ODIN’59 trekt drie punten over de streep

ODIN’59 trekt drie punten over de streep

ODIN 59 1

2 - 1

SteDoCo

Jurjen Dikker (intikker)
12'
39'
Benjamin van Wanrooij (schot)
75'
Assist: Milo Cremers
84'
Benjamin van Wanrooij
Wilmar van Bruggen
84'
Toby Mulder
Beau van der Toorn
90'
Wilmar van Bruggen
Masoed Bidar
93'
Bryan Jongeneel

Competitie

3e divisie A

Datum

29 september 2018 14:30

Scheidsrechter

M.A. de Bruijn

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Het eerste van ODIN’59 heeft in de thuiswedstrijd tegen Stedoco uit Hoornaar de 3 punten in Heemskerk kunnen houden en hoofdtrainer Richard Plug beloond met een overwinning in deze derde belangrijke wedstrijd van de geelhemden in 1 week tijd. Jurjen Dikker scoorde de openingstreffer (12’ ) na een verre ingooi van Jim Hulleman en doorkopbal van Eelke de Graaf, waarna de roodzwarten voor rust nog de stand gelijk trokken via rechtsbuiten Benjamin van Wanrooij (34e minuut). In deze wedstrijd met 2 verschillende gezichten had ODIN’59 de mazzel het meest aan haar zijde. Na voorbereidend werk van weer Jim Hulleman en een assist van Milo Cremers scoorde de op Sportpark Assumburg na een jaar teruggekeerde Eelke de Graaf zijn eerste treffer in deze competitie. Einduitslag: 2-1 (rust: 1-1).

Na de euforie van de beker-overwinning van afgelopen dinsdag op Lisse ging het vanmiddag weer om de knikkers in de competitie. Op een zonovergoten Sportpark Assumburg onmoetten 2 ploegen elkaar waarvan stafleden en trainers elkaar uit hun eerdere profvoetbalcarriere kenden. ODIN’59 kwam al in de eerste minuut goed weg toen een grote kans voor het doel van keeper Barry van Dijk door SteDoCo onbegrijpelijk werd gemist.
ODIN was in die beginfase nog niet van de ploeg uit Hoornaar (Zuid-Holland) af. Uit een corner van Jesse Wielinga ontstond er bijna een eigengoal van Jurjen Dikker. 

In de 12e minuut nam ODIN echter de leiding. Na een wondermooie verre ingooi van Jim Hulleman kopte Eelke de Graaf door op de ongedekte Jurjen Dikker die het leer in de touwen achter keeper Mark Smith joeg: 1-0. SteDoCo kreeg de kansen maar ODIN’59 stond na een kwartier voetballen voor. De wedstrijd was gelijkopgaand door veel balverlies maar een beste kans was weggelegd voor Toby Mulder die op ongeveer 11 meter afstand van de ODIN-goal de bal niet achter keeper Van Dijk wist te krijgen.

Bij ODIN veel lopende spitsen met veel inzet maar (te) weinig voetbalvernuft. ODIN had de mogelijkheden de score op te voeren via (schiet)kansen van Eelke de Graaf, Ahmed al Mahdi of de steeds opkomende back Jordi Tiktak. SteDoCo’s gevaarlijke rechtsbuiten Benjamin van Wanrooij legde daartegenover een keer goed voor op zijn spits maar die wist zich gelukkig voor de thuisploeg geen raad met deze prachtige voorzet. 

Achterin bij ODIN’59 moest de centrale verdediging met kunst en vliegwerk de 1-0 voorsprong overeind houden. Voorin was er te weinig rendement in de acties en werden de kansen verprutst of was er te weinig onderling overleg. Dit werd in de 34e minuut afgestraft. ODIN gaf een doelpunt weg door uit de organisatie te lopen na balverlies voorin. Benjamin van Wanrooij kon de bal ‘ophalen’ aan de rechterkant en diagonaal binnenkant schoen Barry van Dijk het nakijken geven: 1-1.  In plaats van het uitbouwen van de voorsprong door ODIN trok SteDoCo de stand gelijk.

In de rust greep Richard Plug meteen in en gooide 2 wissels in zijn team. Nigel Hardenberg viel goed in en maakte lange rushes en leed weinig balverlies. Milan Vissie kreeg het vertrouwen van de trainers met een positie op het middenveld. De later ingevallen Mitchel Bormann voor back Mart Willemse werkte zich een slag in de rondte. In de 75e minuut dan toch de voorsprong voor ODIN’59. Na een goede voorzet van Jim Hulleman kopte Milo Cremers de bal terug voor de voeten van spits Eelke de Graaf, die het projectiel achter keeper Smith knalde: 2-1. ODIN kon deze voorsprong in deze meer spannende dan fraaie wedstrijd consolideren en wist deze overigens sportieve wedstrijd met winst te beëindigen.

Trainer Richard Plug toonde zich achteraf blij met de punten maar niet met het vertoonde spel. Komende zaterdag 6-10-2018 wacht de competitiewedstrijd ASV De Dijk - ODIN’59. Aanvang: 17.00 uur.

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (k), Mart Willemse (56’ Mitchel Bormann), Nicky Eekhout, Jim Hulleman, Milo Cremers@, Jordi Tiktak, Jurjen Dikker (46’ Milan Vissie), Jeffrey Klijbroek, Thom de Vries (46’ Nigel Hardenberg), Ahmed al Mahdi & Eelke de Graaf.

Verdere ‘bank’ ODIN’59: Mike van Vliet (k), Billy Tavares, Frits Kramer.

SteDoCo: Mark Smith (k), Etiën Mariana, Toby Mulder (82’ Wilmar van Bruggen/88’Masoed Bidar), Bryan Jongeneel, Hayri Pinarci, Medhani Rehdi Habtemariam, Jesse Wielinga, Jeroen Sterreburg, Vincent Verheul (82’ Beau van der Toorn), Guytano dos Santos & Benjamin van Wanrooij.

 
  napraten met de trainers Richard Plug en Gijs Zwaan
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!