ODIN’59 verliest openingsduel Gerrit van Hooff Memorial toernooi met 3-0 van de Kon. HFC

ODIN’59 verliest openingsduel Gerrit van Hooff Memorial toernooi met 3-0 van de Kon. HFC

Kon. HFC 1 (zon)

3 - 0

ODIN 59 1

Feyo Glim (afstandschot)
20'
Tim van Soest (intikker)
35'
Robin Eindhoven (schot)
74'

Datum

8 augustus 2018 19:30

Scheidsrechter

Juroen Koene

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Woensdagavond 8 augustus heeft ODIN 1 haar 4e oefenwedstrijd van dit seizoen verloren van de in 1879 opgerichte 2e divisionist Koninklijke HFC. De Haarlemmers wonnen met dezelfde cijfers als de oefenwedstrijd van vorig seizoen toen het op Sportpark Assumburg ook 0-3 werd. De wedstrijd van deze avond was in het kader van het Gerrit van Hooff Memorial Toernooi, een toernooi onder 4 clubs (dit jaar met AFC, Kon. HFC, ODIN’59 en ADO’20) in het leven geroepen als eerbetoon aan de vorig jaar overleden teammanager en clubicoon van ADO’20.

ODIN’59 begon goed aan deze wedstrijd en kreeg het eerste kwartier goede kansen waaronder in de eerste minuten spits Eelke de Graaf die een goede mogelijkheid na een een prima voorzet van de mee opgestoomde Jordi Tiktak bijna intikte. Na een goede reeks corners van Milan Vissie kopte Denzel Meijer bijkans de openingstreffer binnen. Oud-ODIN’59 speler en gelegenheidsaanvoerder Danny Hols (bezig aan zijn 4e seizoen bij KHFC) wist de bal nog net van de lijn te halen. Doordat deze kansen niet meteen efficiënt werden benut, lag na 19 minuten het leer pardoes achter keeper Barry van Dijk aan de andere kant. Verantwoordelijk hiervoor was Haarlemmer Feyo Glim die met een afstandschot van zo’n 30 meter Barry van Dijk machteloos aan de grond genageld achterliet: 0-1.

Toch zorgde ODIN’59 vlak daarna weer voor gevaar na een geplaatste corner van Milan Vissie. Wederom scoorde Eelke de Graaf bijna, maar nu mikte de van AFC naar ODIN’59 teruggekeerde spits met de binnenkant schoen over. De Graaf was ook niet lang hierna dicht bij een treffer maar kwam na een voorzet van Jordi Tiktak net een teenlengte tekort. Denzel Meijer had vervolgens pech dat zijn schot in de 26e minuut op de paal belandde nadat met een actie hiervóór Milo Cremers net niet koppend wist te scoren. ODIN’59 had in die fase van de wedstrijd een doelpunt verdiend.

Na een half uur voetballen was het echter bijna 0-2 maar een schot van Daniël van Son werd prima geblokt door Mart Willemse. Dodelijk was dat ODIN voorin niet balvast genoeg was waardoor HFC snel counterde, via rechts kon voorzetten en Tim van Soest efficiënt kon afronden: 0-2. De Heemskerkers gingen rusten met de onbevredigende gedachte dat ze wel kansen hadden gehad maar desondanks tegen een 0-2 achterstand aankeken.

Na de thee werden door hoofdtrainer Richard Plug niet meteen wissels toegepast. Wat wel opviel was de grove overtreding (51') van Mounir Mounji (Kon. HFC) die vanwege deze overtreding door scheidsrechter Juroen Koene op geel werd getrakteerd. ODIN kwam niet voldoende in haar spel omdat HFC vaker de duels won. Er ontstonden irritaties in het veld doordat van Haarlemse zijde telkens de bal werd weggeschoten of werd doorgegaan na fluiten van de scheidsrechter. Vervolgens weer een overtreding. Nu was Tim van Soest hiervoor verantwoordelijk die na een overtreding op Heemskerker Milo Cremers gewoon doorging en doorhaalde. Referee Koene werd nu opeens kordaat en verzocht de Haarlem trainer om Van Soest van het veld te halen anders zou hij Van Soest de rode kaart geven. Trainer Tamares maakte van deze officiëuzrode kaart gebruik om Van Soest te wisselen. Sterker nog: hij maakte van de gelegenheid gebruik om meteen maar 7 Haarlem-spelers te wisselen waarna de wedstrijd zo goed als dood was.

Tijdens deze grimmige fase van dit treffen bleef ODIN’59 teveel duels verliezen terwijl het cruciaal voor het resultaat van de wedstrijd is dat je juist die persoonlijke duels wint. In de 65e minuut van de wedstrijd wisselde trainer Richard Plug ook 7 ODIN-spelers. Niet lang hierna (65’) ontstond er een dot van een kans voor de van VSV overgekomen Mitchel Bormann na een mooie cross-pass van Thom de Vries. KHFC-keeper Boks wist de bal tot corner te boksen.

In de 73e minuut dan de nekslag voor ODIN’59. De volledig vrijstaande ingevallen handige Haarlemspits Robin Eindhoven scoorde de 0-3. ODIN’59 kreeg via Cremers en De Graaf nog wel kansen op een eretreffer, maar kwam in deze wedstrijd niet tot scoren.

De na dit treffen volgende penaltyreeks (in beide wedstrijden in dit toernooi werden deze genomen als voorzorg bij gelijk eindigen) werd ook in het voordeel van KHFC beslist nadat 18 strafschoppen feilloos waren benut. Mitchel Bormann schoot de 10e penalty onderkant lat waarna de bal op de lijn ketste. Scheidsrechter Juroen Koene besliste dat de bal de doellijn niet had gepasseerd en ODIN'59 verloor ook deze strafschoppenserie.

De andere wedstrijd vanavond tussen ADO’20 en AFC werd 0-3 in het voordeel van de Amsterdammers. Komende zaterdag 11-8-18 wacht de Heemskerkse derby ADO’20-ODIN’59 op het hoofdveld van De Vlotter. Aanvang: 17.00 uur.

Basis ODIN'59: Barry van  Dijk (k), Jordi Tiktak, Denzel Meijer, Milo Cremers@, Mart Willemse, Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf, Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek en Milan Vissie

Basis Kon. HFC: Tom Boks (k), Danny Hols@, Daniel van Son, Khalid Tadmine, Daan Driever, Feyo Glim, Lars Weistra, Wessel Boer, Tim van Soest, Sem Kroon en Mounir Mounji.

Wissels Kon. HFC: Ternce Meuwese (k), Oscar Wilffert, Peet van der Slot, Franklin Lewis, Jacob Noordmans, Andre Morgan, Robin Eindhoven, Kevin Duin en Adil Kaychohi.

Wissels ODIN'59: Mike Van Vliet (k), Jurjen Dikker, Thom de Vries, Tim van Gelder, Billy Tavares, Bas Kansen, Mitchel Bormann, Stan de Boer & Jim Hulleman. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!