Ruben Doesburg (schot)
75'

11 augustus 2018 17:00

Leo van Dokkum

Het eerste van ODIN’59 heeft voor het derde achtereenvolgende jaar onder leiding van hoofdtrainer Richard Plug de winst naar zich toe getrokken tegen de andere derde Divisionist uit Heemskerk maar dan van de zondagafdeling. Dit keer gingen de geelhemden met de eer strijken tijdens de troostfinale van het Gerrit van Hooff Memorial Toernooi. Eindstand: 1-2 (rust: 0-1). De doelpunten van ODIN’59 kwamen op naam van Jeffrey Klijbroek en Milo Cremers. De eretreffer van de superezels nam Ruben Doesburg (75’) voor zijn rekening.

Terwijl op het ODIN'59 Sportpark Assumburg internationale teams onder de 23 jaar dit weekend tegen elkaar wedijverden, vond in de namiddag de derby van het eerste van ODIN op sportpark De Vlotter tegen ADO’20, dat het 2e seizoen onder leiding staat van oud-ODIN’59 speler Raymond Bronkhorst, plaats.

ODIN’59 was over de gehele wedstrijd genomen maar zeker in de 1e helft de betere ploeg. Al in de tweede minuut van de wedstrijd was het raak en wist middenvelder Jeffrey Klijbroek keeper Van de Wijst met een mooie vrij trap van zo’n 30 meter te verschalken. ODIN’59 voor het eerst getooid in het nieuwe thuistenue voor komend seizoen met het opschrift van de nieuwe sponsor INRUSH, leek af te stevenen op een grotere voorsprong. Verrassend dat de aanvalsgolf al na 7 minuten werd onderbroken door een door de referee Van Dokkum toegestane drinkpauze. Vele kansen die volgden gingen door onder andere het elkaar hinderen van Thom de Vries en Jeffrey Klijbroek de mist in. Er ontstonden vervolgens mogelijkheden van Jordi Tiktak, Thom de Vries en Nigel Hardenberg.  Na een blessure van Nigel Daniëls gaf Van Dokkum weer groen licht voor een drinkpauze. Frappant was dat bij rust maar 0-1 op het scorebord op De Vlotter stond genoteerd, terwijl drie of vier nul ook een goede afspiegeling zou zijn geweest.

Na de thee liet ODIN-trainer Richard Plug meteen Frits Kramer centrale verdediger Nicky Eekhout vervangen. Kramer nam zijn plek centraal achterin over. In de 51e minuut volgde een prima voorzet van Thom de Vries die de lengte zocht van de mee opgekomen Milo Cremers, die koppend keeper Van der Wijst het nakijken gaf: 0-2. Na het missen van de zoveelste kans voorin kon in de omschakeling Ruben Doesburg voor ADO’20 tegenscoren: 1-2.

In blessuretijd kwamen de geelhemden nog tot een uitbraak via de ingevallen en snelle Billy Tavares die Nigel Hardenberg inspeelde, maar Marvin Boom onderschepte deze aanval. ODIN’ 59 behaalde de 3e plaats van dit toernooi door deze nipte overwinning.

De andere wedstrijd van AFC en KHFC werd eerder deze middag met 2-1 gewonnen door de Amsterdammers, die hiermee het goed georganiseerde Gerrit van Hooff Memorial Toernooi 2018 op hun naam schreven.

Basis ADO’20: Mats van der Wijst (k), Dustin Mijnders, Ruben Doesburg, Bas Vellema@, Cani Yilmaz, Raymond de Waard, Luc Schuffelen, Marvin Boom, Jesper de Vré, Robert Groot en Nigel Daniëls.

Wisselspelers ADO'20: Joey Wiese (k), Clive Keus, Sead Mazreku, Meraj Allahdad, Sam Nijman en Danny Lute.

Basis ODIN'59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Denzel Meijer, Milo Cremers@, Mart Willemse, Jurjen Dikker, Nigel Hardenberg, Thom de Vries, Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout en Jeffrey Klijbroek.

Wisselspelers ODIN'59: Mike van Vliet (k), Tim van Gelder, Milan Vissie, Billy Tavares, Bas Kansen, Mitchel Bormann en Frits Kramer.