Odin knokt zich in de 2e helft sterk terug!

VVA 71 1

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

20 april 2013 14:30

Augustin, B.

Na de uitnederlaag en het debâcle van vorige week pakte Odin’59 vandaag tegen VVA’71, door een grote inzet in de 2e helft, de volle 3 punten en neemt  daarmee momenteel de 3e plaats in de Hoofdklasse A in. De nacompetitie voor een mogelijke plek in de Topklasse  blijft ook nog steeds tot de mogelijkheden behoren. In deze laatste 3e periode heeft DOVO echter door een beter doelgemiddelde de leiding van Odin overgenomen. Met nog twee resterende competitiewedstrijden te gaan (uit tegen Volendam en thuis tegen Huizen) heeft Odin’59 nog kans op de laatste periodetitel.

Het is de Heemskerkers vanmiddag gelukt om voor de tweede keer in deze compettie van VVA’71 uit Achterberg te winnen. De uitoverwinning destijds leek echter makkelijker behaald dan de winst van deze voetbalmiddag. Er stond een schuine, strakke wind dwars over het veld tegen voor rust en dat speelde Odin’59 in de opbouw parten. Dit mag echter geen excuus zijn voor het povere spel in de eerste helft. Er werd wel hard gewerkt, maar er was ook veel balverlies en de 1 op 1 duels werden niet altijd door de thuisclub gewonnen. De Odin-buitenspelers deden verwoede pogingen langs hun backs te komen. Dat lukte maar zelden, waardoor er geen goed vervolg ontstond en menig opgezette aanval hierdoor in de kiem werd gesmoord.

Odin creëerde een paar kleine kansen, maar VVA’71 zette daar voor rust drie goede kansen tegenover. In de 21e minuut gingen de bezoekers zelfs toch wel verrassend aan de leiding door een snel uitgevoerde vrije trap die werd genomen terwijl de Odin-formatie nog niet goed stond. VVA’er Marc Harlaux kogelde de bal onbereikbaar voor keeper Barry van Dijk binnen: 0-1. Zo gaat dat vaak als aan de andere kant niet wordt gescoord. Barry van Dijk vermeed door goede reddingen nog grotere achterstand voor Odin voor rust.

In de tweede helft begon Odin furieus en dat resulteerde meteen in een goede kans voor het doel van VVA voor Rik Stals. Het bleef echter ook uitkijken voor de gevaarlijke counter van VVA’71. In de 57e minuut kwam  na een goede opbouw van de thuisploeg Rik Stals vrij voor de keeper. Zijn inzet werd in eerste instantie goed gepareerd door VVA keeper Hasimbegovic, maar de mee opgekomen Milo Cremers stond op de goede plek en scoorde in de rebound een belangrijke goal op een goed moment. Hij schoot droog in de lange hoek: 1-1.

Odin’59 kwam na deze gelijkmaker beter in zijn spel, maar na een fout op het middenveld counterde VVA gevaarlijk, waardoor doelman Barry van Dijk redding moest brengen.VVA bleef ook in deze 2e helft gevaarlijk in de omschakeling balbezit-balverlies van Odin’59. In de 81e minuut kon de ploeg van trainer Mark Evers de wedstrijd op slot gooien met het recht op een strafschop, door een overduidelijke VVA handsbal in het eigenstrafschopgebied. Scheidsrechter Augustin wilde hiervan echter niets weten en dreigde daardoor in onmin te geraken met de verbolgen Heemskerkse aanhang.

In de 88e minuut kwam uiteindelijk de voorsprong voor Odin’59. Na een dieptepass van Milo Cremers scoorde de hard werkende Rik Stals beheerst de 2-1. VVA perste er nog een slotoffensief uit, waardoor er ook weer kansen voor Odin ontstonden, maar die werden niet benut. Uiteindelijk bleef de gelukkige overwinning, na hard werken en een betere 2e helft van Odin’59, in Heemskerk.

Man of the match: Rik Stals.
Komende zaterdag is Odin'59 vrij. 4 Mei volgt de uitwedstrijd tegen Volendam. Op 11 mei volgt de laatste competitiewedstrijd thuis: Odin’59-Huizen.

Basiself Odin’59: Barry van Dijk, Danny Hols, Tim Koops, Richard Klijn, Milo Cremers, Raymond Bronkhorst, Ogür Kaya, Timothy Verweij, Rik Stals, Tim Groenewoud, Denzel Meijer.
Basiself VVA’71: Dino Hasimbegovic, Nico van Laar, Robin de Leeuw, Christy Bonevacia, Marc Harlaux, Roy Versluis, Clint van der Wal, Siemen Eijkemans, Jillert Krikke, Lester Stofkoper, Mourad Marbouh.

Met dank aan Pierre Cremers voor het verslag.