Sonny Pronk (schot)

3e divisie A

8 december 2018 14:30

W.H. Bronsvoort

Het is de Gele Leeuwen niet gelukt om na de verre busreis van vorige week revanche te nemen op de ongelukkige nederlaag. De amateurs van Ajax speelden zich slim naar een 3-1 overwinning. Na twee minuten kopte Mitchel op de paal en leek ODIN ’59 op weg naar een snel verkregen voorsprong. Gaandeweg de 1e helft namen de Amsterdammers het initiatief over en kwamen via Sonny Pronk op voorsprong. Nog geen twee minuten later was het weer gelijk toen Mitchel de 1-1 tegen de touwen volleyde. Voor rust namen de godenzonen met een rake kopbal van Bart Spil wederom afstand van het tegenvallende ODIN’59. De tweede helft mochten de Heemskerkers het spel maken, hadden misschien een strafschop verdiend, maar was het Ajax dat in de slotminuten het duel definitief op slot gooide, 1-3.

Speelde de wedstrijd zich vorige week grotendeels in de regen af, vandaag blies een straffe zuidwesterdwars over Sportpark Assumburg. ODIN’59 startte furieus en kwam na twee minuten spelen bijna op voorsprong toen Mitchel een vrije trap van Bas tegen de paal kopte. Dat zou een mooie start geweest zijn!

De rood-witte hoofdstedelingen blikten of bloosden er niet van en namen langzamerhand het initiatief over met goed verzorgd voetbal. Dit resulteerde in een aantal behoorlijke kansen maar gelukkig stond het vizier niet op scherp. Toch voelde je een Amsterdamse treffer aankomen, de druk werd steeds groter en het is on-amsterdams om kansen te blijven missen. In de 22e minuut was het zover, na een goedlopende aanval kon Sonny Pronk het vonnis voltrekken en zette zijn ploeg verdiend op een 1-0 voorsprong. Lang konden de ajacieden niet genieten van hun voorsprong. Nauwelijks twee minuten later stonden de ploegen weer op gelijke hoogte. ODIN’59 kreeg op 25 meter schuin voor het Amsterdamse doel een vrije trap te nemen. Zoals gebruikelijk is het wachten op de kopsterke Milo die, middels een omloopactie bij de 2e paal, voor gevaar kon zorgen. Kennelijk waren onze gasten hier goed van op de hoogte want alles concentreerde zich op zijn aanwezigheid. Hierdoor creëerden de Amsterdammers veel ruimte bij de 1e paal waar Mitchel handig gebruik van maakte. De slim genomen vrije trap kwam voor zijn voeten en met een snoeiharde volley passeerde hij doelman Veenboer, 1-1. Hierna deden de ploegen weinig voor elkaar onder, ondanks het optisch overwicht van Ajax. Een uitgelezen mogelijkheid kregen de Mokummers toen Mart, door de hevige wind, een hoge voorzet verkeerd inschatte en de bal voor de voeten van Mitchell Burgzorg caramboleerde. In zijn haast van dit buitenkansje gebruik te maken, schatte hij de situatie ook verkeerd in en ramde de bal zowat op de spoorlijn….. Toch zou de rust met een 1-2 achterstand ingaan. Vlak naast de cornervlag mocht Ajax een vrije trap nemen en deze werd ingekopt door Bart Spil die hoog boven iedereen uitkwam en Barry laag passeerde. Helaas werd een kopbal van Nigel, na een knappe voorzet van Mitchel, netaan geblokt anders had het zo maar eens gelijk kunnen staan tijdens het nuttigen van de thee.

De toespraak van Richard zal niet mals geweest zijn in de catacomben. Het was niet het ODIN’59 dat we willen zien, hard werken en het (plastic) gras opvreten voor elkaar. Er kwam dan ook een gretiger blauw-geel team uit de kleedkamer vandaan. Eerst was het Nigel die zijn schot vlak langs de verkeerde kant van de paal zag gaan en even later slalomde Mart het strafschopgebied binnen, werd gestuit maar kreeg geen strafschop na zijn actie waar menig scheidsrechter de bal wèl op de stip zou hebben gelegd. Het gaf aan dat ODIN’59 gas gaf, het wilde van de achterstand af. Behoudens een schot voorlangs van de sterk spelende Sonny Pronk speelde de tweede helft zich grotendeels op de Ajax-kant af. Ahmed ziet zijn schot via de grote teen van Veenboer naast gaan en Bas vond de vuisten van diezelfde Veenboer op zijn weg, met een katachtige reactie bokste hij de bal uit zijn doel. Met Eelke voor Thom en even later Milan voor Nigel probeerde Richard meer aanvallende en afrondende impulsen te brengen. Het mocht niet baten, ondanks de goede bedoelingen speelde Ajax het slim. Tijd rekken bij overtredingen en op zijn tijd een gevaarlijke tegenstoot plaatsen. Uit een van zo een aanval volgde een corner die wederom door Sonny Pronk tot doelpunt gepromoveerd werd. Uit het “niets” kwam Ajax op 1-3 en was de wedstrijd beslist. Jammer, want in de 2e helft was ODIN ’59 de bovenliggende partij zonder te scoren, de 1e helft moeten we maar snel vergeten……

Voor de winterstop resteren twee wedstrijden, a.s. zaterdag gaat de reis naar Hendrik Ido Ambacht waar om 15:00 uur ASWH tegenover ons staat, en de woensdag daarna, 19 december, staat om 18:30 uur de KNVB-bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Wat zouden het vrolijke feestdagen zijn als beide wedstrijden gewonnen worden !!!

Opstelling ODIN ’59 :

Barry van Dijk (k), Milo Cremers, Mart Willemse, Ron Scheffer (@) (46’ Jordi Tiktak), Nigel Hardenberg(78’ Milan Vissie), Thom de Vries (66’ Eelke de Graaf), Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout, Jeffrey Kleibroek, Bas Kansen en Mitchel Bormann.