89'

Groep 1 1/8 finales res. A cat. beker

7 maart 2018 20:00

G. Nieuwland

Het tweede van ODIN’59 heeft woensdagavond door een 3-0 overwinning op AGB 2 de kwartfinale van het toernooi voor de districtsbeker weten te bereiken. Dit ging niet zo vanzelfsprekend als de uitslag doet vermoeden. Het werd wel 3-0 (rust: 2-0). De doelpunten van de Heemskerkers kwamen op naam van Ogür Kaya, Frits Kramer en Levy van Nispen. ODIN maakte het zichzelf lang moeilijk door de voorsprong niet uit te bouwen. De overwinning kwam zowel met moeite als ook simpel tot stand.

ODIN 2 trof zoals verwacht gisteravond een zeer gemotiveerde tegenstander die graag in Heemskerk had willen winnen en ook in staat was er alles aan te willen doen. De openingsfase was dan ook voor de Amsterdammers en ODIN’59 mocht van geluk spreken dat Bakary Jobe zijn vizier een paar keer niet op scherp had staan.
In de 13e minuut kreeg de wedstrijd echter opeens een wending door een fabuleus doelpunt van Ogür Kaya.
Hij loste van zo’n 30 meter een onverwacht afstandschot op het doel van de AGB-sluitpost Yavuz Sönmez die werd verrast en aan de grond genageld stond: 1-0.

Je kreeg opeens een heel andere wedstrijd. AGB leek lamgeslagen door deze onverwachte achterstand en ODIN’59 nam meer het initiatief. Niet lang na de openingstreffer was het Thom de Vries die dicht bij een tweede treffer was, maar het schot werd slechts corner. Na mogelijkheden van de  Amsterdammers Romell Blankenzee, Anass Benhammouch (kopkans), en Erlan Aslan en bij ODIN’59 van Levy van Nispen bleef de 1-0 voorsprong geruime tijd op het scorebord staan. In een scrimmage in het strafschopgebied van AGV maakte Frits Kramer na een assist van Niels Jager na ruim een half uur de 2-0 door de bal uiteindelijk in de lange benedenhoek te knallen. Kort daarop schoot Samet Tirpanci hoog over en legde meteen het manco van deze bezoekende en snelle ploeg bloot, namelijk het drukken van de bal bij afstandschoten. De gasten waren niet efficiënt genoeg in het afmaken van de fouten van ODIN’59 achterin. Mede daardoor en het optreden van goalie Mike van Vliet werd achterin bij de geelblauwen de nul gehouden. Nadat aanvoerder Erhan Aslan in de laatste minuut van de 1e helft onterecht een strafschop claimde, floot de goed leidende scheidsrechter Nieuwland voor de thee.

De 2e helft begonnen beide teams zonder wissels. Er ontstond meteen een offensiefje van de gasten en in de 50e minuut was er een cruciaal moment in de wedstrijd waarin AGB’er Erdal Tunc na wéér appeleren een tweede gele kaart ontving en dus met rood kon inrukken. AGB schoot zich daarmee in eigen voet want de wedstrijd kreeg hierdoor een ‘grimmig zich tekortgedaan voelend karakter‘. De Amsterdammers zetten zich hiermee zelf schaakmat en ODIN kon de wedstrijd met een man meer uitspelen.

De wedstrijd was een uur gevorderd en je vraagt je af waar voetballers hun plezier uithalen wanneer gedragsmatig zo gevoetbald wordt. Er gebeurde van alles en vooral de bezoekende club-grensrechter dacht dat hij vliegtuigen vanuit Schiphol op Assumburg moest binnenloodsen en hield voortdurend zijn vlag omhoog tijdens goede ingeleide aanvallen van ODIN’59. Aan het eind van de wedstrijd ontstond er eindelijk wat zelfspot toen beide trainers en aanhang van de ploegen in de lach schoten toen men over en weer begon te vlaggen voor buitenspel terwijl dat het niet was. Kon er maar wat vaker gelachen worden op het voetbalveld want voetbalplezier is toch waar het om gaat. Maar ja: “it takes two to tango.... ”.

In de 89e minuut maakte ODIN-voorwaarts Levy van Nispen eindelijk zijn doelpuntje en maakte aan alle amsterdamse illusies definitief een eind: 3-0.

Opstelling ODIN’59: Mike van Vliet (k), Mathijs Krijgsman, Stef Halbersma, Tim van Gelder, Bas Nagel, Stefan van Dijk @, Niels Jager, Thom de Vries, Levy van Nispen, Ogür Kaya, Frits Kramer

Wissels: Yarrey Calle Arragones voor Thom de Vries
               66’ Jimmick de Bie voor Frits Kramer en Miloud Weijers voor Stefan van Dijk.

AGB: Yavuz Sönmez (k), Anass Benhammouch, Mineo Berrenstein, Bakary Jobe, Romell Blankenzee, Oguzhan Acar, Erhan Aslan @, Ussama Jung, Samet Tirpanci, Erdal Tunc, Mustafa Ucar.

Wisselspelers: Emre Ekinci, Goksel Colak, Öksüz Serdar, Tolga Mert Buyuksahin, Anilcan Yildrim.