Jelle Jan de Graaf

3e divisie A

20 oktober 2018 15:00

J. Kaper

Het eerste van ODIN’59 heeft drie kostbare punten verspeeld in de uitwedstrijd tegen ONS Sneek in Friesland. De mannen van hoofdtrainer Richard Plug verloren de wedstrijd met 2-0, een stand die bij rust al werd bereikt door Friese doelpunten van Curty Gonzales 1-0 (10’) en Yumé Ramos (strafschop) 2-0 (45’). De mogelijke topscorers van ODIN’59 bleven de tweede opeenvolgende wedstrijd droog staan.

Of het nu kwam door de lange reis naar Sneek of een gebrek aan lepigheid ODIN’59 speelde een zeer matige eerste helft en keek al na 10 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Er zat geen vuur in het spel van ODIN. Afstandschoten van Dikker, Al Mahdi of Klijbroek waren niet hard of zuiver genoeg of het ontbrak aan het nodige geluk. Vlak voor rust kreeg ONS Sneek een strafschop van scheidsrechter Kaper en spits Yumé Ramos pakte dit presentje welwillend uit en schoot de 2-0 eindstand vlak voor rust al tegen de touwen.

De eerste helft viel weinig te genieten aan Heemskerkse zijde op dit Zuidersportpark. Jim Hulleman werd node gemist in de ODIN-gelederen en zal door een knieblessure geruime tijd uitgeschakeld zijn. Aanvoerder Ron Scheffer maakte daarentegen na de voorgaande door blessureleed gemiste wedstrijden weer zijn rentree in competitie-verband.

Vorig seizoen werd nog op een bijveld door afkeuring van het hoofdveld met 0-2 gewonnen door ODIN'59, maar dat lukte vandaag niet. De spelers van Richard Plug kwamen vaak in het eerste bedrijf een stap te laat en de balsnelheid lag erg laag. ODIN'59 was wel bij vlagen wel in balbezit maar de eindpass kwam niet of was ronduit zwak. De verliezer was vooral het vanuit het verre Heemskerk meegereisde ODIN’59 publiek dat twee redelijk defensieve ploegen vanmiddag aan het werk zag. De voetbal-amusementswaarde van deze wedstrijd in een matte ambiance bleef daardoor onder de maat.

Voor ONS Sneek leek het allemaal niet veel uit te maken, maar het werd de ploeg van ex-ODINner Nick Burger wel heel erg makkelijk gemaakt. Sneek was dringend aan een driepunter toe na twee voorafgaande nederlagen vóór dit treffen.

Ook ONS had een vijfmansverdediging voor hun doelman Barry Diteweg geparkeerd, maar ze kwamen in balbezit met een man meer situatie op het middenveld beter uit dan de Noord-Hollanders en speelden beter tussen de linies. Zo kon de Sneekse aanvaller Curty Gonzales wel of niet in buitenspelpositie doormarcheren na een assist van Prijor, totdat eerstgenoemde oog in oog kwam met ODIN-goalie Barry van Dijk, die uitgekapt werd en geen schijn van kans had: 1-0.

Op slag van rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong doordat Genride Prijor door een pass van Nick Burger weer werd gelanceerd en opnieuw door een rush tot en met de ODIN’59 verdediging kon penetreren waarna centrale verdediger Nicky Eekhout met een sliding op de bal een te zwaar gegeven penalty van scheidsrechter Kaper kado kreeg met als toetje een gele prent. Zoals gezegd benutte Yumé Ramos deze pingel vlak voor de thee door in de rechter benedenhoek van Van Dijk te schieten: 2-0.

Na rust viel ONS Sneek vooral op door een matte tweede helft. ODIN’59 speelde beter maar kon het verschil niet in doelpunten omzetten. Het dichtst bij de aansluitingstreffer was in de 84e minuut Milo Cremers die op de binnenkant paal kopte. De bal ketste terug in het veld. Vanmiddag zat er niet veel mee dus dat ook al niet. Goalie Diteweg had in de 62e minuut de wind ook al mee bij een hard schot voorlangs van de ingevallen Thom de Vries. Er werd door ODIN’59 deze tweede helft wel harder gewerkt maar men was niet effectief genoeg in de afwerking. De vrije trappen voor het ONS doel kwamen ook te weinig tussen de palen of onder de lat.

Het was voor sommige ODIN-supporters om wanhopig van te worden dat zo weinig rendement werd gehaald uit vrije trappen op een reëele afstand van het ONS-doel. Er werd door de voorhoede verder te weinig ge
creëerd. “Ze gaan steeds slechter voetballen”, concludeerde een trouwe ODIN-supporter bij het eerder dan het eindsignaal verlaten van de wedstrijd richting huiswaarts. Hij had het gevoel dat het 'vijf voor twaalf is' gezien het vertoonde, teleurstellende spel van ODIN’59. De geelhemden zullen bij zichzelf te rade moeten gaan. “Te weinig passie en beleving bij ODIN’59”, was de conclusie van de supporters.

ONS Sneek gaat door deze overwinning ODIN’59 voorbij op de ranglijst. De ploeg uit Heemskerk zakt een plaats van de 11e naar de 12 positie. Komende speeldag wacht de wedstrijd: ODIN’59-Jong FC Groningen op Sportpark Assumburg. Aanvang: 14.30 uur. We hopen op betere tijden.

Opstelling ONS Sneek: Barry Ditewig(k), Denzel Prijor, Serge Fatima (46. Samir Merraki), Nick Kuipers, Frits Dantuma, Nick Burger, Ale de Boer@, Klaas de Vries, Genridge Prijor (84. Jelle de Graaf), Yumé Ramos, Curty Gonzales (70. Jan Dommerholt)

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk(k), Jordi Tiktak, Milo Cremers, Nicky Eekhout, Mart Willemse, Jurjen Dikker (60. Billy Tavares), Ron Scheffer@ (76. Milan Vissie), Jeffrey Klijbroek, Nigel Hardenberg (54. Thom de Vries), Eelke de Graaf, Ahmed al Mahdi.