Het eerste van ODIN’59 haalt de 2e plek op het Veluwadetoernooi

76'
Thom de Vries (vrije trap)

4 augustus 2018 15:00

Goossen de Bruin

ODIN'59 is er niet in geslaagd het toernooi in Hierden te winnen. Daarentegen pakte het wel de tweede plaats van het Veluwade-toernooi dat onderdeel is van de voorbereiding op de competitie van de geelblauwen die zaterdag 25 augustus begint met een uitduel tegen FC Lisse. ODIN’59 won haar 2e wedstrijd op het Veluwadetoernooi met 1-5 van tweede klasser FC Horst uit Ermelo (rust: 1-3).

Het eerste half uur tegen deze ploeg uit Ermelo waren de beste kansen voor het team uit Noord-Holland. Na een mooie ODIN-aanval kopte in de 7e minuut spits Eelke de Graaf de bal na een voorzet van Mitchel Bormann achter Horst-doelman Ronald Verhoef: 0-1. Na een kwartier voetballen had ODIN de stand op 0-2 kunnen tillen maar scheidsrechter De Bruin had verrassend genoeg buitenspel geconstateerd en keurde het doelpunt af. Het duurde nog tot de 30e minuut voordat de Heemskerkse spits De Graaf zijn tweede treffer kon aantekenen (0-2). Vlak daarna een fout en eigen doelpunt van een weer van een langdurige blessure en operatie teruggekeerde Jim Hulleman. Niet lang na de 1-2 schoot Ahmed al Mahdi de 1-3 hard binnen. Door toedoen van Horst-speler Dennis Folkerts werd Mitchel Bormann vervolgens geblesseerd aan zijn hamstring en moest gewisseld worden. Mart Willemse kwam voor hem de wei in. Niet lang hierna volgde het rustsignaal van scheidsrechter De Bruin.

Na de thee werd een compleet nieuw ODIN’59 de arena ingestuurd. In minuut 54 een mooie kopbal van Jurjen Dikker na een goede voorzet van Denzel Meijer, maar de bal plofte verrassend nog naast. Dikker zou even later nog op de lat koppen. In de 59e minuut een mooi achter het standbeen scorende Nigel Hardenberg na weer een voorzet van Denzel Meijer: 1-4. Thom de Vries schoot met een op het oog simpele vrije trap de 1-5 binnen. Vlak voor tijd een bal op de paal van Bas Kansen na een zelf genomen corner. ODIN'59 dus de 2e plaats. Winnaar van het Veluwadetoernooi dit jaar werd VVOG uit Harderwijk. Een latere tegenstander in de competitie.

Komende woensdag 8 augustus speelt ODIN’59 op het ADO’20-toernooi tegen de Koninklijke HFC. Aanvang van de wedstrijd op sportpark ‘De Vlotter’: 19.30 uur.

Basiself FC Horst: Ronald Verhoef (k), Brandon Karangwa, Gert-Jan van Veluw, Danny Zwager, Andrews Letroit, Paul van Prehe, Ricardo Vliek, Anderson Lima, Mischa Nagtegaal, Dennis Sietsma en Roy Kok

Basiself ODIN’59: Mike van Vliet (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers@, Eelke de Graaf, Ahmed al Mahdi, Jeffrey Klijbroek, Milan Vissie, Billy Tavares, Mitchel Bormann, Stan de Boer en Jim Hulleman

ODIN’59 na rust: Sven Koning (k), Denzel Meijer, Mart Willemse, Nigel Hardenberg, Jurjen Dikker@, Thom de Vries, Nicky Eekhout, Tim van Gelder, Bas Kansen, Niels Jager en Mathijs Krijgsman.

Bij FC Horst in de rust: Danny Zwager, Roy Kok en Paul van Prehe vervangen door Menno Staal, Peter van der Horst en Tim Vliek. En na 62 minuut: Brandon Karangwa voor Andrew Schuur.