Raymond Baten

3e divisie A

18 mei 2019 14:30

C. (Colin) Prooi

Het eerste van ODIN’59 schenkt als team zijn afscheid nemende keeper en trainer de overwinning op Quick Boys: 4-1 (rust: 1-0)

Het eerste van ODIN’59 heeft zijn  laatste thuiswedstrijd van deze competitie verdiend in een mooie ambiance met 4-1 weten te winnen van de nummer twee op de ranglijst van de 3e Divisie A, Quick Boys uit Katwijk. In een vooral voor de thuisclub leuke wedstrijd scoorden voor de geelhemden: Jurjen Dikker (14’), Mitchel Bormann ( 55‘ en 71‘) en Thom de Vries (61’). De wedstrijd stond vooral in het teken van de afscheid nemende keeper Barry van Dijk en trainer Richard Plug. De eretreffer van de gasten uit Zuid-Holland kwam op naam van Thijs van Hofwegen (51’)

Door deze nederlaag van Quick Boys en de winst van Noordwijk werd laatstgenoemde kampioen in deze 3e Divisie A. ODIN’59 behaalde met nog 1 competitie-wedstrijd te gaan nu de meeste punten ooit in haar bestaan en op dit niveau: 51 punten uit 33 wedstrijden. De club blijft wel steken op een 9e plek. Quick Boys staat nog steeds tweede op de ranglijst en in de komende laatste wedstrijd moet blijken of zij alsnog een 3e periodetitel kunnen binnenhalen voor het spelen van promotie naar de 2e Divisie. ODIN’59 speelt de volgende en laatste speeldag (25 mei) in Groesbeek tegen Achilles’29.

Indrukwekkend was de erehaag en ontvangst-estafette voor de wedstrijd van kabouters & jeugd van zowel ODIN’59 als Quick Boys die in een lange rij ter ere van de laatste comptitie-wedstrijd van ODIN-goalie Barry van Dijk geformeerd stonden vóór het betreden van het veld der beide elftallen. Door een schorsing van Van Dijk verdedigde keeper Mike van Vliet afgelopen 2 wedstrijden verdienstelijk het doel van het eerste maar hij wisselde vandaag weer stuivertje met Barry omdat die 1 wedstrijd in mindering kreeg na hoger beroep. Mike van Vliet werd daarentegen wel diezelfde ochtend kampioen met het tweede van ODIN’59 in de reserve hoofdklasse A. Een niet geringe prestatie samen met die andere keeper van het ODIN 2: Sven Koning.

Centrale verdediger en voetbalvriend van scheidend keeper Barry van Dijk, Milo Cremers, moest voor het eerst dit seizoen geblesseerd verstek laten gaan na een opgelopen kwetsuur aan zijn rug op de donderdag-training. Hij werd in de warming up niet fit genoeg bevonden.

De eerste 12 minuten begon Quick Boys uitstekend voetballend aan de wedstrijd met snel en attractief voetbal. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ODIN'59 echter meer in zijn spel en kopte de tevens na dit seizoen vertrekkende spits Eelke de Graaf verdienstelijk door op Thom de Vries die de bal meteen op de slof richting keeper Paul van der Helm nam. De Katwijkse keeper kon pareren. Een minuut later was het wel raak. Na een goede assist van de vandaag uitstekende De Graaf kon Jurjen Dikker voor de thuisploeg de score openen: 1-0.

Na een kwartier werd spits De Graaf grof neergelegd door keeper v.d. Helm. Scheidsrechter Prooi vond het geen kaart waard en Klijbroek nam de daaropvolgende vrije trap te zacht. Het werd duidelijk dat ODIN'59 zeker niet de mindere van de nummer 2 op de ranglijst was, maar de thuisploeg zakte ook wat in door teveel niet aankomende foute passes vanuit het middenveld (Klijbroek). De centrale verdediging van ODIN'59 (Willemse) werd ook diverse keren uit evenwicht gebracht door listige steekpasses van de Katwijkers. Vooral Joey Ravensbergen werd een lastige grossier hierin.

ODIN'59 daarentegen liet ook zien goed te counteren richting de goed in vorm zijnde Thom de Vries die op het juiste moment diep werd gestuurd.  De Vries kreeg in minuut 16 een duw. Een overtreding die een strafschop waard was geweest maar scheidsrechter Prooi vond dit vergrijp niet zwaar genoeg. ODIN leidde in de rust met 1-0.

Na de thee begon ODIN'59 goed maar Quick Boys maakte 6 minuten na rust de gelijkmaker door een mooi kopdoelpunt van Thijs van Hofwegen na een strakke voorzet van Chima Bosman. De Heemskerkse aanhang was benieuwd of ODIN'59 zich hierna opnieuw kon oprichten. Quick Boys was duidelijk voornemens een tandje bij te zetten in het tweede bedrijf. Heel mooi was een actie van Jeffrey Klijbroek die op zo’n 25 meter van het Katwijkse doel zich jonglerend richting keeper Van der Plas begaf en vervolgens na 3 keer de bal hooghouden het projectiel op de wreef op doel schoot. Een prachtige actie om te zien maar jammer genoeg was het schot net iets te weinig geplaatst om doelman Van der Plas te verschalken. Klijbroek speelde uitstekend, zeker de 2e helft, en naast opbouwend werk vocht hij zich terug na balverlies van zijn ploeg.

Mitchel Bormann die vandaag 1 van zijn beste wedstrijden voor ODIN'59 speelde, scoorde in de 55e minuut handig in een rebound de 2-1 nadat Quick Boys-keeper Van der Helm eerst nog een gevaarlijk schot van Thom de Vries pareerde.

Na ruim een uur voetballen dan de 3-1. Een verdedigingsfout achterin bij Quick Boys bood Thom de Vries de gelegenheid zijn 23e competitietreffer bij te schrijven na goed vrijspelen en afleggen van teamgenoot Eelke de Graaf. Nigel Hardenberg dwong een paar minuten later een strafschop af. Keeper Barry van Dijk kreeg op ludieke wijze ter afscheid van zijn team de gelegenheid deze pingel te nemen. Quick Boys had zijn vuurwerk thuis gelaten maar Van Dijk zorgde niet voor het benutten van de strafschop. In plaats daarvan knalde hij een vuurpijl af en de pingel ging binnenkant schoen torenhoog over het Katwijkse doel richting IJmuiden. Was de kans op 4-1 nu verkeken?

Neen! Uitblinker Mitchel Borremann scoorde even later in een rebound prachtig de 4-1 met een mooi, droog schot in de lange hoek. Quick Boys toonde zich even een slechte verliezer in de personen Bosman en Baten die meer de man dan de bal gingen spelen. Barry van Dijk dankte nog een keer een engeltje onderkant lat na een gevaarlijk Katwijks schot. De uitslag had nog hoger voor de thuisclub kunnen uitpakken want in de laatste fase ontstonden er nog grote kansen voor de goed ingevallen geelhemden Billy Tavares en Nigel Hardenberg.

Daarna volgde de publiekswissel van de afscheid nemende keeper Barry van Dijk en ging rechtsback Mitchel Bormann op doel staan. Barry kreeg een daverend applaus en ODIN'59 speelde die laatste minuten de wedstrijd uit met 10 man. Frivoler kon ODIN’59 vandaag niet winnen van de nummer twee van de 3e Divisie. Na dit mooie spektakel werden Van Dijk die 16 seizoenen en 432 wedstrijden in het eerste heeft gespeeld en scheidend hoofdtrainer Richard Plug (4 seizoenen ODIN'59) gehuldigd en kregen een mooi afscheid van ODIN’59. Mede door het kampioenschap van het tweede en het voetbalfeest dat het eerste op de mat legde, bleef het nog lang gezellig deze prachtige voetbaldag op Sportpark Assumburg.

De volgende en laatste speeldag van deze competitie van ODIN 1 is dus volgende week zaterdag 25 mei 2019 uit tegen het reeds gedegradeerde Achilles'29 uit Groesbeek. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling ODIN'59: Barry van Dijk (k), Jordie Tiktak, Mart Willemse (57’ Nigel Hardenberg), Ron Scheffer©, Jurjen Dikker (74’ Bas Kansen), Eelke de Graaf (71’ Billy Tavares), Thom De Vries, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Mitchel Bormann en Jim Hulleman

Quick Boys: Paul van der Helm (k), Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen (54’ Bert Steltenpool), Mohamad Mahmoed, Dennis Kaars, Marc De Kruijs (85’ Koen van Liempt),  Jeffrey Ket© (78’ Cem Sahin), Thijs van Hofwegen, Chima Bosman, Jeroen Tesselaar en Raymand Baten.