88'
Assist: Ogür Kaya

13 februari 2018 20:00

B. Benlakkadem

ODIN’59 heeft dinsdagavond in het Rabobank IJmond Stadion een verdienstelijk gelijkspel uit de oefenwedstrijd tegen Telstar weten te slepen. Eindstand: 3-3 (rust: 1-0) De na rust ingevallen Levy van Nispen wist met een hattrick de 3 doelpunten voor de gasten voor zijn rekening te nemen.

Voor rust een wedstrijd met matig voetbal met een Telstar dat het spel niet kon maken en ODIN’59 dat (te) weinig kansen wist te creëren. In minuut 27 pareerde ODIN-goalie Barry van Dijk wel een schot van Shadrach Eghah. Daartegenover stond dat geelblauw verder bijna geen kansen aan Telstar weggaf. Het was reëel geweest als men met een brilstand aan de thee was gegaan.

Door het verliezen van duels voorin, op het midden en door een persoonlijke fout achterin bij ODIN kon Telstar toch vlak voor rust de leiding nemen. Oussama Zamouri pakte het kadootje vlak voor rust gretig uit: 1-0. Daarentegen liet de ingevallen Ahmed al Mahdi met een prachtige omhaal zien dat de gelijkmaker mogelijk was.

In de rust wisselde trainer Plug maar liefst 5 spelers bij ODIN'59: Tiktak, Hardenberg, Willemse, Dikker en Scheffer gingen eruit voor Van Gelder, Kaya, Tavares, Burger en Boekel. Hij bouwde dat in de loop van deze 2e helft uit tot alle vervangers. Toen Mart Willemse zich opnieuw opmaakte om erin te komen scoorde Haris Memic de 2-0 in de 62e minuut via een corner.

Nadat de dit seizoen steeds beter draaiende Billy Tavares bijna de aansluitingstreffer op zijn naam bracht, onderschepte de ver uitgekomen Telstar-goalie uit een andere ODIN-aanval een kans van Levy van Nispen. In de 70e minuut werd een strafschop afgedwongen door diezelfde Van Nispen, die de penalty ook zelf nam. De Telstar-doelman lag wel in de goede hoek maar Levy verkleinde de achterstand tot 2-1.

Even later passte de op het middenveld geposteerde Tim van Gelder op Billy Tavares en deze legde goed voor op weer Levy van Nispen die de gelijkmaker in een scrimmage kon afdrukken: 2-2. ODIN’59 kreeg door deze treffer meer zelfvertrouwen en had bij vlagen een veldoverwicht.

Na een persoonlijke fout achterin bij de Heemskerkers kon Floris van der Linden dit afstraffen en keken de geelhemden opnieuw tegen een achterstand aan: 3-2.

Centraal achterin stonden nu Mart Willemse en Jordy Tiktak en Nick Burger schoof meer door naar de middenlinie. Er ontstond in de slotfase nog een offensief van de bezoekers. Hoewel de verwachting was dat Telstar met een counter de voorsprong zou uitbouwen, bleek dat voorin bij ODIN’59 men elkaar steeds beter begon te vinden. In de slotfase wist Ogür Kaya met een prachtige voorzet Levy van Nispen te bereiken die als spits tegen de uiterst efficiënte voorzet kon aanlopen en ook de gelijkmaker op zijn naam bracht: 3-3. De gevaarlijke Billy Tavares had nog de overwinning op zijn schoen, maar de rechtsbuiten wist het net net niet te vinden.

Het bleef bij dit gelijke spel en ODIN-spits Levy van Nispen ‘vergat’ na het fluitsignaal van scheidsrechter B. Benlakkadem de bal als bezit mee te nemen want een speler die een hattrick scoort (op ieder veld in Nederland) kan als beloning de wedstrijdbal in ontvangst nemen. Dus ook bij Telstar? Daar kwam het dus niet van. Einduitslag: 3-3.

Een goed resultaat voor de Heemskerkers. Trainer Plug en assistent Raymond Kolder zullen zeker wijzer zijn geworden van deze zinvolle oefenpot. Met een oefenwedstrijd zijn echter geen punten te halen, wel leerpunten. Telstar gaat komende vrijdag naar Sittard voor de wedstrijd tegen nummer 3 in de Jupiler League: Fortuna. ODIN’59 onmoet de zaterdag daarop de hekkensluiter van de Derde Divisie A: Magreb’90 uit Utrecht. Zaterdag zijn wel punten te verdienen en trainer Plug zal zich als eerste realiseren dat een tweede nederlaag dit seizoen tegen Magreb’90 dit leuke oefen-resultaat tot een bijkomstigheid reduceert.

Basis-opstelling Telstar: Van der Maaten© (k), Balmy, Najah, Toretta, Lynen, Eghan, Van der Linden, Zamouri, Roshanale, Memic & Visevic (Wisselspelers Telstar: Zonneveld (k), Van Steenhoven, Abdulahi, Kostas)

Basisopstelling ODIN'59: Van Dijk (k), Cremers, Tiktak, Eekhout, Scheffer©, Hardenberg, Dikker, De Vries, Klijbroek, Willemse & Hulleman. (Wisselspelers: Ahmed al Mahdi, Mike van Vliet (k), Lars Boekel, Nick Burger, Ogür Kaya, Tim van Gelder, Levy van Nispen, Billy Tavares).