Clarence Bijl

3e divisie A

6 april 2019 14:30

M.G. (Maurice) Paarhuis

Het eerste van ODIN’59 heeft de competitie-wedstrijd tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht teleurstellend met 3-5 verloren. Degene die na 20 minuten spelen pas Sportpark Assumburg binnenkwam moet met grote verbazing richting scorebord gekeken hebben: de stand was toen al 2-3. De eerste 2 Heemskerkse treffers kwamen op naam van Jim Hulleman (een juweeltje) en Thom de Vries (20’/penalty). ASWH opende al na 28 seconden de score (0-1: Ismail Yildrim). Na de thee scoorde Eelke de Graaf nog de 3-4 (55') na goed aangeven van Jurjen Dikker, maar ASWH maakte er vijf en won zo deze doelpuntrijke wedstrijd met 3-5. ODIN'59 zakte door deze nederlaag van de 6e naar de 8e plek op de ranglijst.

Het weerbericht voorspelde voor vandaag regionaal zonnig weer maar voor de locatie Sportpark Assumburg was het zowel voetballend als ook qua weertype voornamelijk bewolkt. Het voetbalzonnetje weigerde voor de geelhemden door te breken.

Het zat ODIN’59 in de beginfase ook niet mee. Het eerste half uur werd er niet goed voor off-side gevlagd door grensrechter G. Malki waardoor de ODIN-achterhoede voortdurend in verlegenheid werd gebracht. Daarnaast gaf scheidsrechter Paarhuis een stafschop voor vermeend hands van Cremers die pertinent de bal op de borst kreeg. De voor zijn doen furieus protesterende Milo Cremers kon de referee niet op andere gedachtes brengen en een VAR is nog te ver verwijderd voor de ODIN-accomodatie. Peter Verhoeve voltrok het vonnis ondanks dat keeper Barry van Dijk er nog dichtbij zat.

Trainer Richard Plug reageerde furieus: “Scheids je geeft 2 goals weg”, scandeerde de teleurgestelde ODIN’59-trainer. Na een ODIN-dekkingsfout achterin stond het al na 15 minuten 1-3 (doelpunt van de uitblinkende Ambachter: Jesper van den Bosch). Bij ASWH trouwens een oude ODIN-bekende: Bilal el Amrani, die nog steeds lol in het spelletje heeft en vrij offensief en goed speelde. Tegen ASWH zijn het altijd lastige duels maar ODIN’59 was dubbel gewaarschuwd mede door de overwinning van de Ambachters vorige speeldag op FC Lisse (van 3-2).

De 1-0 viel, zoals al gezegd, al heel snel. Na 28 seconden. De gelijkmaker was er een om in te lijsten. Een aanval opgezet door Bormann via De Graaf, De Vries en de assist van Eelke de Graaf werd vervolgens formidabel ingestift door Jim Hulleman. Een prachtige goal van ‘Hullie’.

Toen na 15 minuten de 1-3 door Van den Bosch was gescoord leek de wedstrijd al beslist. Jammer was dat ODIN-middenvelder Ron Scheffer na ruim een half uur het veld moest verlaten (lies), want doordat het middenveld sowieso vaak in de opbouw werd overgeslagen werd de wedstrijd nu wel zéér gelijkopgaand. Irritant was dat na vaak buitenspel van ASWH, zij doorgingen of de bal nog extra wegtrapten. Scheidsrechter Paarhuis volstond steeds met herhaalde verbale berispingen (o.a. aan Yildrim).

Cruciaal voor het verloop van de wedstrijd was dat de 3-3 van ODIN’59 (vlak voor rust in minuut 42’), die Jurjen Dikker onnodig nog van het laatste zetje in buitenspelpositie voorzag, door de scheids werd afgekeurd, terwijl de treffer al via Eelke de Graaf ‘onderweg’ was hun doellijn te passeren.
De eerste helft was niet altijd goed, maar qua amusementswaarde zeker niet saai.

Na rust al snel de 2-4 van Jesper van de Bosch, die een rommelige opbouw van ODIN’59 genadeloos afstrafte (53’). Het ODIN-team met de laatste wedstrijd(en) een gedegen achterhoede, was vandaag zwak in de opbouw. Eelke de Graaf verkleinde de achterstand met 3-4 (55’) na goed aangeven van teamgenoot Jurjen Dikker. Maar de hoop op een gelijkmaker werd wreed verstoord doordat ODIN goedkoop een vrije trap weggaf. Een terug-gelegde kopbal bracht ex-ODINner Bilal el Amrani in schietpositie en hij haalde verwoestend uit. Goalie Barry van Dijk kon de 3-5 niet vermijden. Een fervent ODIN-supporter scandeerde: “Dit lijkt wel een oefenpot, zo makkelijk gaat het”.

ODIN’59 probeerde in de laatste 10 minuten er nog een slotoffensief uit te slepen maar 2 langdurige blessures van ASWH haalde het tempo uit de wedstrijd.

Scheidsrechter Maurice Paarhuis weigerde na de 1e helft extra tijd bij te tellen en in bedrijf 2 floot hij na slechts 2 minuten blessuretijd af terwijl er lange blessurebehandelingen hadden plaatsgevonden. De nederlaag van 3-5 heeft ODIN’59 echter aan zichzelf te wijten. De voor de neutrale toeschouwer misschien wel aantrekkelijke wedstrijd was voor de ODIN’59 supporter technisch en tactisch zwak te noemen. Voor de Technische ODIN-staf wellicht stof genoeg om na te denken komende trainingsweek hoe het anders moet tegen de volgende opponent van komende speeldag: VVOG uit Harderwijk.

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (k), Ron Scheffer (36’ Jurjen Dikker), Milo Cremers© (68’ Nigel Hardenberg), Jordi Tiktak (73’ Billy Tavares), Mart Willemse, Eelke de Graaf, Thom de Vries, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mitchel Bormann, Jim Hulleman

Opstelling ASWH: Stefan Kok (k), Stanley Husen, Mels van Driel, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch©, Bilal el Amrani, Ismail Yildirim, Peter Verhoeve, Yassine Belghar, Fabian Korporaal, David Almeida (86’ Clarence Bijl).