldoorn. Met nog 4 duels in het vooruitzicht komt de laatste periodetitel en daarmee ook een uitstekende seizoenafsluiting steeds dichterbij.

 

ODIN’59 kende totaal geen angst voor het treffen met het grote Quick Boys, ondanks de in grote getale meegereisde Katwijkse aanhang. De Heemskerkers creëerden de eerste kans waarbij Ogur Kaya, op aangeven van Tim Groenewoud, doelman Patrick de Groot op zijn weg vond. Ook na een klein kwartier was Denzel Meijer, deze middag in de basis gestart, na een combinatie tussen Kaya en Rik Stals, kansrijk, maar niet trefzeker.  De thuisploeg verzwakte wat en bood de bezoekers daarna ruimte tot initiatief. Quick Boys oefenmeester Gerard de Geus zag zijn equipe driemaal behoorlijk dreigend in de zestien bij de thuisploeg. Barry van Dijk voorkwam in alle gevallen de gang naar het net. Op een inzet van Tommy Bekooij, een kopbal van Jaco van der Bent en een kansrijke poging van Anton den Haan was de goalie van ODIN’59 niet passeerbaar.

 

Met een prachtige treffer van de voet van Timothy Verwey kreeg het duel, vlak voor rust, een andere wending. De stylist schoot het speeltuig uit de tweede lijn hard en hoog in het net, onhoudbaar voor doelman de Groot. Quick Boys leek aangeslagen, want het scheelde niet veel of de stand kon worden verdubbeld door Meijer. Op slag van rust eindigde zijn kans echter voorlangs.Ook na rust bleven de pogingen van Quick Boys, via Van der Bent, Bekooij en Thom de Vries, dreigend maar vruchteloos. Tim Groenewoud was aan de andere kant echter wel trefzeker. De snelle vleugelaanvaller verdubbelde, uit een uitstekend offensief met Stals en Kaya, de voorsprong door De Groot in de verre hoek te passeren, 2-0.

 

Een ongebruikelijk slippertje van Van Dijk hielp Quick Boys weer in het zadel en met nog een klein halfuur op de klok betekende dat de aansluiting, 2-1. Maar trainer Mark Evers had het vervolg van de wedstrijd al bepaald. Zijn voorspellende uitspraak ´´ Stals, jij scoort gewoon de derde´´, kreeg luttele minuten later letterlijk gestalte. Een prima voorzet van Groenewoud kon door Stals worden binnengeprikt, 3-1. De koers was gelopen ondanks het resterende kwartier. Quick Boys organiseerde via Derek van der Plas en 2x Niels van Veen nog wel kansen, maar geen doelpunten.

 

 Het pakte uiteindelijk nog erger uit voor de gasten uit Katwijk, want de ingevallen Remko Hoek bepaalde met een mooi slotakkoord de eindstand op 4-1. Zijn uitgekiende lob over De groot gaf de winst nog een extra glans. Door deze ruime zege steeg de selectie van Evers van de 5e naar de 4e plek op de ranglijst.  Door de winst van Ajax op DTS Ede daalde Quick Boys van de 4e naar de 6e positie. Scheidsrechter Daan Schaper had 3 gele kaarten nodig om het duel in goede banen te leiden. Aan ODIN´59 zijde werden Raymond Bronkhorst en Milo Cremers al in het eerste bedrijf met een kaart bestraft. Dat betekent puzzelen voor Evers voor het treffen met Montfoort volgende week, want beide spelers zijn dan geschorst. Bij de Katwijkers ontving Derek van der Plas geel.Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, Cremers, Klijn, Stals, Verwey, Groenewoud, Meijer, Kaya, Bronkhorst.

Basiself Quick Boys: De Groot, Verbond, Galata, Breinburg, Van der Plas, Van Beelen, Bekooij, Den Haan, De Vries, Van der Heijden, Van der Bent.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!