ODIN'59 kan DVS'33 Ermelo onvoldoende afstoppen

ODIN'59 kan DVS'33 Ermelo onvoldoende afstoppen

DVS'33 Ermelo

4 - 3

ODIN 59 1

3'
Frank van der Burg (kopbal)
10'
Christiaan van Hussen (schot)
36'
Coen Vloedgraven
39'
Soufyan Moro (afstandschot)
63'
68'
Jeffrey Klijbroek (afstandschot)
Benjamin Roemeon (kopbal)
69'
Jorran van Santen
74'
Basil Camara
Coen Vloedgraven
83'
Daniël van Warven
Basil Camara
86'
88'
Thom de Vries (penalty)

Competitie

3e divisie A

Datum

11 mei 2019 14:30

Scheidsrechter

B. (Bilal) Sahiner

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Het eerste van ODIN’59 is er niet in geslaagd na het debacle van vorige week tegen hekkensluiter De Dijk, de nummer 3 op de ranglijst van de 3e divisie A,  DVS'33 Ermelo, te verslaan. ODIN'59 wist wel de leiding te nemen, maar moest uiteindelijk toch met 4-3 het onderspit delven tegen de toekomstige club van trainer Richard Plug. De ODIN-doelpunten kwamen op naam van Thom de Vries (2x) en Jeffrey Klijbroek die met een prachtig afstandschot scoorde. Einduitslag: 4-3 (rust: 2-1). 

Met veel mensen op de tribune die meer oog hadden voor resultaten van andere clubs op teletekst (gezien het feit dat DVS'33 nog periodekampioen kon worden) dan het voetbal van hun club op het veld of de tegenstander ("Waar komt ODIN ook alweer vandaan?"), etc. leed ODIN’59 een zowel onnodige als ook verdiende nederlaag in Ermelo.

In een wedstrijd zonder Barry van Dijk maar mét goalie Mike van Vliet stond voor ODIN’59 niet veel meer op het spel maar DVS'33 kon nog een periodetitel halen. ODIN’59 begon de wedstrijd goed. De bal lag al na 3 minuten wedstrijdtijd in het netje via Thom de Vries die een fout in de Ermelose verdediging afstrafte: 0-1. Onbegrijpelijke protesten van trainer Hunestijn hielpen niet en scheidsrechter B. Sahiner wees terecht en kordaat naar de middenstip. 

ODIN'59 kon deze voorsprong niet consolideren en na 10 minuten spelen kon achterin een voorzet niet onderbroken worden en scoorde Frank van de Burg relatief gemakkelijk met de kop de 1-1. Weg voorsprong. 

Nadat scheidsrechter Sahiner floot voor een overtreding resulteerde de aan DVS'33 toegekende vrije trap in een hard schot dat goed door goalie Mike van Vliet werd gepareerd. Daarna nog een goede redding van de ODIN-keeper op een schot van Benjamin Roemeon. Het leek wel of de Ermelose trainer Hunestijn zijn spelers opdracht had gegeven uit alle standen en afstanden op het ODIN'59 doel te schieten.

De eerste fase van de wedstrijd speelde met name Jeffrey Klijbroek oogstrelend voetbal op het middenveld, maar na een half uur voetballen begonnen er toch wat schoonheidsfoutjes in te sluipen met als gevolg balverlies. Ondanks dat Klijbroek zich dan wil terugvechten, betekent dat toch achteruit lopen voor de Heemskerkse Gele Leeuwen. Dat kost kracht. Preventiever is geen balverlies lijden.

Wat onbegrip oplevert is dat een vrije trap op 20 meter vanaf het midden van rechts door een linkspoot (Hulleman) scherp richting achterlijn ruim langs het doel van keeper Paul Eppink van Ermelo hobbelde. Van fouten uit het verleden wordt kennelijk (te) weinig geleerd. “Laat dan een rechtspoot daar een uitdraaiende vrije trap nemen”, aldus een nooit verzakende ODIN-supporter op de tribune. 

Verder was de opstomende Jordi Tiktak gevaarlijk maar hij durfde te weinig zelf geplaatst op doel te schieten. Hij legde af op Jeffrey Klijbroek waardoor een mooie aanval in schoonheid stierf. De steeds toenemende verbale protesten van de Ermeloërs en aanvoerder naar de scheidsrechter begon de echte voetballiefhebber op de tribune de keel uit te hangen. Vooral nummer 17, de Veluwse aanvoerder De Vries, uitte zijn ongenoegen vaak bij scheidsrechter Sahiner maar deze zegde hem niet de wacht aan. 

Na een half uur een prachtige aanval van ODIN'59 via De Graaf, Hulleman en De Vries maar keeper Eppink gooide zijn brede borstkas voor het schot van Thom de Vries en behoedde Ermelo voor de 1-2. Duidelijk werd dat ODIN’59 hier niet hoefde te verliezen mits het goede spel uitgesmeerd werd over de hele wedstrijd. Dat gebeurde dus niet. 

Na fataal balverlies van Thom de Vries liep ODIN weer achter de feiten aan. Christiaan van Hussen liep door de Heemskerkse verdediging heen en gaf Mike van Vliet het nakijken: 2-1. 
Daarna miste Thom de Vries vlak voor rust nog een grote kans op de gelijkmaker (42’). En vlak voor de thee schoot Jordi Tiktak met een grote kans de bal recht in de handen van de Ermelose keeper.

Na rust meteen een kans voor Jeffrey Klijbroek maar dat schot ging jammer genoeg net naast. Nadat in de 56e minuut Mike van Vliet nog prachtig gepareerd had en Benjamin Roemeon nog een niet te missen kans had gemist was het even later toch 3-1 door Soufian Moro. Het vuur leek er nu uit bij ODIN'59. 
Maar Jeffrey Klijbroek dacht daar anders over en scoorde van 20 meter met een prachtig geplaatst afstandschot de mooiste goal van de wedstrijd. 
De hoop op een goed vervolg duurde maar 1 minuut want even later lag de bal weer achter keeper Mike van Vliet door een kopbal van Roemeon: 4-2. Jammer dat ODIN’59 niet de regie kon nemen vanmiddag of goed spel kon vasthouden. 

Maar wat ook betreurenswaardig was, was dat in minuut 78 Thom de Vries scoorde maar er door de referee werd afgefloten omdat Nigel Hardenberg (die niet voor de bal ging) ‘buitenspel stond’. Na driekwart wedstrijd wisselde trainer Plug De Graaf voor Tavares, die goed inviel. Zijn acties leverden rendement op. Er ontstond een licht Heemskerks offensiefje met mooi samenspel van Billy Tavares en Thom de Vries, hetgeen resulteerde in het onderuithalen van laatstgenoemde binnen de beruchte lijnen. Na een uitvoerig betoog naar de scheids van weer de Ermelose naamgenoot en aanvoerder, benutte Thom de Vries de pingel zelf koelbloedig en verkortte de achterstand naar 3-4 (87’). Het totaal van Thom kwam hierdoor in deze competitie op 22 gescoorde doelpunten. 

Werd het dan nog gelijk in de laatste minuten van de wedstrijd? Neen. Jeffrey Klijbroek besloot wel nog met een harde schuiver voorlangs het Ermelose doel maar DVS gaf de weliswaar nipte voorsprong niet meer uit handen. 
De linies van ODIN'59 lieten onvoldoende zien waar ze vaak afgelopen seizoen in uitgeblonken hebben en het ontbrak aan passie.

Ondanks de winst kwam DVS Ermelo niet veel verder in de 3e Periode doordat ASWH vandaag won en Quick Boys op eigen veld verloor (met 0-2 van VVOG). 

ODIN'59 zakt door deze derde nederlaag op rij van de 8e naar de 9e plek. 

Komende zaterdag 18 mei 2019 een topper op Sportpark Assumburg:
ODIN’59 - Quick Boys. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling DVS'33: Paul Eppink (k), Frank van den Burg, Jorran van Santen (74’ Basil Camara), Dennis Hollart, Roald de Vries©, Christiaan van Hussen, Coen Vloedgraven (83’ Daniël van Warven), Olivier Pilon, Soufian Moro, Benjamin Roemeon en Lars Dekker

ODIN'59: Mike van Vliet (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers (79’ Jurjen Dikker), Mart Willemse, Ron Scheffer©, Eelke de Graaf (76’ Billy Tavares), Thom de Vries, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mitchell Bormann en Jim Hulleman (59’ Nigel Hardenberg).

Toeschouwers: 850


  Nabeschouwing en wedstrijdbeelden met Richard Plug en Milo Cremers
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!