Yves Nyemb

3e divisie A

1 december 2018 14:30

Harold van de Ketterij

Na vijf achtereenvolgende overwinningen (inclusief FC Emmen) reisde ODIN ’59 ruim 440 kilometer zonder de punten mee te nemen. Het zat niet mee in de afronding, zowel Thom als Mitchel raakten het houtwerk waardoor de Zeelanders hun vroeg verkregen voorsprong konden blijven verdedigen. Door deze nederlaag zakten we een plaatsje op de ranglijst en sluiten de Hoek-ers bij de Top 4 aan met slechts vier punten achterstand op beide lijstaanvoerders.

Half tien vertrok de bus voor de ruim 220 km lange reis naar Zeeuws Vlaanderen (zelfs Emmen is dichterbij….). Na een korte break bij een “vogel” in Goes draaide de bus iets voor half twee de parkeerplaats op van Sportpark “Denoek”. Een frisse wind en druilerige regen zorgde ervoor dat vrijwel iedere supporter op de tribune te vinden was. Zij zagen een sterk beginnend Hoek hoewel de eerste (kleine) mogelijkheid was voor ODIN ’59. Na een paar minuten kwam Thom een paar stappen te kort om een foutieve terugspeelbal langs hun doelman te tikken. De Hoekenaren (zelf noemen ze zich liever Hoekenezen) blikten of bloosden er niet van en zetten de roze-witte brigade van trainer Plug vast op eigen helft en dicteerden het spel. Al na 9 minuten betaalde hun spelwijze zich uit, uit de draai schoot Kyle Doesburg in de verre hoek raak, 1-0. De snelle voorsprong gaf de Zeeuwen vleugels, diezelfde Doesburg had enkele minuten later 2x de 2-0 op zijn schoen maar gelukkig lag eerst Nicky in de weg en een minuutje later voorkwam Mitchel een ruimere voorsprong. Deed ODIN ’59 dan niets terug ? De eerste 20 minuten eigenlijk vrij weinig, Zeeuwen staan bekend om hun zuinigheid en geven dus ook niets weg. Pas na 25 minuten het eerste gevaar van ODIN-kant, een pegel van zo’n 25 meter van Jeffrey kon maar net door keeper Jordi De Jonghe (uitstekende sluitpost trouwens !) uit zijn doel gebokst worden. Vanaf deze actie kwamen de Noord-Hollanders beter in hun spel en drongen Hoek in de hoek zonder een knock-out toe te dienen. Kilometervreter Mitchel kwam vanaf rechts alleen voor hun keeper en schoot helaas snoeihard op de buitenkant van de paal. Dan volgt een periode waarin ODIN ’59 sterk aandringt maar de bevrijdende treffer wil niet vallen. Ahmed probeert het twee keer vlak achter elkaar maar zijn eerste poging verdwijnt net langs de verkeerde kant van de paal en het tweede schot kan door een uiterste krachtsinspanning van De Jonghe net onder de lat vandaan getikt worden. Het zat niet mee vlak voor rust, de gelijkmaker was zeker verdiend geweest !

De tweede helft begon waarmee de eerste eindigde, een aandringend ODIN ’59 dat bijna direct beloond werd met een treffer van Thom. Het engeltje van De Jonghe zat niet alleen op de lat, ook er vlak onder. De inzet van Thom caramboleerde via een Zeeuwse schoen, de onderkant van de lat en de doellijn terug het veld in. Het zou een mooi begin geweest zijn van het tweede deel van de wedstrijd. Wrang was dat Hoek het geluk had dit wel te doen. In de 52e minuut vergrootte Rik Impens de marge naar 2 doordat een weggestompte bal door Barry precies voor zijn voeten kwam te liggen. Met een droge knal zette hij zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Met een ruim half uur te gaan was het een zware opgaaf om deze achterstand ongedaan te maken. Met twee wissels vlak achter elkaar, Frits voor Bas en Billy voor Ahmed, probeerde Richard nieuwe aanvallende impulsen te creëren. Desondanks werd het bijna 3-0 toen Barry al omspeeld was maar de zwak ingeschoten bal door Mart eenvoudig onderschept kon worden. Verdedigend bleef Hoek in de slotfase vrij eenvoudig overeind. Vlak voor tijd kon Barry knap redden toen Kyle Doeburg alleen voor hem verscheen maar zijn schot via Barry’s voet richting cornervlag zag suizen. In de 2-0 stand kwam geen verandering meer, HSV Hoek ging net iets beter met zijn kansen om. Met ietwat meer geluk in de afronding (paal en lat) zou de wedstrijd er wellicht heel anders uitgezien hebben, net als de terugreis.

Volgende week komen de amateurs van Ajax op bezoek op Sportpark “Assumburg”. “Makkies” zijn er niet in de sterke 3e Divisie A maar het zou prachtig zijn als we verder afstand van de onderste regionen kunnen nemen. Aanvang 14:30 uur.

Opstelling HSV Hoek :
Jordi De Jonghe (k), Gert-Jan van Leiden, Kim van den Bergh, Reguillo Vandepitte (@), Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Rik Impens, Gianni Tiebosch (78’ Jelle Klap), Zinho Chergui (79’ Thomas Van Renterghem), Kyle Doesburg en Jonathan Constansia (87’ Yves Nyemb).

Opstelling ODIN ’59 :
Barry van Dijk (k), Milo Cremers, Mart Willemse, Ron Scheffer (@), Nigel Hardenberg, Thom de Vries, Ahmed al Mahdi (74’ Billy Tavares), Nicky Eekhout (50’ Tim van Gelder), Jeffrey Kleibroek, Bas Kansen (71’ Frits Kramer) en Mitchel Bormann.