Heemskerkers geven geen vervolg aan goede reeks. ODIN’59 delft onderspit in Montfoort!

Heemskerkers geven geen vervolg aan goede reeks. ODIN’59 delft onderspit in Montfoort!

Montfoort 1

3 - 0

ODIN 59 1

Competitie

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

Datum

13 april 2013 14:30

Scheidsrechter

Beltman, G.J.

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Met een ongeslagen status van 5 wedstrijden, waarin er 14x  tussen de palen werd geschoten, stokte deze zaterdag de goede serie van ODIN’59. De equipe van oefenmeester Mark Evers vond in Montfoort haar meerdere dit keer. Het matige duel op sportpark Hofland eindigde in een 3-0 zege voor de thuisploeg.

Met het ontbreken van 2 geschorste basisspelers miste ODIN’59 de nodige cohesie, die in de voorgaande duels nog tot een aantal fraaie overwinningen had bijgedragen. Met de afwezigheid van de geschorste middenvelder Raymond Bronkhorst en verdediger Milo Cremers ontbrak de angel bij het team van Evers. ODIN’59 leek daardoor niet opgewassen tegen de fysieke inbreng van Montfoort, waarbij ook nog eens de nodige arbitrale bescherming ontbrak. Ook het vroeg in de eerste helft uitvallen van de geblesseerde Danny Hols droeg niet bij tot een stabiel vervolg van het grimmige duel.

 

De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg viel pas na een dik halfuur. Op aangeven van Miquel Ballo kon Bart Roelofs de bal langs Barry van Dijk schuiven, 1-0. Even daarvoor was Rik Stals dreigend binnen de zestien van Montfoort, maar de hoek was te moeilijk om keeper Verkerk te verschalken. Dat bleken ook direct alle hoogtepunten uit het eerste bedrijf.

 

Na rust was ODIN’59 dicht bij de gelijkmaker. Eerst met een inzet van de ingevallen Denzel Meijer, waarbij doelman Johan Verkerk een treffer voorkwam. Ook een uitstekende kans van Tim Groenewoud werd door Bilal Laoikili vlak voor de doellijn weggewerkt waar Verkerk al gepasseerd was. Een Montfoortse counter met Ballo als eindstation leek de voorsprong te gaan verdubbelen, maar Barry van Dijk hield zijn team op de been met een uitstekende redding.

 

Ook een prima kans voor Nick Goyers vanaf de rand zestien kon het tij voor ODIN’59 niet keren. Met de 2e treffer van de middag via Chanan Brandsma, na dik 80 minuten, hadden de Heemskerkers geen antwoord meer en koersten af op het eerste verlies na vijf duels. Joost van Apeldoorn bepaalde de stand, ver in blessuretijd, uiteindelijk nog op 3-0. ODIN’59 blijft vooralsnog koploper in de derde periode met DOVO hijgend in de nek. Op de ranglijst van de hoofdklasse A zakten de Heemkerkers van de 4e naar de 5e plek. Montfoort steeg door de zege van de 7e naar de 6e positie, net onder ODIN’59.

 

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, V.’t Hof, Klijn, Stals, Verwey, Groenewoud, Gommers, Kaya, Hoek.

Basiself Montfoort: Verkerk, Van Oostrom, De Vlieger, Van Vliet, Roelofs, Van Apeldoorn, Van Wijngaarden, Van Loen, Laoikili, Ballo, Resida.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!