Sam van de Kreeke

3e divisie A

15 december 2018 15:00

F.E. ter Brake

Het eerste van ODIN’59 heeft zaterdag de competitie van 2018 met een driepunter afgesloten door de uitwedstrijd tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht met 1-3 te winnen. Voor rust (6’) scoorde Mitchel Bormann zijn 6e treffer van deze competitie na een goede doorkopbal van Milo Cremers. ASWH maakte in de 35e minuut via Jesper van den Bosch gelijk: 1-1. Na de thee nam ODIN’59 door Jeffrey Klijbroek met een mooie volley de leiding met 1-2 (66’) om vervolgens de 1-3 overwinning veilig te stellen met een mooi afstandschot van dezelfde Jeffa. Eindstand: 1-3 (rust:1-1).

Het vlaggenschip van ODIN’59 heeft in de laatste competitie-wedstrijd voor de winterstop goede zaken gedaan door ASWH uit het Zuidhollandse Hendrik Ido Ambacht te verslaan met 1-3. Ondanks deze overwinning zakte de Heemskerse formatie echter wel verrassend een plek naar beneden op de ranglijst van 3e Divisie A. ODIN’59 staat nu 9e met 26 punten uit 16 wedstrijden. De Heemskerkse formatie heeft hetzelfde aantal punten als DOVO en FC Lisse die een beter doelgemiddelde hebben.

Het leek erop dat naarmate de ODIN-bus richting het zuidelijke Henk Ido Ambacht afdaalde de gevoelstemperatuur ook lager was geworden. Gelukkig trachtte de ingehuurde zanger in de rust van de wedstrijd in de kantine van Sportpark Schildman de kou te verdrijven en was de de erwtensoep heerlijk.

ODIN’59 begon goed aan de eerste helft en al in de 6e minuut gaf Mitchel Bormann de kopbal van Milo Cremers na een uitstekend geplaatste corner van Ron Scheffer nog koppend een laatste zetje over de doellijn. Vervolgens kopte Cremers in 12e minuut op de lat maar werd de voortzetting om onverklaarbare reden door scheidsrechter Ter Brake afgefloten.

Na een kwartier voetballen kwam het bijna gelijk maar Clarence Bijl kopte naast na een voorzet van Jesper van den Bosch. ASWH had trouwens al met 10 man kunnen staan nadat Lars Bosscha voor de tweede keer in deze wedstrijd in een reflex natrapte. Nu was Mitchel Bormann het slachtoffer. Na onnodig beraad van scheidsrechter Ter Brake (want hij had het zelf van dichtbij kunnen zien) met zijn assistent bleef het bij een mondelinge berisping van Bosscha, terwijl hij had moeten inrukken.

Na 20 minuten voetballen weer een overtreding van Bosscha nu op Mart Willemse maar de toegekende vrije trap van Ron Scheffer leverde niets op. Na een half uur spelen had ODIN’59 al met 0-2 moeten voorstaan. De naar zijn “tor”-instinct zoekende Thom de Vries miste de scherpte voorin na een goede steekpass van Mitchel Bormann. Vervolgens viel toch de gelijkmaker. In 35e minuut taxeerde Mart Willemse een dieptepass door de lucht verkeerd in en gaf ODIN'59 in de 35e minuut de voorsprong zomaar weg. Jesper van den Bosch kon met een intikkertje dit kadootje uitpakken: 1-1.

Daarna leek ASWH even vleugels te krijgen en bijna liep Van den Bosch een keer uit de rug van Willemse. Het resulteerde gelukkig voor ODIN'59 slechts in een niet renderende corner van ASWH.

Na de thee begon ASWH aanvallender, hetgeen resulteerde in een volley die wel heel ver naast ging namens oud-Odinner Bilal el Amrani. Daarna leek ODIN’59 de regie weer terug te nemen na een mooie aanval van Ahmed al Mahdi en Bas Kansen. Ron Scheffer gaf een mooie voorzet maar Milo Cremers kopte tot eigen ontsteltenis net naast. Na een half uur werd het meer een wedstrijd. Na goed naar voren doorzetten van Nicky Eekhout kwam Jeffrey Klijbroek via Al Mahdi in balbezit en schoot formidabel en diagonaal het leer naast keeper Stef Doedée tegen de touwen: 1-2.

Vijf minuten later deed één van de uitblinkers van vanmiddag, Jeffrey Klijbroek, dit nog eens dunnetjes over en schoot met een magnifiek uitgevoerde volley de 1-3 binnen. Wat een goal! Dit doelpunt kwam tot stand na goed doorzetten van weer Nicky Eekhout en tijdig afleggen van Ahmed al Mahdi op Nigel Hardenberg, die de bal op de lat schoot. De via het aluminium terugkaatsende bal werd door Klijbroek vakkundig afgewerkt.

Trainer Plug bracht twee verse krachten in de wedstrijd en Nigel Hardenberg en Billy Tavares kregen dotten van kansen maar ze misten. Ondanks de overmacht van ODIN'59 zwijnden de Noordhollanders nog wel even bij een prachtige vrije trap van Van den Bosch. Na opnieuw prima doorgaan van Mitchel Bormann miste Billy Tavares nog een keer voor open doel.

ODIN'59 ging na een goede slotwedstrijd van 2018 voor wat betreft de competitie met een goed gevoel en de 3 punten richting Heemskerk. De groep van hoofdtrainer Richard Plug en zijn staf kunnen nu toewerken naar de bekerwedstrijd van komende woensdag 19 december tegen sc Heerenveen. Graag tot dan!

Opstelling ASWH: Stef  Doedée (k), Menno Vooges (77’ Sam van de Kreeke), Stanley Husen, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch©, Lars Bosscha, Bilal el Amrani, Ismail Yildirim, Peter Verhoeve (77’ Lester Pires), Clarence Bijl & Yassin Belghar

ODIN'59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers, Mart Willemse, Ron Scheffer©, Thom de Vries (73’ Nigel Hardenberg), Ahmed al Mahdi (79’ Billy Tavares), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Bas Kansen en Mitchel Bormann.

Verder op de bank bij ODIN’59: Tim van Gelder, Milan Vissie, Mike van Vliet (k).