Dario Lovecchio

3e divisie A

3 november 2018 14:30

S. Dröge

Na de sensationele bekeroverwinning van afgelopen woensdag in Emmen was het vandaag de vraag of het eerste het succes in de beker kon continueren met een overwinning in de competitie? De punten in de 3e Divisie competitie waren en zijn broodnodig.

ODIN’59 verloor de laatste drie competitie wedstrijden en kon zaterdag de 3 punten in de wedstrijd tegen SJC uit Noordwijk in Heemskerk goed gebruiken. Dit geschiedde ook. De mannen van hoofdtrainer Richard Plug hielden achterin de nul en scoorden 1 doelpunt (schot) na rust. Matchwinnaar werd Thom de Vries. Hij knalde in de 57e minuut de bal keihard in de touwen langs keeper Haggerty in de lange hoek. Hierdoor werd ODIN winnaar van deze wedstrijd en bleven 3 belangrijke punten in Heemskerk. Einduitslag: 1-0 (rust: 0-0)

ODIN’59 stond voor dit treffen op de 12e plek en SJC op de 15e plaats. De Heemskerkers moesten deze wedstrijd winnen om zich meer richting middenmoot te nestelen. Dat lukte vanmiddag, zij het moeizaam.
De geelhemden kregen loon naar werken.

Vaak is het zo dat zo’n mooi voetbalresultaat als afgelopen woensdag gevolgd wordt door een debacle de wedstrijd daarop. Met een beetje mazzel bleef dit ODIN’59 in deze rommelige wedstrijd bespaard. In de warming up bleek dat Jordi Tiktak geblesseerd was geraakt en ook spits Eelke de Graaf was niet beschikbaar (enkel). Het competitie-debuut van zowel Mitchell Bormann als ook Bas Kansen werd hierdoor een feit.

Het eerste kwartier creëerden beide ploegen bijna geen kansen. ODIN’59 speelde nog het minst defensief en Mitchell Bormann leverde een goede dieptepass af op Thom de Vries. Hij kwam vrij voor keeper Björn Haggerty maar kon niet afdrukken. ODIN’59 wilde het te mooi doen, hetgeen niet altijd efficient was. Na een half uur voetballen had de wedstrijd een doelpunt nodig, maar dat viel niet. Het laatste kwartier van de eerste helft speelde SJC meer op de helft van ODIN’59 en dat resulteerde in een 1 op 1 kans van spits Tom Duindam, maar keeper Barry van Dijk was attent en kon de kopbal over het doel tikken.

Na de thee wisselde ODIN’59 meteen Jurjen Dikker voor Jeffrey Klijbroek. Na 4 minuten voetballen in het tweede bedrijf tikte Nicky Eekhout bijna de leidende treffer binnen na een lage voorzet van Ron Scheffer. Hoofdtrainer Richard Plug wisselde niet lang hierna opnieuw. Nu kwam de debuterende middenvelder Bas Kansen voor de moegestreden Ahmed al Mahdi.

In de 57e minuut was het dan eindelijk raak. Op aangeven van Jeffrey Klijbroek dribbelde Thom de Vries zich in het strafschopgebied en knalde hard langs keeper Haggerty de 1-0 binnen.

SJC had nog meer mazzel want in de 65e minuut kopte ook Milo Cremers net over. Nigel Hardenberg bracht vooral in de eindfase van de wedstrijd gevaar en wilde tot 2 keer het leer over de lijn werken. Keeper Haggerty pareerde echter en in 2e instantie ging de bal tegen de lat (70’). 2 Minuten later ontstond de grootste kans voor de Noord-Hollanders op een vervolgtreffer maar nu liep Nigel Hardenberg voor de voeten van Milo Cremers die klaar stond om binnen te koppen.

Diezelfde Cremers behoedde zeven minuten later ODIN’59 voor de gelijkmaker door een blok te zetten na een schot van SJC. Hardenberg had in de eindfase met zijn chocolade been (links) de 2-0 op zijn schoen maar het schot was te zwak (en te laag), goalie Haggerty kon pareren. Zo werd het tot ver in blessuretijd nog billenknijpen voor de Noord-Hollanders.

Ook SJC miste kansen in de slotfase en Heemskerker Billy Tavares leunde te zeer achterover bij een mogelijk verlossend afstandschot.

Hierdoor bleef het bij deze 1-0 in deze wat rommelige wedstrijd en pakte ODIN’59 drie belangrijke punten. ODIN klimt door deze overwinning van de 12e naar de 11e plek. SJC blijft in de gevarenzone op de 15e plaats staan.

Mitchell Bormann werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. Komende zaterdag 10 november wacht de inhaalwedstrijd: FC Lisse-ODIN’59. Aanvang wedstrijd op Sportpark ‘Ter Specke’ is: 14.30 uur.

Opstelling ODIN'59: Barry van Dijk (k), Mitchel Bormann, Milo Cremers, Mart Willemse, Tim van Gelder, Nicky Eekhout, Nigel Hardenberg, Ron Scheffer©, Jurjen Dikker (46’ Jeffrey Klijbroek), Thom de Vries (72’ Billy Tavares), Ahmed al Mahdi (59' Bas Kansen).

SJC: Björn Haggerty (k), Mike van Toor, Jordy Groot, Jelle van Went, Youssef el Baouchi, Tom Duindam, Rick van Dijk (69’ Melvin van Stijn), Mauro Kloppert (75’ Abbas el Tamimy), Levy Berends, Stef van der Zalm, Demir Strojil (81’ Dario Lovecchio).

Spelers op bank bij ODIN’59: Milan Vissie, Stan de Boer, Mike van Vliet (k)

De nabeschouwing met de trainers Sjaak Polak en Richard Plug.